Slyším padnout i lejno do trávy! A to na 50 m!

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 8. 2008 18:12

Poslední dobou zde pozoruji neustálé porovnání zvukových výstupů jednotlivých MP3 přehrávačů. Ten má výstup nekvalitní, ten oproti jinému výrazně lepší. Dovolte mi, abych do toho vnesl trochu svého pohledu. Relativně (povšimněte si slova relativně) velké rozdíly mezi zvukovými výstupy přenosných krabiček na hraní se daly pozorovat u starších modelů. V současnosti se výstupy jednotlivých modelů jednotlivých výrobců stále více a více sbližují. Rozdíly už rozhodně nejsou velké, jak někteří z Vás zde na fóru prezentují. Troufám si zároveň tvrdit, že můj Diva GEM 128 MB (ležící kdesi v šuplíku) bude ve spojení s např. UE triple.fi 10 hrát mnohem lépe než Cowon D2 a Sennheiser CX300. Přestaňte, prosím, neustále přemýšlet stylem: Cowon D2 má nejlepší zvuk, četl jsem to na fóru a raději táhněte do prodejny a sami si ho porovnejte s něčím opravdu levným. Že ten rozdíl není zase tak velký? Tak si vezměte CX300 a UE triple.fi 10. Že sakra, tam už to slyšet je? Ano, místo toho, abyste kupovali nové přístroje jen proto, že to někdo napsal na fóru, raději si ponechte své staré a investujte do sluchátek, které se ze všeho nejvíce (v případě kvalitně komprimované hudby) podepíší na přenosném zvuku.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Alphi 18. 8. 2008 18:16

Hurá!
Díky, Jersey. :tleskani
A teď tě sežerou. :D

//20 minut a žádná sranda? Ale no tak, c'mon!
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 8. 2008 18:42

ja by som to az do takeho extremu netahal. ma to viac faktorov. ako som uz raz pisal najvecsi progres su sluchatka. samozrejme ku kvalitnym prenosnym sluchatkam po case kupis lepsi player. ked porovnam zvuk ZEN vs SONY, tak sony je zvukovo lepsi. v com lepsi? v 2voch bodoch. v dynamike a cistote prejavu. v detajnosti su si skoro rovnake a odchylka je naozaj minimalna.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 18. 8. 2008 18:55

S Jersey souhlasím. Řešit kvalitu přehrávače má smysl teprve až si pořídím kvalitní sluchátka. A v případě kapesních přehrávačů možná ani pak ne.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 8. 2008 18:57

palinoch: Ano, odchylka ja naozaj minimalna. Odkud přesně jsi? Zvu Tě do Brna na slepý poslechový test. Pokud v 90% (když je tedy Sony zvukově lepší v dynamice a čistotě projetvu) určíš správně tento přehrávač, daruji Ti Koss portaPro. Co ty na to?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 8. 2008 19:14

SONY vs ZEN? to si trufam.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareq0 18. 8. 2008 19:26

V podstatě souhlasím s Jerseym. Změna sluchátek určitě udělá mnohem větší změnu k lepšímu než změna přehrávače.
Spíše než hodnotit výrazné rozdíly mezi mp3 přehrávači bych řekl že hrají každý trošku jinak. Ale v zásadě všechny stejně hrají špatně :D
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomeq 18. 8. 2008 19:32

Mal som moznost porovnat moj sony player so zenom, rozhodne tam nie je priepastny rozdiel, dokonca ani velky rozdiel. Bol to viac menej len taky pocit. A mozno by som v slepom teste dostal uplny fucking. Testoval som to na mojich shuroch (nepatria k spicke, ale rozhodne su to dobre sluchatka)
Aj mna celkom unavuju keci typu flac a mp3 (320kbps) rozoznam hned aj na mojich repro zabudovanych v monitore, pripadne na mojej hudobnej nokii s dodavanymi sluchatkami. (K**a mat tak vase usi...!!!)
A nakoniec si svoj player aj tak pusti niekde v metre alebo MHD...

