Najde se šikovný kutil? elektrikář?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 12. 2008 13:53

No já uvažuju tak: pokud není ke koupi dostatečně malý potenciometr, je možnost regulace omezena na stupňovitou - a jsou k mání 8 a 10násobné spínače - takže namísto potenciometru s jeho plynulým průběhem zařadíme do cesty signálu několik odporů, které se postupně budou moci zkratovat paralelním spínačem. Na stejném principu pracují i ty nejlepší regulátory, jen s větším počtem stupňů - například AuRa. Ty spínače mají rozhodně lepší spolehlivost, než otočný kontakt potenciometru - a souběh v obou kanálech se s potenciometrem vůbec nedá srovnávat, pokud se použijí dostatečně přesné odpory (a stačí běžně dostupné v 1% toleranci za cenu do 1Kč/kus),potenciometr lacinější než stovky Kč musí zákonitě prohrát. Pokud bychom požadovali jemnější dělení, museli bychom použít celý 8 nebo 10násobný přepínač na každý kanál - a to pochybuju, že by se dalo následně mluvit o kapesním provedení.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jersey II. 17. 12. 2008 14:14

Pokud by bylo možno, také bych si jeden výrobek Made by EKKAR in EU rezervoval. :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod bubaak 17. 12. 2008 14:17

ale dva tři odpory se tam nacpou a jeden přepínač, dál bych to asi neřešil ;-) nebude na zesíku sice tak jemné odstupňování, ale i tak hlavní regulace zvuku bude na přehrávači kterej bude signál poštět do zesíku a nastavení velikosti tohoto signálu má každý přehravač ;-) já jsem pro! mě osobně by stačili dvě hlasitosti na zesíku: s odporem a bez
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 17. 12. 2008 14:18

Mně osobně se líbí obě varianty. Ale pokud jsou spínače lepší, tak bych řekl, že není co řešit.
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 17. 12. 2008 16:24

Osobně je mi to tak nějak jedno... Regulace je na přehrávači a co déle je samozřejmě lepší...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod worech 17. 12. 2008 22:02

Koss Porta Pro s iRiver T60 4GB black
Sansa Clip 4GB + 8GB silver, Altec Lansing UHP306
worech
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 18. 12. 2008 20:03

Ale za několikanásobně větší cenu...Ještě k tomu potřeba Paypal...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod worech 18. 12. 2008 20:35

jojo, taky sem to sem nedal kvůli nákupu, ale jen tak, pro ilustraci, aby ste se měli na co těšit 8-P
Jinak, ač se ve výše popisovanym tématu vůbec neorientuju, tak mi příde v pohodě onen "zesik" bez redukce hlasitosti, dyť ho má každej player.
Když náhodou bude jeden navíc, klíďo si ho vemu :-[
Koss Porta Pro s iRiver T60 4GB black
Sansa Clip 4GB + 8GB silver, Altec Lansing UHP306
worech
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 23. 12. 2008 15:21

Tak se naivně pokusím přidat na seznam žadatelů, ale pochybuju, že bych byl ještě přijat. Hlavně si něco k ceně přidej, ať to nemáš zadarmo.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod EKKAR 23. 12. 2008 16:17

DPS je v ideovým stavu, zbývá po opadnutí Štědrodenní hysterie hodit návrh přes papír na cuprextit a následně i s ním do patřičné žíraviny, vhodné ku vzniku vodivých cestiček... A kdo nakonec projde - uvidíme, až prokalkuluju cenu, abyste mi pak neřekli, že dáváte ruce pryč.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 23. 12. 2008 16:22

Prokalkuluj cenu, vše rozmysli :) Jelikož jsem tuhle histerii zbůsobil, takže si nedovolím dát ruce pryč. Pořá mám zájem:) Uvidíme, jak dopadne cena atd..
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod bubaak 23. 12. 2008 21:09

se mnou taky nepočitej že dám ruce pryč, co řeknu to platí!
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 12. 2008 11:56

http://avgalerie.zive.cz/showphoto.php?photo=23680

Takhle jsem dneska pořídil nákup na ty "pidisluchátkáče" - operáky jsou od Kocmeistera, konektory stíněné, elyty měli na 105°C, páčkové vypínače/přepínače jsou (údajně) s povrchově upravenými kontakty, zbývá nakreslit, vyvrtat a vyleptat DPS a pak nažhavit mikropájku a pájet a pájet...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod aurelius9 30. 12. 2008 12:08

Myslim, ze dosku stacilo kupit hotovu. Neviem presne ktory typ, ale je to rychlejsie, menej pracne (ziadne vrtanie, kreslenie, leptanie). Vyzera to vsak menej profesionalne ;-) Tak, nech ti pajka dobre hreje a studenaky nech ta obchadzaju :D

No ked som uvidel tu fotku, az som dostal chut si nieco popajkovat! Idem mrknut ku suciastkam, zeby som si siel popajkovat caseu lyru...? :D :D :D
Cowon D2 4GB + DIY cmoy + Sennheiser HD555 (bye...) Beyerdynamic DT990 Pro, Koss PortaPro, Creative EP630

Fujitsu Siemens AMILO Pa1538 - Creative X-Fi Surround 5.1 - Genius sw-hf 5.1 5005

Nokia 5800 XM
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 12. 2008 12:30

aurelius9 píše:Myslim, ze dosku stacilo kupit hotovu. Neviem presne ktory typ, ale je to rychlejsie, menej pracne (ziadne vrtanie, kreslenie, leptanie). Vyzera to vsak menej profesionalne...

FUJ, univerzální bastldeska...!!!! To je tak na vyzkoušení, na pořádnou práci ani náhodou!!!
EKKAR
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka