Sony NWZ-A829

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod flatliners 26. 4. 2008 10:20

Kamarád ze Sony mi půjčil na víkend 16GB verzi tohohle playeru,takže pokud sou na něj nějaký dotazy,ptejte se ;-)
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 26. 4. 2008 10:30

Kazdopadne zvuk.-)
Pak by me zajimaly nejaky zmeny oproti starsi generaci. Dodavaji se k tomu porad stejna sluchatka?
A co porovnani s D2?
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod flatliners 26. 4. 2008 10:48

zvuk je parádní,fakt čumim,basy detailní,nástroje oddělený,ale musí bejt vyplej ekvalizér a všechny efekty...první dojem-zvuk lepší(basy,středy) než D2 o trochu horší než Q5.hlasitost taky dostatečná,toho sem se bál...
až ho víc otestuju tak napíšu nějaký dojmy a nahodim fota
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 26. 4. 2008 11:25

oki, posledni dobou mi prijde, ze zvukove zacina snad D2 ztracet.
TEsim se na foto
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bugmenoter2 26. 4. 2008 12:32

Ahoj,
fotek je tuna tadyhle:
http://www.engadget.com/photos/sony-walkman-nwz-a829/

Jinak taky přemýšlím o tom šestnáctigigovém iAudiu 7. O video mi ani moc nejde, cenu jsem ochotnej akceptovat, výdrž baterií je mi taky celkem fuk, nikam daleko nejezdim. Zajímá mě tedy jen a pouze, jak je to s tou kvalitou zvuku - předpokládám, že když je o něcco lepší než u D2, tak bude o to víc lepší ve srovnání se "sedmičkou". Sluchátka nezohledňuju, budu používat jiná, než ta co jsou v balení - nejsem "špuntovej" typ.

Co mi teda hodně vadí je, nutnost používat k ládování do NWZ-A829 buď WMP 11, nebo aplikaci Media Manager od Sony. S USB Mass Storage mám teda smůlu? Je to opravdu tak? U předchozích modelů jsem kdesi v diskusích četl, že to přeci jenom lze vybrat v nastaveních, zda se připojí přes MTP, nebo UMS. A co třeba v práci, kde mám WMP 10 (zaktualizovat ho jako prostý uživatel nemůžu) a nainstalovat si sem jakejkoliv jinej obslužnej program už vůbec ne. V tomhle je pro mě zase iAudio 7 výhodnější.

A za další, co přehrávání hudby ze složek? Umí to tenhle černej soňáckej krasavec, nebo to bere všechno jen z idtagů? iAudio 7 opět umí obé.

Tak, prosím, Flatlinere vyřeš mé dilema a napiš do fóra svůj názor. Srdce by chtělo Sony, ale rozum řiká iAudio 7.
Bugmenoter2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JaMag 26. 4. 2008 12:38

Bugmenoter2 píše:Ahoj,
fotek je tuna tadyhle:
http://www.engadget.com/photos/sony-walkman-nwz-a829/

Jinak taky přemýšlím o tom šestnáctigigovém iAudiu 7. O video mi ani moc nejde, cenu jsem ochotnej akceptovat, výdrž baterií je mi taky celkem fuk, nikam daleko nejezdim. Zajímá mě tedy jen a pouze, jak je to s tou kvalitou zvuku - předpokládám, že když je o něcco lepší než u D2, tak bude o to víc lepší ve srovnání se "sedmičkou". Sluchátka nezohledňuju, budu používat jiná, než ta co jsou v balení - nejsem "špuntovej" typ.

Co mi teda hodně vadí je, nutnost používat k ládování do NWZ-A829 buď WMP 11, nebo aplikaci Media Manager od Sony. S USB Mass Storage mám teda smůlu? Je to opravdu tak? U předchozích modelů jsem kdesi v diskusích četl, že to přeci jenom lze vybrat v nastaveních, zda se připojí přes MTP, nebo UMS. A co třeba v práci, kde mám WMP 10 (zaktualizovat ho jako prostý uživatel nemůžu) a nainstalovat si sem jakejkoliv jinej obslužnej program už vůbec ne. V tomhle je pro mě zase iAudio 7 výhodnější.

A za další, co přehrávání hudby ze složek? Umí to tenhle černej soňáckej krasavec, nebo to bere všechno jen z idtagů? iAudio 7 opět umí obé.

Tak, prosím, Flatlinere vyřeš mé dilema a napiš do fóra svůj názor. Srdce by chtělo Sony, ale rozum řiká iAudio 7.

řeším velice stejné dilema ;-) a navíc se u iAudia ještě bojím servisu!!! Tak fakt nevím, jestli má ještě sony lepší zvuk... O ten mi jde hlavně ;-) Jsem zvědav co nám flatliners poradí :-))
JaMag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palinoch 26. 4. 2008 12:45

sony ma lepsi zvuk. v recenzii AVmania fi10 vs 530 pri vysokej hlasitosti bol pocutejny sum. aspon tak si to pamatam.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 26. 4. 2008 12:55

A810, se chova jako disk zadny media player neni potreba aspon me teda nechybi, s toho vypliva ze A820 by to mel mit podobny. A zvuk by bylo dobry porovnat na poradnych klasickych sluchatkach, na spuntech se to hure pozna, max sumeni, ale celkovy vybuzeni tezko.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bugmenoter2 26. 4. 2008 13:12

Můžeš, prosím, hodit link na tu recenzi? Nemůžu to najít.

palinoch píše:sony ma lepsi zvuk. v recenzii AVmania fi10 vs 530 pri vysokej hlasitosti bol pocutejny sum. aspon tak si to pamatam.
Bugmenoter2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hmpf 26. 4. 2008 13:14

To mi prijde spis trochu usmevne, i kdyby tam byl sum u 7, tak celkovou kvalitu zvuku to nijak neovlivni.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareq0 26. 4. 2008 13:15

recenze: http://www.pcworld.cz/pcw-digitalworld/NWZ-A820

Oproti řadě A810 má nově jenom Bluetooth a větší displej???
Naposledy upravil mareq0 dne 26. 4. 2008 13:27, celkově upraveno 1
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bugmenoter2 26. 4. 2008 13:25

Ále, to je teď páč jsme z něj vyhotovený a máme z něj erekci, ale za pár tejdnů bude stát o čtvrtinu míň.
Bugmenoter2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod flatliners 26. 4. 2008 13:34

takže moje dojmy:
zpracování je perfektní,nikde nic nevrže.designově se mi 829 hodně líbí,podle mě jeden z nejhezčích playerů.hlavně tloušťka 9,3mm je skvělá.Sony nemá klasické miniusb,ale svůj(ach jo) konektor.Po připojení k pc se nainstaluje jako klasické mass storage zařízení,takže není problém kopírovat rovnou přes Total Commandera.rychlost přenosu dat je cca 2,5MB/s což je nic moc.při zapnutí neni žádná prodleva,prostě zmáčknete nějaké tlačítko a přístroj se hned probudí,paráda.ovládání je rychlé a bezproblémové.kvalita přehrávání hudby je,jak sem psal už před tím,fakt skvělá,můžu vřele doporučit i náročným uživatelům.sluchátka dodávaná v balení(MDR-EX85LP/B)hrajou skvěle,dokonce přemejšlim že si je pořídim.jinak testoval sem na PX100.video bez problémů,žádné sekání,dislej je dobře čitelný i na slunci.

a tady slíbený fota:

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bugmenoter2 26. 4. 2008 13:40

Nooo, ale tady na Technetu to píšou trochu jinak než ty:
"... nyní své přístroje vyrábí jako MTP zařízení – ve Windows se tedy přihlásí jako multimediální přehrávač a veškerá data včetně hudby můžete kopírovat sem a tam pouhým přetažením."
Což ovšem není úplně přesná formulace, protože v předposledním SaV je o rozdílech v USB tohle:
USB typu UMS (=USB Mass Storage)
"Uživatelsky praktičtější je Mass Storage, které umožní de facto volné kopírování libovolných dat mezi přerhávačem a počítačem: přehrávač se hlásí jako další harddisk.
MTP
Při připojení typu MTP se se zařízení n e p ř i h l á s í jako disková jednotka, ale jako multimediální zařízení, do kterého lze nahrávat jen ta data (a takovým způsobem), jak to předurčil výrobce. Obvykle je k tomu nezbytný nějaký obslužný software (firemní, nebo třeba windowsovský přerhávač Windows Media Player) a lze kopírovat soubory jen určitého multimediálního typu, které se navíc mohou při přesunu konvertovat do požadovaného formátu.
!!!! IDEÁLNÍ JE, KDYŽ PŘÍSTROJ UMÍ PŘEPÍNAT MEZI OBĚMA REŽIMY PŘENOSU DAT !!!!

Takže... další dotaz na recenzenta. Jak je to u A829?
Bugmenoter2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bugmenoter2 26. 4. 2008 13:45

O.K., takže teď už je to všechno jasný... Díky za fotky a za vyčerpávající info.
Jdeme tedy rozbít čuníka a koupit Soníka? No asi jo *
Bugmenoter2
Kolemjdoucí

Další stránka