Slyším padnout i lejno do trávy! A to na 50 m!

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 18. 8. 2008 21:20

Tady jsem napsal něco ve smyslu, že iAudio 7 hraje lépe. Mystifikace. Ty přehrávače hrají velice stejně :) Večer vlezu do vakuové komory a budu neustále přehazovat konektor z jednoho do druhého, jestli si všimnu rozdílu. Zatím to tedy vypadá, že jsem buď hluchý, nebo mám závadné Shure :hm
Naposledy upravil oneill_sx1 dne 18. 8. 2008 21:38, celkově upraveno 1
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Alphi 18. 8. 2008 21:21

Jersey II. píše:..., daruji Ti Koss portaPro....

A pokud z nich budeš chtít něco poslouchat stačí je zanést do Eurostaru. :D
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareq0 18. 8. 2008 21:23

Jersey: Ano, proto jsem to zdaleka dal do závorky (). Špička to rozhodně není, ale pro mě to slyšitelný a podstatný rozdíl je. Pro hifistu to bude všechno stejně špatně hrající šunt :D
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 8. 2008 21:27

Alphi píše:
Jersey II. píše:..., daruji Ti Koss portaPro....

A pokud z nich budeš chtít něco poslouchat stačí je zanést do Eurostaru. :D

Sááákra. :tleskani Ty jediný jsi to prokoukl. Ale tak co. Určitě mu je vymění. :D

mareq0 píše:Jersey: Ano, proto jsem to zdaleka dal do závorky (). Špička to rozhodně není, ale pro mě to slyšitelný a podstatný rozdíl je. Pro hifistu to bude všechno stejně špatně hrající šunt :D

Hifista. Ano, to by bylo na další téma. Ono když to vezmeme až do důsledků. Velký rozdíl není ani mezi laciným MP3 přehrávačem a špičkovým CD přehrávačem. Pořád mnohem více znatelný posun spatříte při použití Koss portaPro a AKG K-701. Proto je dle mého absolutní vyhazování peněz, kupovat si dražší přehrávač za účelem zvukového růstu, když nemám vrcholná sluchátka. A o to mi tu jde. ;-]
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 8. 2008 21:28

no rozoznat 224kbps od 320kbps, tak tu by som ruku do ohna nedal. rozoznat ZEN od SONY na q-jays nemam problem. test sa neuskutocni som z absolutneho konca SR Humenne.
a vy nam tie masinky kurna riadne zavydite :mrgreen:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 8. 2008 21:42

Nic ve zlém, ale že nepřijedeš, jsem si na 90% myslel už když jsem napsal první příspěvek, který se toho týkal. Samozřejmě je to velká dálka, což chápu. Myslím ale, že výsledky by byly překvapivé - domnívám se ale, že ani ne tak pro mě. :wink: Nemáš problém je rozeznat? Já Ti i věřím, ale zkoušel jsi to někdy poslepu tak, abys nevěděl, co posloucháš? Pouze takový test má totiž smysl. Já také slyšel obrovský rozdíl mezi svými signálovými kabely DIY z RG-62 a (teď již nevím značku a model) za cca 10 tis. Ale pouze do doby, než jsem přistoupil ke slepému testu. Psychoakustika funguje dostatečně spolehlivě. Aneb dražší víno přece musí chutnat lépe.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 8. 2008 21:49

tato diskusia pre mna z mojej strany konci. ani ty a pravdepodobne ani nikto iny okrem flatliners nepocul ZEN q-jays a SONY NWZ-A 16GB q-jays z dlhodobeho horizontu. u mna je to realita u teba, vas predstava a dohady ;-) . flatliners ZEN a SONY NWZ-A 16GB.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod worech 18. 8. 2008 22:01

já mám teda Porty a T60ku, takže sem vlastně na začátku "audiofilství" a teď sem měl chvilku doma Sansu Clip, což si myslim sou oba přehrávače stejný kategorie a při zkoumání kterej teda hraje líp po neustálim přehazování jacku sem poznal, že T60 je na tom kapku líp než Clip, ale v pondělí poslouchat T60, vyspat se a v úterý si vzít Clip, tak poznám prd rozdíl.
Naposledy upravil worech dne 18. 8. 2008 22:05, celkově upraveno 1
Koss Porta Pro s iRiver T60 4GB black
Sansa Clip 4GB + 8GB silver, Altec Lansing UHP306
worech
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 8. 2008 22:02

palinoch: To je škoda, že končí. Já jsem se jen ptal, zdali jsi to zkoušel slepým testem? :wink: Máš pravdu, že jsem tyto přístroje z dlouhodobého horizontu neslyšel, Sony NWZ-A 16GB dokonce vůbec. Za to jsem slyšel špičkové audiofilské aparáty za statisíce a žádné markantní rozdíly mezi nimi a těmi levnějšími nebyly. Mluvím samozřejmě o zdrojích zvuku. A to byl zbytek řetězce zcela adekvátní. Proto si ze zkušeností dovoluji zpochybnit, že na q-Jays slyšíš rozdíly v dynamice. Dle mého je to přesně následovně: Je to dražší, musí to hrát lépe, sakra, slyším to tam. Znám to ze své zkušenosti. Horší už je umět si to přiznat.

worech: Slepým testem?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod worech 18. 8. 2008 22:08

ajaj, tak to si Clip musim ještě na chvilku pučit :-[
Koss Porta Pro s iRiver T60 4GB black
Sansa Clip 4GB + 8GB silver, Altec Lansing UHP306
worech
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 18. 8. 2008 22:33

Velmi zaujimava tema ! Musim sa priznat, ze na tom nieco pravdy bude. Ked mi odisla externa Live! 24bit, velmi nerad som svoje HD 555 zapajal do integrovanej zvukovky. Cakal som hrozny zvuk, ale vysledok ma velmi prekvapil - na prvy dojem zneli takmer rovnako ! Az po case som zistoval, ze stredy su akosi zafarbene, basy tupo mlatia do bubienkov a vysky su ostre a len "aby boli". Rozdiely to ale boli fakt malicke, nikdy by som nebol povedal.
Ked mi prisla E-MU 0202 USB, cakal som prevrat od prvych chvil, no ten sa nekonal - znelo to akosi uhladenejsie, no rozdiely neboli velke. Az po nejakej dobe som si vsimol, ze tam, kde som s integrovanou nadaval pri clippingu na odflaknuty master, 0202jka to vykreslila bez znaku limitacie. Aby som to skratil - radsej TOP sluchadla na shitoznom zdroji, ako tie MID-ENDove na lepsom zdroji.

PS : Ale ak mam byt uprimny, kupu lepsej zvukovky nelutujem. ;-]
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod numeros77 19. 8. 2008 01:23

takze pani mam to chapat tak ze vsetko zalezi na pouzitych sluchatkach???chodim na toto forum citat skoro vsetko nove a prehravacoch lebo sa snazim vybrat si nejaky ale stale sa neviem rozhodnut medzi D2 4 GB vs Creative Zen(alebo novy X-Fi 8 GB) vs Sony NWZ-A728 8GB alebo nieco ine...vsetky viem zohnat okolo 3800 SK...mam z toho brutal dilemu...
numeros77
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 19. 8. 2008 04:35

worech píše:já mám teda Porty a T60ku, takže sem vlastně na začátku "audiofilství" a teď sem měl chvilku doma Sansu Clip, což si myslim sou oba přehrávače stejný kategorie a při zkoumání kterej teda hraje líp po neustálim přehazování jacku sem poznal, že T60 je na tom kapku líp než Clip, ale v pondělí poslouchat T60, vyspat se a v úterý si vzít Clip, tak poznám prd rozdíl.
samozrejme ze ked si zoberiem von zen tak isto rozoznam prd, preto lebo uz len z podstaty pri chodzi a inych rusivych vplivoch mozem tak maximalne rozoznavat nejaku holku ci je faj atd... :mrgreen:
samozrejme slepy test urobim cez vikend ked bude cas. Jersey II. znama pripovydka vsetko je inac. tym padom nema zmysel vypisovat porovnavacky medzi CD prehravacmi, medzi sluchatkami CX300 a Creative EP-630, a uz vobec vazeny si nemusite kupovat MP3 prehravace "vysokej" triedy, ked ze rozdiel vo zvuku je MINIMALNY. a vobec cele hodnotenia ci celosvetove ci na AVmanii velky test MP3 prehravacov zvuku maju vypovednu hodnotu rovnajucej sa nule.
Je to dražší, musí to hrát lépe, sakra, slyším to tam. Znám to ze své zkušenosti. Horší už je umět si to přiznat.

ja som cakal ci to vytiahnes a vytiahol si to. no Jersey II. nema peknych 16 ani 18 aby som sa odpaloval na tom ze vlastnim drahu masinku, lebo taka draha nie je. dokazem si priznat chybu. tak ta dynamika moze byt ze ten rozdiel to by som pravdepodobne nerozlisil ale v cistote prejavu a ostrosti zvukoveho podania si dovolim tvrdit ze ano. proste prejav ZENU a SONY je iny :-)
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 19. 8. 2008 08:06

numeros77 píše:takze pani mam to chapat tak ze vsetko zalezi na pouzitych sluchatkach???chodim na toto forum citat skoro vsetko nove a prehravacoch lebo sa snazim vybrat si nejaky ale stale sa neviem rozhodnut medzi D2 4 GB vs Creative Zen(alebo novy X-Fi 8 GB) vs Sony NWZ-A728 8GB alebo nieco ine...vsetky viem zohnat okolo 3800 SK...mam z toho brutal dilemu...

