[zkusenosti] mp3 vs flac >> prenosny prehravac

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tifar 13. 8. 2008 17:47

. . Na to som zvedavý aj ja. . Ja som pre zmenu skúsil sony 818 a celkom dobre to hrá. Ale šumu som sa aj tak nezbavil. . :) asi polovičný oproti m6,ale je tam. Osobne si myslím, že medzi špičkou od sony, iaudio a čokoľvek iné asi počuteľný rozdiel nebude. Je to smutné, ale chcel som kúpiť nejakú nekompromisnú kvalitu do 20 000, ale to už nie je. . Špička stojí podstatne menej a nakoniec som skončil zo sony za 3800. :) :) :) ale čo som čítal tak patrí medzi tie lepšie a keď som ho počúval ťažko si predstaviť vyrazne lepší zvuk. . .
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 13. 8. 2008 18:01

ono je to trocha zlozitejsie. rozdiely su ale u MP3 sa kazdy malilinky posun plati. znacka robi tiez podstatny rozdiel.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pingu2221 13. 8. 2008 23:29

Já mít Sony + SE530 tak jsem sand konečně zvukově uspokojen, ale myslím si, že by k tomu uspokojení mohly stačit i q-jays + sony, viz podpis palinoch..:-)
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sattero 14. 8. 2008 00:07

Sony je a bude sázka na jistotu. U zvuku to platí na jistotu. Kvalitní výstup, nízká úroveň šumu, ale plochý zvuk, který potřebuje trochu ostřejší repráčky nebo sluchátka, případně ekvalizér. U Sony to platí i jinde (Televize - kvalitní obraz, pěkný design, který nikoho neurazí a nevyčnívá, neleskne se jak Samsung. Kamery - kvalitní snímače, v mainstreamu žádný top, ale zato žádný povl, obraz pěkný. Foťáky - kvalitní konstrukce, vychytávky, patlavost výstupu -mluvím o nonDSLR- vzhled, co není výstřední, ale elegantní...). Prostě Sony je Sony. Dá se říci, že je to vyšší střední třída v produkovaných výrobcích, občas naprostý TOP... No mohl bych pokračovat, je to do značné míry i subjektivní, ale zatím mám jen dobré zkušenosti s touto značkou a to kdekoli. Jen je všeobecně trošku dražší než konkurence.
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 14. 8. 2008 00:12

priateľu. . . Keď je sony taký vyšší stred, zaujíma ma tvoj názor čo teda vnímaš ako úplnú špicu . . Myslím ale prenosné audio s mp3. .
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sattero 14. 8. 2008 00:15

V přenosném audiu se neorientuji, takže nemůžu soudit co je lepší či co není. Pokud se nepletu, psal jsem "Prostě Sony je Sony. Dá se říci, že je to vyšší střední třída v produkovaných výrobcích, občas naprostý TOP...". To znamená, že všeobecně a poslední 2 slova nejspíš označují nynější prvenství Sony v přenosném audiu (dříve to byly iRivery, iAudia, ... tedy pokud se nepletu) ;)

Jinak zkus se odnaučit psát mezi tečkami mezery, vypadá to příšerně :)
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 14. 8. 2008 00:25

tie bodky sú otázka zvyku keď píšem na mobile so slovníkom. :) :) :) . A k tomu sony. Stratil som hromadu času hľadaním odpovede na otázku ktorý je najlepší. Je to veľmi obšírna problematika a je ťažké nájsť jednoznačnú odpoveď. Preto rád privítam názor človeka ktorý sa danou problematikou zaoberá. . .ja som na nič jednoznačné neprišiel. :(
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sattero 14. 8. 2008 00:30

No popravdě, vždy je více kandidátů na výhru. Jeden nabídne to a druhý ono a třetí zas to a čtvrtý radši vypadne z kola ven, ale stejně je ve výběru guláš a člověk posedí před PC hodiny, protože si čte veškeré diskuze a recenze :)

Já se spíš orientuju na PC/Mobile(tam teď mezi novýma Nokiema mám bordel)... ;)
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hansel 14. 8. 2008 08:45

Sattero píše:Sony je a bude sázka na jistotu. U zvuku to platí na jistotu. Kvalitní výstup, nízká úroveň šumu, ale plochý zvuk, který potřebuje trochu ostřejší repráčky nebo sluchátka, případně ekvalizér.

A to je tvá vlastní zkušenost? Já, že když jsem zkoušel A818, tak šuměla jako prase. Jinak hrála výborně, ale nějak se nesnesla s nízkoimpedančními sluchátky, ale kvůli tomuto bych ji nechtěl.
Já bych nijak negeneralizoval.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sattero 14. 8. 2008 11:15

Prosím přečtěte si i mé ostatní posty před osočováním o narážkách na jeden určitý typ. Ano mám se Sony zkušenosti a co se týče audia, tak v mainstreamu A/V Recieverů :)
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hansel 14. 8. 2008 11:45

Pak tedy nechápu poznámku o nízkém šumu. Je pravda, že nemám moc zkušenost s horšími přehrávači a na šum jsem dost citlivý. Dost dobře si v tomto případě nedokážu představit vysokou míru šumu.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pingu2221 14. 8. 2008 12:07

No musím říct, že s tím šumí/jak toc šumí, jste mi dali celkem zabrat, jsem zvědav, jaký zvuk se ozve ze sluchátek, až si ten přehrávač konečně pořídím, takhle to nemůžu posoudit. :-)
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareq0 14. 8. 2008 13:16

Souhlasím se Satterem. Sony je jistota (měl jsem Sony mini-věž, TV i mp3 přehrávač), která nezklame, ale skoro vždy lze za podobný peníz koupit ještě lepší zařízení. Ale pokud někdo nemá čas hledat, nebo se v tom příliš nevyzná, tak se Sony určitě neudělá chybu.

tifar: než rvát 20.000 do mp3 přehrávače, tak je investuj do sluchátek, protože ty udělají daleko více ;-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 14. 8. 2008 13:42

Sony patří k tomu lepšímu mezi spotřebními značkami. Službu udělají. Zkušenosti (dobré) mám jen s mobilními telefony.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod tifar 14. 8. 2008 14:09

marek. . :) tvoja rada ohľadom sluchatiek je mienená dobre, ale vieš poradiť typ ktorý je jednoznačne lepší ako tie ktoré mám a sú v podpise? :)
tifar
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka