Sony service menu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 20. 12. 2008 23:19

Po chvilce prouzdání po internetu jsem našel velice zajímavý článek, který umožní přejit do servisního menu a zde nastavit zvuk úplně podle svých představ.

ZA VZNIKLÉ POTÍŽE, PORUCHY ZAŘÍZENÍ A DALŠÍ PROBLÉMY, KTERÉ MOHOU NASTAT ZÁSAHEM DO SYSTÉMU MP3 PŘEHRÁVAČE NENESU ODPOVĚDNOST. VŠE DĚLÁTE NA VLASTNÍ RIZIKO!

Postup:
1. zmačkni Back,
2. ihned hold,
3. nyní MENU a drž,
4. nahoru, nahoru, dolů, dolů, doprava, doleva, nahoru, dolů, nahoru, dolů, vpravo, přehrávání / pauza,
5. odblokuj.

Anglická verze:
DAC settings (firmware menu)
Press "Back", then activate "Hold" switch. Now press "Option" and hold down
while entering the following w/the direction pad:
up, up, down, down, right, left, up , down, up ,down, right, play/pause

These are MY settings - kills the over-processed sound the A72X/A82X series has.
Bass: -0.0 @ 50Hz (default is -4.5)
Treble: -4.5 @ 15kHz (default is -0.0)

These are my EQ settings - find whats best for you:
Clear Bass: +2
Equalizer: +2, -1, +1, +2, +1
DSEE, Clear Stereo: OFF and Normalizer: ON

Tento způsob nastavení se nejvíce uplatnil u BT sluchátek. Ale může být/prý i je nejlepší celkově.
Já osobně jsem se v servisním menu nehrabal. Vím jen, že funguje. Dostal jsem se do tohoto menu, ale vše jsem nechal tak, jak bylo.
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod XMike1 20. 12. 2008 23:34

Presne toto používam a dnes som ti chcel ohľadom toho poslať ZS, len som na to zabudol. Je to perfektné vylepšenie zvuku mojej A829.
XMike1
Junior

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 20. 12. 2008 23:39

Koukal jsem na to, ale popravdě jsem se neodvážil cokoliv udělat.
Opravdu dojde k takovému skoku v kvalitě?:) Já jen, že bych to rád zkusil, ale zatím jsem se neodvážil. Jinak, přišel jsi na něco, nějaký způsob, jak vrátit pak mp3 do původního stavu?
Reset nebude pomáhat, protože ten jen odpojí baterku od systému, popř. jen natvrdo vypne a zpane, nic víc se nestane. Na FW to nemá vliv..
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod XMike1 20. 12. 2008 23:53

veď ak si prestavíš bass a treble na tie hodnoty, tak potom to vrátiš naspäť, ak sa ti to nebude páčiť. To by nemal byť problém. Som to tak skúšal, prestavil som si to na nové hodnoty, vypočul, dal naspäť a opäť prestavil na nové hodnoty. Minimálne v servisnom menu si to podľa mňa prestav. Aj priateľka má 829, nastavil som to aj jej a tiež povedala, že je to lepšie. Dokonca sa mi s hentými nastaveniami viac páči zvuk na Sennoch HD595 zo sony ako zo zvukovky edirol UA-1EX. Je to také živšie, stále sa teším počas počúvania, že aký zvuk na mňa kedy vybehne, je to super nastavenie.

Edit: Všetko je s tými nastaveniami také bezprostrednejšie. Ak som všetko vrátil naspäť, zdal sa mi zvuk o dosť utlmenejší a boli menej jasné jednotlivé zvuky.
XMike1
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 21. 12. 2008 00:34

To je hodně zajímavá věcička, moc by mě zajímalo, jak se to projeví...super, jak všechny ty naše přístroje mají nějaké podmenu:-)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 21. 12. 2008 09:17

XMike1 píše:veď ak si prestavíš bass a treble na tie hodnoty, tak potom to vrátiš naspäť, ak sa ti to nebude páčiť. To by nemal byť problém. Som to tak skúšal, prestavil som si to na nové hodnoty, vypočul, dal naspäť a opäť prestavil na nové hodnoty. Minimálne v servisnom menu si to podľa mňa prestav. Aj priateľka má 829, nastavil som to aj jej a tiež povedala, že je to lepšie. Dokonca sa mi s hentými nastaveniami viac páči zvuk na Sennoch HD595 zo sony ako zo zvukovky edirol UA-1EX. Je to také živšie, stále sa teším počas počúvania, že aký zvuk na mňa kedy vybehne, je to super nastavenie.

Edit: Všetko je s tými nastaveniami také bezprostrednejšie. Ak som všetko vrátil naspäť, zdal sa mi zvuk o dosť utlmenejší a boli menej jasné jednotlivé zvuky.

No, ještě se pořádně rozmyslím. Jde o to, že pokud něco omylem přenastavíš, nemusí Ti přehrávač tak úplně dobře fungovat. Na ABI si jeden chlapík přenastavil snad vše, co šlo a přehrávač mu pak skoro nešel. Takže bych si na to dával pozor. Zvuk ze Sony se mi líbí opravdu moc, ale je pravda, že by to sneslo ještě dolazení.

xxxdvorixxx píše:To je hodně zajímavá věcička, moc by mě zajímalo, jak se to projeví...super, jak všechny ty naše přístroje mají nějaké podmenu:-)

Hodně dobré servisní menu má ipod. Tam je možné taky nastavit hodně věcí, ale zvuk mám pocit, že ne. Tedy u Ipod nanu 1 gen. to nešlo..
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod XMike1 21. 12. 2008 13:04

Tak si netreba prestaviť všetko predsa. Bass je hneď ako sa dostaneš do toho menu nastavený na 50Hz. tam len šípkami si nastavíš hodnotu. Pri treble sa cez tlačítko option nastavíš na 15kHz a zase len šípkami hodnotu.

Tu je link na pdf, kde je podrobne vysvetlené servisné menu:
http://uloz.to/1074046/NWZ-A826.pdf
XMike1
Junior

Odeslat příspěvekod Speedow 21. 12. 2008 13:56

Jinak pro řadu S63* a S73* je kombinace:
1. při zmáčknutí Back zapněte Hold (musíte být v Home menu)
2. zmáčkněte Option a držte
3. nahoru/play/doprava/play/dolů/play/doleva/play/nahoru/play/dolů/play
4. odblokujte Hold

Osobně jsem se v tom moc teda nehrabal, ale když na nějaké vylepšení přijdete, tak dejte vědět ;-)
Sony NWZ-S639F + Shure SE530 PTH
Speedow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 21. 12. 2008 14:21

Zkoušel jsem se dostat do servisniho menu, ale nějak mi to nejde. To je, ale divné..
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod XMike1 21. 12. 2008 14:33

1. zmačkni Back,
2. ihned hold,
3. nyní MENU a drž,
4. nahoru, nahoru, dolů, dolů, doprava, doleva, nahoru, dolů, nahoru, dolů, vpravo, přehrávání / pauza,
5. odblokuj.

ja som to robil tak, že som sa s back dostal na hlavné menu, ešte raz som stlačil a pustil back, potom som zaholdoval (klídek, nemusíš rýchlo rýchlo). drž OPTION tlačítko a rob hento, keď doťukáš, pusť option a odholduj
potom stlač hocijakú šípku a zobrazí sa to servisné menu
XMike1
Junior