Naběhl si na správnou vlnu. Všechno ale nezáleží pouze na použitých sluchátkách, obrovskou roli také hraje kvalita hudby v komprimovaném formátu. Nejlepší jsou s prominutím takoví kousci, kteří si koupí slušný MP3 přehrávač, slušná sluchátka, ale pouštěj do toho totálně zprasenou hudbu. Pak se diví a koupí si jiný přehrávač, protože sakra ten před tím, to se nedalo poslouchat. A tak to jde dokola a není z toho cesty ven. ;-]
Co používáš za sluchátka? Obecně, pokud vlastníš nějaký alespoň trochu slušný přenosný přehrávač, ale myslíš, že koupí jiného rázem dostaneš o třídu lepší zvuk, tak se zpleteš. Na místo toho raději 3800 Sk investuj do lepších sluchátek (tedy pokud žádná nemáš). V případě, že vlastníš sluchátka z vyšší třídy, bez obav kup jakýkoli ze třech zmiňovaných. Resp. kup podle vzhledu a jiných funkcí, zvukovou kvalitou se nemá cenu zaobírat. Všechny budou hrát hoodně podobně.

palinoch píše:samozrejme slepy test urobim cez vikend ked bude cas. Jersey II. znama pripovydka vsetko je inac. tym padom nema zmysel vypisovat porovnavacky medzi CD prehravacmi, medzi sluchatkami CX300 a Creative EP-630, a uz vobec vazeny si nemusite kupovat MP3 prehravace "vysokej" triedy, ked ze rozdiel vo zvuku je MINIMALNY. a vobec cele hodnotenia ci celosvetove ci na AVmanii velky test MP3 prehravacov zvuku maju vypovednu hodnotu rovnajucej sa nule.

Dobrá, jsem rád, že zkusíš i slepý test. Tedy samozřejmě stylem, že budeš mít v uších q-Jays. Oči budou zavázané a někdo třetí Ti bude měnit přehrávače s tím, že bude pouštět stejnou skladbu. Poproš onu osobu, ať místy výměnu simuluje a zapne opět týž přehrávače. Osoba, ať si zapisuje výsledky. Udělej to alespoň 50x, lépe 100x. Jsem zvědav, z kolika % identifikuješ Sony. Je-li rozdíl znatelný, jak popisuješ, mělo by se to blížit ke 100%. Věřím, že jsi slušný člověk a pokud neuspěješ dle představ, nebudeš informace zkreslovat a nebudeš zde tvrdit, jak to dopadlo dobře. Pokud to chceš slyšet upřímně, ano, nemá smysl dělat žádné porovnávačky. Každý by si je měl udělat pro své potřeby sám. Každý slyší jinak. Ano, všechny testy mají dle mého minimální výpovědní hodnotu. ;-]

palinoch píše:ja som cakal ci to vytiahnes a vytiahol si to. no Jersey II. nema peknych 16 ani 18 aby som sa odpaloval na tom ze vlastnim drahu masinku, lebo taka draha nie je. dokazem si priznat chybu. tak ta dynamika moze byt ze ten rozdiel to by som pravdepodobne nerozlisil ale v cistote prejavu a ostrosti zvukoveho podania si dovolim tvrdit ze ano. proste prejav ZENU a SONY je iny :-)

Jistě, že toto vytáhnu. Kdysi proběl test degustace vína. Kdy nejprve degustátoři věděli cenu jednotlivých vzorků. Ta dražší vína chutnala ve výsledku lépe. Pak se přistoupilo ke "slepému" testu, kdy ceny nebyly uvedeny a dopadlo to zcela jinak. Chuť byla stejná, jen má mozek zafixováno, že to dražší musí být logicky lepší. Netvrdím, že projev Zenu a Sony není jiný, také slyším rozdíly mezi přehrávači, ale nejsou rozhodně tak velké, aby mělo smysl kupovat jednou tak dražší MP3 přehrávač kvůli vylepšení zvuku, když prodejí starých a následnou koupí špičkových sluchátek posunu zvuk znatelně více.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod tifar 19. 8. 2008 08:50

Ono ten model že chceš lepší zvuk kúp si lepšie sluchátka má tiež svoje muchy. . Mal som emgeton m6 a koss porta pro a sony ex 71 . . Zo zvukom som bol spokojný, ale po čase som chcel lepší zvuk. Takže som kúpil nové sluchátka. O shure se530 sa nedá povedať že by to bola zlá voľba. Je to bez akýchkoľvek pochybností high end a pochybujem že by som počul nejaký výraznejší rozdiel medzi nimi a akýmikoľvek drahšími sluchátkami. Ale k veci. Keď som ich prvý krát pichol do m6 bola to nádhera. Zvuk bol výrazne lepší ako predtým. Naozaj veľký rozdiel. Má to však jedno ale. . Šum . . Zrazu mi začal vadiť šum o ktorom som na bývalých sluchátkach ani nevedel. Myslím že shure svojou citlivosťou odhalili šum ktorý tam vždy bol. Začal som rozmýšľať o kúpe nového mp3. Po pár týždňoch som nakoniec kúpil sony 818 a z veľkým prekvapením som skonštatoval že zvuk je len o málo lepší ale priestor užší a šum skoro taký istý. . Čo teraz?
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka