[recenze] Sony S63X

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 24. 12. 2008 21:14

Vítám vás u recenze Sony S63X. Recenze se měla objevit už před vánoci, ale zklátila mě nemoc, takže jako vánoční doporučení to už nestihnu.

Takže, tento Sony je z nenovější ze serie Walkmanů, s ním přišel ještě jeho bratr 73X, který je navíc vybaven noice cancelingem, ale to si bohužel můžete užívat jen s dodávanými sluchátky. Cena 63X se pohybuje okolo 3400 za 8GB verzi a 1000 korun si připlatíte za dvojnásobnou kapacitu, 73X je přibližně o 900 korun dražší.

Příslušenství
V krabici najdeme standartní výbavu, kterou dostanete k většině přehrávačům. Obsahuje stojánek, USB Kabel, CD se softwarem a špunty Sony EX82(aspoň myslím, že to byli ony). Prostě klasika.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Vzhled
Přední a zadní strana přehrávače je vyrobena z kvalitního kovu a je to na něm opravdu poznat, prostě luxusnější vzhled. Boky jsou z lesklého plastu, který bohužel zachytává otisky.
Na přední straně máme displej s rozlišením 320x240 bodů, je pěkně čitelný, s dostatečným podsvícením a pěkným vykreslením barev. Pod ním se nachází pětisměrný ovladač a dvě funkční tlačítka u kterých každý pochopí funkce podle popisků. Jen to Power off tam vypadá směšně, protože je to vlastně jen takové zastavení hudby a vypnutí displeje, protože zařízení se pořád udržuje v pohotovostním stavu a vypne se jen pokud se s ním asi 24 hodin nic neděje. Hlavní výhoda tkví v tom, že po stisku klávesi se spustí během mrknutí oka.
Jinak na pravém boku přístroje najdeme ještě tlačítka ovládání hlasitosti a posuvník HOLD. Na spodu je Sony konektor a 3,5mm jack a na zadní straně je pro případ nouze otvor pro reset.
Přehrávač je to opravdu lehký a hlavně tloušťka je zarážející, zvyk na D2 byl znát, pořád jsem měl takovoutu obavu, že pokud to dám do kapsy, abych to pak někdě například nerozsedl.

Obrázek
Prostředí
Hlavní menu se zkládá z matice 9 ikon, v horní řadě je to Sens Me, radio a Inteligent Shuffle, uprostřed obrázky, hudba a vydeo a spodní obsahuje nastavení, podcasty a momentálně přehrávané. Ovládání je jednoduché a přehledné, ikdyž například equalizér se částečně nastavuje při přehrávání hudby a druhá část v nastavení. Prostředí je rychlé a prý se i minimáně zasekává(já ho měl půjčený jen na chvíli, ale majitelka tvrdí že se jí zatím nesekl).
ObrázekObrázek
Hudba
Vybírat můžete jak podle ID3 tagů, tak i podle složek, přehrajete většinu formátů, ale Flac bohužel ne. Equalizérů a podobných úprav zvuku je tu opravdu spousta, klasický equalizér má 4 přednastavené stupně a 2 pro uživatele. Z ostatních tu jsou věci jako clear bass, Clear Stereo, DSEE Sound Enhancement, VPT Sourround a ještě nějaké. Osobně jsem z nich nic nezkoušel, celkově jsem spíš zastánce vypnutých ekvalizérů.
Ke kvalitě hudby řeknu tohle, porovnával jsem to s D2 na mojich průměrných sluchátkách a moc rozdílů tam nebylo, prostě 100% spokojenost.
ObrázekObrázek
Video
Přehrává h.264 s maximálním rozlišením 320x240, což by mělo být stejné jako videa na ipody. Obraz si můžete natáčet v nastavení jak chcete, i si zvětšit na celou obrazovku, nebo nechat černé pruhy a podobně. Jinak kouká se na to dobře, obraz pěkný a i ten dvou palcový displej na nějaký díl futuramy stačí.

Sens Me
Tuhle funkci Sony na svých stránkách dost vyzvedává a musím říct, že se docela povedla. Jednoduše vám to rozřadí skladby podle rytmu a dalších kritérií do 11 podsložek, jako jsou relax, energy, ráno a podobné. Většinou to i vyjde, ale občas se vám tam například do relax vklíní ostré techno, ale jak říkám, je to jen málo kdy.

Výdrž
Sony udává něco okolo 40 hodin, ale v reálu se to bude blížit spíš těm 30, ale i tak je to myslím dostačující.

Jinak data se tam dají normálně kopírovat přímo z počítače, žádný software není potřeba.

Závěr
Přehrávač je to určitě pěkný a kvalitní a určitě teď patří k těm lepším přehrávačům co jsou na trhu. A ze stáje Sony je to asi ten nejvýhodnější ke koupi.

