Tip na slusny MP3 prehravac

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod numeros77 30. 3. 2009 13:58

Figut píše:Myslím si, že s Porta Pro na tom poznáš houby. Zvláště, preferuješ-li zabasovanost. X-Fi mi co nevidět přijde, uvidíme.

som zvedavy aku zmenu postrehnes oproti Sony co mas v popise...ako si spokojny so sony?som mal moznost lacno kupit v GB Sony rovnaky typ ale rozhodol som sa pre X-fi pre zaruku a tiez vacsi display ale teraz neviem ci by nebol lepsi Sony...
numeros77
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 30. 3. 2009 14:25

Sony je dost kvalitní přehrávač, hraje dost dobře. Nevýhodou je u něj šum s některými In-eary(ale to má spousta přehrávačů) a pak nepodporuje lossless.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Figut 31. 3. 2009 10:21

Tak jo. X-Fi je doma, po dni napíšu. Co mě vždycky hlavně zajímá je zvuk, tak začnu tak. Je parádní :tleskani 8-D . Majitelé tohoto přístroje se můžou pyšnit tím, že mají jeden z nejlépe hrajících přehrávačů. Zvuk hodnotím bez nastavení, ekvalizér normal. Zkoušel jsem X-Fi Crystalizer i Expand ale tyto funkce nejsou k ničemu, stejně jako zvýraznění basů potlačují prostor a deformují nahrávku. Jejich použití nedoporučuji. Šumu je zde tolik jako u Cowon i7, což je s ER-4P přijatelné. Zvuk lehce ztrácí v dynamice proti i7, který hraje trochu "šťavnatěji", tepleji. Kytary i bubny jsou u X-Fi tvrdší, pevnější. Rozdíly nejsou nijak velké! Možná se sluchátky typu Porta Pro a jiné nelze postřehnout. Nevím, nezkoušel jsem. X-Fi v mém žebříčku kraluje s i7 :tleskani (Sony A829 nelze zahrnout kvůli šumu :oops: )
Zase mě překvapily rozměry. Je menší než jak se zdá z fotografií. Je velice kompaktní. Působí na mě podobným dojmem jako Sony A829. Velmi dobré zpracování, nevím, či je hlavní část pláště z umělé hmoty nebo nějaké lehké slitiny, ale nepůsobí tak plastově ani na dotek.Dojem umocňuje lem, táhnoucí se po obvodu svrchní stěny. Tlačítek je víc než dost a jsou malá, přesto není problém se orientovat ve funkcích ani s jejich mačkáním. Video je pěkné, barevné :lol: , musí se konvertovat. Se způsobem sdílení dat s paměťovou kartou nemám problém, taktéž s tříděním podle id3 tagů.
Je tu i malá chybka. Totiž do prostoru mezi displej a svrchní stěnu přístroje se může dostat drobný nepořádek, jehož odstranění je možné jen náhodným přemístěním se vlivem teplot, změnou přilnavosti, pohybem přístroje atp. :-D
Když to shrnu: Působivě vyhlížející, velmi dobře hrající mp4 přehrávač s pěkným videem, solidní výdrží a rozšířitelností paměti. Zabudovaný reproduktor je jen třešničkou na dortu ;-)
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peo.c 31. 3. 2009 14:11

Sa mi zda alebo si prvy krat spokojny s prehravacom?Som velmi zvedavy na ten Sony :hm
FLAC>Sansa Clip v2(8GB black)>SPC(stevenkelby recable)>LiveWires T1 (UM remold)
---------------------------------------------------------------------------------
Gone:EP830>PFE112>IE8>HD650>TF10
O2>X-Fi>A829>Zero>H120
peo.c
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 31. 3. 2009 16:58

jak, kudy, cožéé? ten nepořádek za sklíčko... X-FI neni konstrukčně stejný jako ZEN? (do něhož nevypadá že by něco mohlo vniknout...)

btw fakt.. figut nekleje, chválí.. :shock:
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 3. 2009 18:25

To su zatiaľ prve, čerstve dojmy. Nebojte sa, ono to pride. :-D
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod palinoch 31. 3. 2009 18:33

ako som niekolko krat pisal. ZEN je ako po uzivatelskej ci zvukovej stranke skoro to najlepsie co som pocul.
Naposledy upravil palinoch dne 31. 3. 2009 18:44, celkově upraveno 1
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 31. 3. 2009 18:35

Mě by celkem zajímalo, zda se vyplatí měnit ZEN za ZEN X-FI... Nějak se do toho nechci hrnout, asi bych se chvilku přemáhal, ale občas mě to napadne.. :-D
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 31. 3. 2009 18:37

Něco by tu bylo :-). Zapomněl jsem na na nutné holdnutí aby se displej vypl. Pak tu není možnost nastavení tlačítek pro ovládání hlasitost/posun při holdu jako u Cowonu. Kdyby to tak spravil nějaký firmware... Překvapila mě jedna věc. Ekvalizér Vocal je povedený i když normálně jedu flat.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 31. 3. 2009 18:39

Balda_87 píše:Mě by celkem zajímalo, zda se vyplatí měnit ZEN za ZEN X-FI... Nějak se do toho nechci hrnout, asi bych se chvilku přemáhal, ale občas mě to napadne.. :-D

No, prý je X-Fi lepší a já už si první ZEN nepamatuju na porovnání.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 31. 3. 2009 18:44

X-Fi je vraj o vydrz baterky a silu vystupu lepsi. a tie zvukove vymozenosti.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 31. 3. 2009 18:48

Tie zvukové vymoženosti ničemu nepomáhají. Proč máš u Zenu jen 85% a D2 95%?
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 31. 3. 2009 18:50

palinoch píše:X-Fi je vraj o vydrz baterky a silu vystupu lepsi. a tie zvukove vymozenosti.

no tak vám pěkně děkuju, pánové. Jsem tajně doufal že mi to vymluvíte :-D Ale co už, aspoň mám zas na chvilku o zábavu postaráno 8-D

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 31. 3. 2009 18:59

Figut píše:Tie zvukové vymoženosti ničemu nepomáhají. Proč máš u Zenu jen 85% a D2 95%?

hodnotenie je to celkovy kompex vsetkeho. je pravda ze 85% - 95% je znacny rozdiel a tieto prehravace si to nezasluzia. percentualny rozdiel pozmenim u D2. take to hodnotenie 95% si zasluzi mozno S9.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 31. 3. 2009 19:11

Balda_87 píše:
palinoch píše:X-Fi je vraj o vydrz baterky a silu vystupu lepsi. a tie zvukove vymozenosti.

no tak vám pěkně děkuju, pánové. Jsem tajně doufal že mi to vymluvíte :-D Ale co už, aspoň mám zas na chvilku o zábavu postaráno 8-D

Neblázni s přehrávačem a spíš to směřuj do sluchátek, bude to mnohem větší rozdíl než jinej ZEN.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Předchozí stránkaDalší stránka