S tí porovnáváním... Dejte si bacha, drtivá většina mp3 na různých uložistištích co se tváří jako 320kbps, mají k téhle kvalitě docela daleko... Nechci si říkat hifista, ale na kvalitě zvuku si od doby, co mám ATH-M50x, nechávám dost záležet

Vše jsem začal stahovat převážně z uložta v "třistadvacítce" (flac jen u vybraných interpretů.. zaprvé se špatně shání, za druhé je moc velký). Taky si dělal srovnávací testy a flac jsem vždy spolehlivě poznal až do doby...
Jednoho dne jsem narazil na program, který vám stáhne jakoukoliv písničku z GooglePlay (samozřejmě, pokuď máte G.Play zaplacené). Říkám si bomba, je tam spousta songů co jsem nemohl najít v dobré kvalitě, je to přehledný a máte jistotu že dostanete plnohodnotnou empétrojku (320kbps, otagovanou - dokonce i s obrázkem alba). Řekl jsem si že schválně srovnám třistadvacítky co mám v pc s těmi z G.Play. Stáhl jsem si deset songů a začal porovnávat... Byl to docela upřímě šok, 8 z 10 písniček bylo slyšitelně mnohem v hoší kvalitě jak 320. Tak jsem na netu našel super prográmek "Spek" (Spektrální Anylzér, hodíte do něj hudební soubor a ukáže vám v grafu celou písničku, Hz i dB) a náhodně jsem přes ně porovnával songy z knihovny s těmy z GP.. Výsledek? cca 80% songů si na 320kbps jen hrálo, kolikrát sem poslouchal stodvacetvosmičku a vůbec o tom nevěděl

dokonce i některá alba z PTB byly horší. Následovalo přestahování celé knihovny (cca 2500 songů), práce kolem 35 hodin... Ale výsledek opravdu stojí zato

rovnou jsem si koupil i externí zvukovku, která výsledný efekt ještě umocnila. No pak jsem začal znovu srovnávat mp3 a flac a najednou mě to přišlo skoro stejný

ale jde to poznat, hlavně nejvíce ve středovém pásmu... Schválně, stáhněte si song:
Meghan Trainor - Lips Are Movin.flac a zkonvertujte do 320kbps a přepínejte v přehrávači (začátek songu je postaven na středech, rozdíl jde fakt dobře slyšet, i když je to popový sranec

) ovšem - pokuď máte kvalitní sluchátka.
Prosím nekamenujte mě že hudbu stahuju, ale opravdu jako študák nemám na to abych si hudbu kupoval... Stahuji jen songy co se mě líbí (alba pomálu) a když jeden song stojí v průměru 35kč... 2500x35 je hodně