A nakonec porovnání velikosti s D2
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod palinoch 24. 12. 2008 21:23

pekne fotky, hlavne tie porovnavacky.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 24. 12. 2008 22:07

Hmm...jo no...je pěkně placatý ten Sony
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 24. 12. 2008 23:30

Musím pochválit, tahle recenze se mi líbí, není roztahaná, píše to co jsi postřehl, zbytek si mohu normálně najít.
Fotky se mi líbí, to porovnání tloušťky je fakt drsný...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 25. 12. 2008 10:54

Nevím proč, ale ta barva mi přijde hodně sexy.
Ideální pro ženy :)
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod Bína 25. 12. 2008 12:35

Taky jsem ho měl pučenýho od spolužačky, která si ho vybrala kvůli barvě:)
Jinak ještě k šumu, na D-Jays je ho mnohem míň než na D2, není ani pořádně slyšet.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 25. 12. 2008 13:40

Tím jsem nechtěl říct, že není pro muže, ale k ženám si ho dokážu představit mnohem snáž:)
Jinak, velice mě zaujala možnost připojení noise guard. Jen škoda, že se asi nedají ty sluchátka koupit samostatně:( A taky, jestli fungují i s ostaními stroji..
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod Bína 25. 12. 2008 14:29

To potlačení hluku umí ten samotný Sony přehrávač, ale ty sluchátka mají v sobě mikrofony. Je to odlišné od klasického noice cancelingu, jako maj například Bose a Sony sluchátka, ty do tlumí sama. http://www.bose.com/controller?url=/sho ... /index.jsp
Mě ta barva taky vyhovovala, seděla dokonale k D-Jays.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod hubert82 7. 3. 2009 22:03

Tak jsem si dnes koupil Sony NWZ-S638F a jsem maximálně spokojený, i s dodávanými sluchátky super poslech. Neříkám že je to špička ale hraje to vážně dobře. Snad jediné co bych vytknul je nemožnost pověsit přehrávač na šňůrku. V létě přeci jenom nemáte pořád kapsu :eh . To jaksi soudruzi z Japonska nevyřešili. Pokud se pletu tak mě poraďte, já jsem nic nenašel. Zdravím a příjemný poslech všem
hubert82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 7. 3. 2009 22:14

To je pravda, nic takovýho tam není. Můžeš to řešit nějakým pouzdrem.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod hubert82 7. 3. 2009 22:46

Bína píše:To je pravda, nic takovýho tam není. Můžeš to řešit nějakým pouzdrem.

Hmm, tak to si mě nepotěšil :'( , tajně jsem doufal že tam něco je. Njn co se dá dělat. Nějak to budu muset vyřešit, ale za ten poslech to stojí :-)
hubert82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hubert82 8. 3. 2009 09:44

Zdravím, není tady nějaký majitel tohoto přehrávače, nějak se mi nedaří setřídit hudbu podle vlastních představ :-(
hubert82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palinoch 8. 3. 2009 11:24

ahoj ja mam SONY NWZ-A829 a zoradit hudbu podla vlasnej predstavy som nemohol. aspon som na to ja neprisiel. stale mi to zatriedilo podla abecedneho zoznamu. skus vytvorit svoj playlist mozno ti utvori skladby podla tvojej predstavy.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 8. 3. 2009 11:28

Seznam podle vlastního gusta samozřejmě jde. Stačí se jen pohybovat ve složkách a né v id3tagách. Jak na to? Jednoduše.

1. Nakopíruj přes průzkumníka Tvojí složku hodby, jak chceš, aby se Ti rozbrazovala v playeru,

Nyní se budem pohybovat v přehrávači:

2. Jsme na základní tabulce HOME(dlouhé stisknutí BACK),
3. Music Library!ikonka notičky),
4. FOLDER(poslední v seznamu).

Hotovo:) Pohybuješ se podle složek a nemusíš ani využívat tagy:)
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod hubert82 8. 3. 2009 14:08

Dzordano_Bruno píše:Seznam podle vlastního gusta samozřejmě jde. Stačí se jen pohybovat ve složkách a né v id3tagách. Jak na to? Jednoduše.

1. Nakopíruj přes průzkumníka Tvojí složku hodby, jak chceš, aby se Ti rozbrazovala v playeru,

Nyní se budem pohybovat v přehrávači:

2. Jsme na základní tabulce HOME(dlouhé stisknutí BACK),
3. Music Library!ikonka notičky),
4. FOLDER(poslední v seznamu).

Hotovo:) Pohybuješ se podle složek a nemusíš ani využívat tagy:)

1. hmm, tak tomuhle nerozumím 2,3,4 bych snad zvládl , ale průzkumník a player asi né nemohl bys s tím pomoct třeba přes ICQ? Moje číslo je 260-041-106 byl bych moc rád kdyby to šlo
hubert82
Kolemjdoucí

Další stránka