Ako sa tu minule v jednom clanku (a neskor aj v diskusii pod nim) riesilo - mozno by stacilo len si dat poriadne na usnom vycistit usi, a hned ma clovek doma o 3 triedy lepsie audio... :D A dokonca zdarma!!!
Arcam A38 + Arcam CD17 + Bowers&Wilkins CM7
tomeq
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 8. 2008 19:37

ked porovnam zvuk ZEN vs SONY, tak sony je zvukovo lepsi. v com lepsi? v 2voch bodoch. v dynamike a cistote prejavu. v detajnosti su si skoro rovnake a odchylka je naozaj minimalna.

ja za seba znova opakujem ze rozdiel medzi ZENOM a SONY je velky OPAKUJEM v cistote zvukoveho spektra a dynamike.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 18. 8. 2008 19:40

mareq0 píše:Ale v zásadě všechny stejně hrají špatně :D

Takto bych to zase nesumarizoval. Nedosahují kvalit hi-fi řetězce za stovky tisíc, ale alespoň se dají nosit v kapse a nemusí být zapojené v elektrické síti.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 8. 2008 19:45

chlani ked sa pozriem spatne ako naruzivo vypisujete o MP3 playeroch a pride jeden komentar Jerseyho a vseci svoje predchadzajuce komentare hadzete tu tam, tak neviem nieviem. treba si stat za svojim.
Jersey nic v zlom :hmm:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareq0 18. 8. 2008 19:57

To je taky pravda :roll: Já bych si dovolil taky tvrdit, že těch několik přehrávačů (které jsem měl) bych od sebe rozeznal. A dovolím si tvrdit, že jeden hraje líp než druhý, ale oba špatně :D viz. níže :arrow:

oneill_sx1: klidně uberu. Žádný mp3 přehrávač co jsem měl (zdaleka) nedosahuje kvalit mojí minivěžičky za cca 10.000 kč. Ani současná zvukovka...
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareq0 18. 8. 2008 20:03

Jersey II. píše:...určíš správně tento přehrávač, daruji Ti Koss portaPro. Co ty na to?

Nemáš náhodou Sennheisery HD600 ? Nevaž se, odvaž se ;-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 8. 2008 20:07

mareq0 píše:
Jersey II. píše:...určíš správně tento přehrávač, daruji Ti Koss portaPro. Co ty na to?

Nemáš náhodou Sennheisery HD600 ? Nevaž se, odvaž se ;-)

:mrgreen: :mrgreen: jasne co tam Koss 8-P
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 8. 2008 20:17

mareq0 píše:Žádný mp3 přehrávač co jsem měl (zdaleka) nedosahuje kvalit mojí minivěžičky za cca 10.000 kč. Ani současná zvukovka...

Výborně, další adept na test. To Tvé zdaleka. ;-] Slovo zdaleka je dost široký pojem, uznávám. Přesto, když to napíšeš takto, vypadá to, jakoby jeden hrál zcela propastně a druhý oproti tomu naprosto špičkově. Tomu, bohužel nemohu věřit. Ani rozdíl mezi Classé CDP-300 (cca 250 000 Kč) a CD/SACD přehrávač Denon DCD-1500AE nebyl ZDALEKA tak velký, jak by se mohlo někomu možná dle ceny zdát.

Hehe, tak HD600 by se vám zachtělo. Nene, takhle velký sebevrah zase nejsem, co když to opravdu rozezná. Jen bych chtěl podotknout, že se palinoch tak jako tak stane předmětem článku. Přece mu ty Koss portaPro nedám jen tak zadarmo. Horší bude, když to nerozezná. To pak domů pojede s prázdnou a ještě se mu budete smát.

tomeq píše:Ako sa tu minule v jednom clanku (a neskor aj v diskusii pod nim) riesilo - mozno by stacilo len si dat poriadne na usnom vycistit usi, a hned ma clovek doma o 3 triedy lepsie audio... :D A dokonca zdarma!!!

Zcela souhlasím. 8-)
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Další stránka