Zune 16gb + Shure SE530

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod fmx rider 18. 12. 2008 04:33

Zdar...

prvně chci říct, že tohle téma patří jak do mp3 přehrávačů, tak do sluchátek...

chci sluchátka, skvělé sluchátka (shure se530), zatím jsem měl jenom úplně ty největší šunty dodávané k telefonům sony ericsson (k750i, k850i) teď mám xperii, která má 3,5mm jack. Hraje to hrozně, zkoušel jsem jenom ty co jsou dodávané, vyloženě hnus. Proto chci něco skvělého (už jsem se v podstatě pro shure se530 rozhodl, v pondělí je du zkoušet do Prahy, mám to 4 a půl hodiny vlakem ze zlínského kraje, možná to ale nevyjde a rovnou je obědnám. Ultimate Ears triple.fi 10 Pro jsem vyřadil, ale jestli se dostanu do Prahy tak je poslechnu. Ještě se chci zeptat, to jsem zjistil v diskuzích, že mají být nějaké nové sluchátka JAYS - 3 pásmové (možná to pletu, prostě 3 něco a to značí že jsou dobré :-) nikde jsem ale nenašel jestli už jsou na světě nebo jak).

Teď k MP3 a zase částěčně k sluchátkům, měl jsem ipod video 80gb, koupený za 12 000kč a po roce a půl prodaný za 3 300 Kč, ipod už nikdy, apple už nikdy, itunes už nikdy! Ještě u tohodle jsem zkoušel sluchátka, ty dodávané, bylo to lepší co si pamatuju, ale jak říkám, chci to nejlepší. Vlastně teď jsem si vzpoměl, že kámoš mi pučoval koss porta pro, hráli pěkně oproti tomu co znám a ještě jedny kossy, které se dají pěkně složit, nevím které, nechci to hledat, ale to jen co jsem slyšel na vlastní uši.

Tak už konečně k přehrávačům, jak jsem psal, měl jsem apple a prodal ho se strátou skoro 9 000 Kč, cihlu už tedy nikdy jako přehrávač nechci, nedá se to nosit sebou. Stačí mi tahat mobil. Chtěl bych něco malého jako je Microsoft Zune, Radek Hulán ho chválí, recenze taky, vy taky. Mohl být dobrý. Jde mi o využítí kvalitních sluchátek, myslím že SE Xperia je především osobní počítač, né mp3 přehrávač, takže kvalitou zvuku neoplývá. Chtěl bych něco s flesh pamětí, co má pevný disk je velké (o tom jsem se přesvědčil) nedá se to nosit, taky nechci velký display, na filmy se můžu podívat na xperii, když nejsem u PC. Musí být malí, ale aby měl display, že si lehce vyberu z desítek alb a neztratím se v nich, kapacitu minimálně 16GB. Zune 16GB se mi líbí nejvíc. Praďte něco ekvivalentního, co má hlavně dobrou kvalitu zvuku.

Dále - jak je to s formátem Flac? Přehraje ho Zune? Zatím žádné písničky ve formátu Flac nemám (pracuje se na tom), ale když už tak poslouchat kvalitně, o formátu flac jsem párkrát slyšel, ale vůbec nevím o podpoře, podle logiky ho přehrát musí, nechám si radši poradit, tohle není můj obor.

Omlouvám se za opákování některých slov a spoustu gramatických chyb, je půl páté ráno a čeština mi dělala a dělá velké problémy.
fmx rider
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figut 18. 12. 2008 14:44

Jestli posloucháš metal(jako že asi ne), tak to bych ti ho nedoporučil. Na všechno ostatní se to asi hodí :D
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fmx rider 18. 12. 2008 15:34

Poslouchám v podstatě všechno i metal. To doporučení si myslel u přehrávače nejspíš, že?
fmx rider
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figut 18. 12. 2008 16:15

ano
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 18. 12. 2008 16:29

Zune 120 budu mít během vánoc možnoust vyzkoušet a porovnat zvuk s Cowonem D2 a Sansa Clipem. Nevím ale jak je porovnání zvuku 120x16, to fakt netušim, ale mohlo by to být nastejno.
Flac asi podporovat nebude, protože ani Zune na počítači(software jako itunes) nedokáže Flac přehrát.
Z jiných přehrávačů bych vybíral z těch klasických, 100x doporučených. Prostě Sony S63x a A82x, cowon D2, Iaudio 7, Sandisk Sansa Fuze(clip by byl lepší, ale není v 16 gb). Jen doplním že Sony Flac neumí, ostatní ano.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 18. 12. 2008 17:10

Z toho, co jsem se zde dočet. Tak jsi člověk, kerý pozná opravdu prd. Něco, někde jsi slyšel, tím myslím KPP, ale nějaké větší zkušenosti se zvukem nemáš. Podle mého názoru je zbytečné, abys hned kupoval sluchátka za 10 000 korun. Velký rozhled o tom, co je dobré a co ne, vůbec nemáš. Možná jsem moc kritický, ale moje rada zní:

Rozhodně si kup hezký mp3. Sony A829, Zune, X-Fi, Iaudio atd. Ale podle mě je kravina hned investovat tolik peněz do takových sluchátek, když vůbec nevíš, co od zvuku chceš. Jsi začátečník, ne zkušený posluchač.
Výše uvedené přehrávače a Altec Lansing UHP 336 a budeš spokojený až, až.

Ale většinou, co znám reakce lidí, se budou přít, bránit, nadávat a stejně udělají to, co si umanuli. Takže možná jsem se zde vypisoval zbytečně.
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod Figut 18. 12. 2008 17:34

Nejdřív přehrávač, pak sluchátka
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fmx rider 18. 12. 2008 18:13

Psal jsem že se ve sluchátních a zvuku nevyznám. Když už ale kupuju, tak kvalitní věci, radši hned 10 000 Kč, než prvně 2 000 Kč, potom 5 000 Kč a nakonec mě to vyjde na 20 000 Kč a skončím u sluchátek které jsem chtěl původně...

Ja velký rozdíl v kvalitě mezi formátem flac a mp3 320kbit/s?
fmx rider
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 18. 12. 2008 18:32

HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 18. 12. 2008 19:53

Nehnal jako snob hned na vrchol a poslechl si i něco levného (něco z recenze http://avmania.zive.cz/Titulni-strana/s ... fault.aspx). Zjistíš, že i takový základ jako CX300 je zvukově jsou na hony vzdálený obyčejným peckám z příslušentví přehrávače a SE530 by pak mohly být, vzhledem k ceně, zklamáním.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Emokid 18. 12. 2008 21:34

U takovývh sluchátek už doporučuju si je minimálně vyzkoušet. Ony SE530 jsou sice hodnocené jako nejpohodlnější univerzalní IEM ale každý má uši jiné. ;) Kvalitních přehrávačů je dneska dost od iriverů přes sansy po třeba zůny, ja osobně nemám problém ani s ipody, pokud se k nim vemou solidní sluchátka tak jsou docela fajn. Řazení podle alb a správa přes itunes je jen o zvyku. Dneska jsem v electro worldu slintal nad ipod touch ten dotykový displey má něco do sebe. :love:
Nakonec na kvalitu reprodukce mají největší vliv vždycky sluchátka a až na nich pak možná poznáš rozdíl mezi 320kbs mp3 a FLACem. :-D Ja bych si ty šůry jen tak rozmluvit nenechal. :-D
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 19. 12. 2008 12:45

a pak taky zjistíš, jak špatný přehrávač máš
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 20. 12. 2008 08:01

možno so mnou nebudete súhlasiť, ale myslím, že na to ide správne. Mám doma hromadu slúchatiek ktoré sú mi na dve veci, pretože už ich nikdy počúvať dobrovoľne nebudem. Zvykol som si na zvuk shure a sú počuť príliš veľké rozdiely medzi nimi a ostatnými. Z môjho pohľadu vyhodené peniaze za medzi stupne a keby som bol v minulosti múdrejší kúpim rovno shure a bol by som spokojný ako teraz, stalo by ma to menej peňazí a nemal by som po skrinkách slúchatka pre ktoré nemám využitie. .
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 20. 12. 2008 09:52

Ano, ano. I já s tím souhlasím. Jen ať si nejdřív koupí ten přehrávač, uvidí, co ty sluchátka k němu, a pak třeba půjde do těch drahých. Taky jsem prodal všechny předchozí sluchátka.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 20. 12. 2008 10:01

Taky asi souhlasím s nákupem rovnou toho nejlepšího.Nemám sice Shure ale taky jsem prošel docela drahým vývojem a dnes ač nerad musím říct že Senny ačkoli mě přišli nejdřív dobrý ani nevezmu na uši.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Další stránka