Tak jo. X-Fi je doma, po dni napíšu. Co mě vždycky hlavně zajímá je zvuk, tak začnu tak. Je parádní

. Majitelé tohoto přístroje se můžou pyšnit tím, že mají jeden z nejlépe hrajících přehrávačů. Zvuk hodnotím bez nastavení, ekvalizér normal. Zkoušel jsem X-Fi Crystalizer i Expand ale tyto funkce nejsou k ničemu, stejně jako zvýraznění basů potlačují prostor a deformují nahrávku. Jejich použití nedoporučuji. Šumu je zde tolik jako u Cowon i7, což je s ER-4P přijatelné. Zvuk lehce ztrácí v dynamice proti i7, který hraje trochu "šťavnatěji", tepleji. Kytary i bubny jsou u X-Fi tvrdší, pevnější. Rozdíly nejsou nijak velké! Možná se sluchátky typu Porta Pro a jiné nelze postřehnout. Nevím, nezkoušel jsem. X-Fi v mém žebříčku kraluje s i7

(Sony A829 nelze zahrnout kvůli šumu

)
Zase mě překvapily rozměry. Je menší než jak se zdá z fotografií. Je velice kompaktní. Působí na mě podobným dojmem jako Sony A829. Velmi dobré zpracování, nevím, či je hlavní část pláště z umělé hmoty nebo nějaké lehké slitiny, ale nepůsobí tak plastově ani na dotek.Dojem umocňuje lem, táhnoucí se po obvodu svrchní stěny. Tlačítek je víc než dost a jsou malá, přesto není problém se orientovat ve funkcích ani s jejich mačkáním. Video je pěkné, barevné

, musí se konvertovat. Se způsobem sdílení dat s paměťovou kartou nemám problém, taktéž s tříděním podle id3 tagů.
Je tu i malá chybka. Totiž do prostoru mezi displej a svrchní stěnu přístroje se může dostat drobný nepořádek, jehož odstranění je možné jen náhodným přemístěním se vlivem teplot, změnou přilnavosti, pohybem přístroje atp.
Když to shrnu: Působivě vyhlížející, velmi dobře hrající mp4 přehrávač s pěkným videem, solidní výdrží a rozšířitelností paměti. Zabudovaný reproduktor je jen třešničkou na dortu