Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cb490763 3. 10. 2024 18:43

mluvíš z vlastní zkušenosti nebo si to jenom myslíš?
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 10. 2024 18:51

No tak sem s tím - kdo _potřebuje_ TOTL DAP ? :hm :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 3. 10. 2024 23:01

introvert:
Možná já TOTL DAP nepotřebuji, ale moje uši ho určitě a dost potřebují. :D
Astell&Kern A&ultima SP3000, UM Mest Indigo, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 10. 2024 06:11

Z toho, co jsi napsal, plyne, že k poslechu používáš cizí uši (TOTL DAP nepotřebuješ, tedy nepotřebují ho ani Tvoje vlastní uši - které jsou součástí Tebe, máš však tedy ještě nějaké jiné uši, které ho určitě a dost potřebují). Kde se prodávají uši pro audiofily ? :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 4. 10. 2024 07:15

Já tady rozhodně nebudu nikoho přesvědčovat, když vidím jak se tady slovíčkaří. V životě jsem měl dvě kombinace DAP a sluchátka co mě opravdu bavily. První byl shanling m5s, symetrický kabel a audeze sine. Nyní je to ultima symetrika a ee odin. Jednak s touto sestavou trávím víc času než s bednama a velkýma sluchátkama, ale i ty vykrmí opravdu obstojně. Hraje to tak dobře, dynamicky a analogově. Tohle jsem měl mít už dávno. Ultima nakrmí vše úžasně. V práci krmím grado gh4, úžasnej zvuk. Ta synergie se vším mě baví. Tohle se astellu povedlo. Ano má pár much ale výsledek je TOP.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 10. 2024 09:00

cb490763: Co píšeš nikdo nezpochybňuje. Jen jsem chtěl poukázat na to, že tento koníček není nic, co bychom opravdu potřebovali. Potřebujeme jíst, dýchat a podobně. TOTL DAP je sice pěkná, ale zbytná věc. Já do tohoto hobby navrážel už docela dost peněz, svoje vybavení ale fakt nepotřebuju. Nicméně jsem rád, že ho mám. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 4. 10. 2024 12:24

Který konkrétní DAP máš teď na mysli? Za TOTL DAP už jich bylo někým prohlášeno mnoho z nich. Já si bez každodenního poslechu hudby život představit nedokážu. Pořebuju vybavení, které mi umožňuje poslech kdekoliv, a to ve špičkové kvalitě mojí ligy.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 4. 10. 2024 12:43

introvert píše:cb490763: Co píšeš nikdo nezpochybňuje. Jen jsem chtěl poukázat na to, že tento koníček není nic, co bychom opravdu potřebovali. Potřebujeme jíst, dýchat a podobně. TOTL DAP je sice pěkná, ale zbytná věc. Já do tohoto hobby navrážel už docela dost peněz, svoje vybavení ale fakt nepotřebuju. Nicméně jsem rád, že ho mám. :-)
tak to pak naprostý souhlas
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 10. 2024 13:34

Mnoho uživatelů však zaměňuje svůj chtíč s potřebou. Pravděpodobně si tím omlouvají, že za komponenty dali tolik peněz. Toto tvrdí lidé, kteří jsou většinou dobře zabezpečeni. Teprve v krizové situaci (ohrožení života kupříkladu) by možná pochopili, co potřebují, a co ne. Pokud někdo prchá z hořícího domu, který co nevidět spadne, a má při tom zachránit ještě někoho z rodiny, potřeba TOTL DAPu či hudby reprodukované ve špičkové kvalitě se odporoučí. Pacient trpící rakovinou asi stěží bude tvrdit, že potřebuje takové cetky.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 4. 10. 2024 14:14

Fakt, jo? Zrovna jsem si prošel cyklus šesti ozařování, čeká se, co udělají hodnoty. Právě při poslouchání hudby a soustředění se na detaily zapomeneš na celý svět. Zase jenom teoretizuješ a plácáš, vydáváš svoje představy za obecnou pravdu.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 10. 2024 14:21

Jde prostě o to, co kdo rozumí pod pojmem “potřebovat”. Jsem přesvědčen, že TOTL DAPy potřebné nejsou, ani hudba ve špičkové kvalitě. Pokud na to máš jiný názor, neberu Ti ho.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod feanoor 4. 10. 2024 14:21

Tajnik - přeju hodně sil a ať to zvládneš
feanoor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 4. 10. 2024 14:28

Díky, budu se samozřejmě snažit :-) . Ale celý to mají v rukou doktoři, sám s tím toho stejně moc nenaděláš ;-) .

-- 4. 10. 2024 15:52 --

introvert píše:Jde prostě o to, co kdo rozumí pod pojmem “potřebovat”. Jsem přesvědčen, že TOTL DAPy potřebné nejsou, ani hudba ve špičkové kvalitě. Pokud na to máš jiný názor, neberu Ti ho.

To, že někdo něco hned nepotřebuje k udržení fyziologických funkcí neznamená, že to nepotřebuje vůbec. Může to potřebovat pro ukojení zvídavosti, pro svoji duševní pohodu a dobrý pocit, whatever. Zase zbytečná debata, kterou zřejmě zase čas od času "potřebuješ" ty :-).
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 4. 10. 2024 15:22

tajnik píše:To, že někdo něco hned nepotřebuje k udržení fyziologických funkcí neznamená, že to nepotřebuje vůbec. Může to potřebovat pro ukojení zvídavosti, pro svoji duševní pohodu a dobrý pocit, whatever.

Což znamená, že to nepotřebuje, jen to chce, touží po tom, ale nepotřebuje. Samotný slovo potřeba samo o sobě říká jasně co a jak.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 4. 10. 2024 15:39

Takže se tady v podstatě bavíme o hovně.
cb490763
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka