mp3/mp4 za 2 OOOKč

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Alphi 16. 1. 2010 09:52

bubaak píše:Jinak ten bug se stal kamosovi když byl clip nový.. (cti vybaleny, na nabiti z tovarny) od te doby jsem ho/sebe neslyšel/všimnul že by se vypnul

Asi tak; a to není jenom vlastnost Clipu, to se mi stalo třeba i u iTouche, že prvních pár cyklů ukazoval blbě stav nabití baterky. Některý mobily to dělají taky... Po pár cyklech nabít/vybít se to srovná.
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 19. 1. 2010 18:04

mám doma ten clip+. Vypadá pěkně a líbí se mi. Ta velikost je úžasná.
Po zakoupení jsem jej připojil k pc a na displeji se zobrazí connected s takovým obrázkem a občas tam problikne nápis SanDisk, což nechápu proč...

Ale hlavně nechápu, proč se to nezobrazí jako další disk. V pc se mi to zobrazí v tento počítač v kategorii "přenosná zařízení": http://img6.imgup.eu/aaapue.png

Já myslel že se to zobrazí normálně jako třeba když připojím flash disk atd...
To by ale ještě tak ani nevadilo, jenže takto mi jej ani total commander vůbec nezobrazí jako disk, takže přes total commander se do něj nedostanu a to už mi celkem vadí :(
Já myslel že to normálně podporuje mass storage..
j.1.r.k.a
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 19. 1. 2010 18:51

V menu lze zvolit, jaký typ připojení preferovat, MSC a MTP...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 19. 1. 2010 19:36

Jen nevím jak mám poznat že už je to nabyto, jelikož podle tohoto:
Toto je známý bug. Všimni si, že když začneš nabíjet, tak se ukazatel nabíjení pohybuje po celé dráze baterie (pokud byla před nabíjením úplně vybytá). Po nějaké době vidíš, že se ta dráha zkracuje, neboli pohyb v ukazateli je pouze v místě, kde baterka ještě nabytá není, a ta nabytá část svítí. Snad jsem to popsal srozumitelně. Poté co nabíjení skončí, tak indikátor baterie pořád vypadá, jako by se nabýjelo, ale tentokrát už to jde po celé dráze, na rozdíl od téměř nabyté baterie, kdy se ukazatel pohybuje pouze na konci té dráhy. Dle mého názoru v tuto chvíli už baterka nabíjena není, pouze ten indikátor takto bliká.

by to už teda mělo být nabyto, jelikož ono se to nejdříve zkracovalo a teď už to bliká přes celé...
Jenže když ve windows kliknu na Sansa Clip a dám vlastnosti, tak to ukáže 97% a tak to zatím zůstalo...
http://img4.imgup.eu/sssstm9.png
j.1.r.k.a
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 20. 1. 2010 12:11

Však lithiové baterie se nenabíjí na maximum, stará se o to elektronika v playeru.

Ještě k tomu MTP a MSC: MTP slouží pro nahrávání hudby pomocí třeba Windows Media Playeru, nebo jiných přehrávačů. MSC je režim, ve kterém se přehrávač připojí jako dva flashdisky (vnitřní paměť a karta), normálně tam nastrkáš hudbu do příslušných složek, a jedeš...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 20. 1. 2010 16:30

Ještě k tomu MTP a MSC: MTP slouží pro nahrávání hudby pomocí třeba Windows Media Playeru, nebo jiných přehrávačů. MSC je režim, ve kterém se přehrávač připojí jako dva flashdisky (vnitřní paměť a karta), normálně tam nastrkáš hudbu do příslušných složek, a jedeš...

jj...to vím. Jen jsem nevěděl že i při MTP se mi zobrazí v "tento počítač" a vypadá skoro jako disk. Jen se zobrazí v Přenosných zařízení. Teda aspoň ve vistách.
Teď už to funguje výborně.

Jen mě zarazily ty podcasty. Nevím podle čeho se to třídí? Jestli jen podle toho umístění kam to nakopíruji nebo i podle id3tagu?
1) Mě totiž trochu vadí, že nemůžu nechat přehrávat vše a to jak hudbu tak podcasty dohromady a taky že u podcastu není náhodné přehrávání...
Když jsem teda ty podcasty nakopíroval místo do podcast do music, aby se mi přehrávaly normálně mezi hudbou tak to taky nejelo a nezobrazily se mi tam a zobrazily se v podcastech.
Chci totiž to mít i normálně mezi hudbou kde mám náhodné přehrávání aby mi občas náhodně hrál nějaky english podcast a občas hudba jenže takhle to nejde...
2) A když jsem nakopíroval pár podcastů normálně do složky podcast, tak se mi pak v přehrávači zobrazily sice v podcastech, až na jeden podcast.

Přijde mi to, jako by se to třídilo jak podle té složky kam to nakopíruji, tak i podle ID3 tagu (tam se to asi někde nastaví).
To je pak ale uplně debilně vymyšlené... :hm Takhle budu muset u každých podcastu vyplňovat id3 tagy což je pěkně na dlouho. (a pokud bych si je nechal automaticky stahovat do pc tak je to ještě více otravné)

P.S.: dá se někde nastavit aby se mi ta baterka nenabíjela? Nebo abych si mohl zvolit zda chci nebo nechci nabíjet? Protože takhle když budu něco jen kopírovat a baterka je třeba napůl plná tak se mi i nabíjí zbytečně baterka i když to není moc třeba a tím se mi pak sníží životnost baterie...
j.1.r.k.a
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 20. 1. 2010 21:53

Nesníží, neřeš to... http://www.anythingbutipod.com/archives/2010/01/mp3-player-battery-guide.php
Taky se toho snažím vyvarovat, ale spíš pro svůj dobrý pocit, jinak je to asi fakt jedno... Nabíjím ho průměrně jednou za týden, takže pohoda...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 6. 2. 2010 11:33

Měl bych ještě takový menší dotaz k clip+ 8GB a použití paměťových karet.
1) Jakou největší paměťovou kartu můžu do tohoto přehrávače narvat?
2) Když bude na té kartě nějaká hudba (popř. bude karta plná), zpomalí se nějak ten clip?
3) Má ta karta nějaký vliv na výdrž baterie? Sníží se tím nějak výdrž?
4) Zobrazí se mi hudba na kartě a v přehrávači dohromady?
j.1.r.k.a
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 6. 2. 2010 12:19

1) zatím 32 protože větší není
2) jen při aktualizaci knihovny, jinak ne
3) nevím netsetoval jsem, ale průměrně mi vydrží kolem 9-10 hodin (v zimě!)
4) když dáš přehrávat podle tagu, pak ano. U složkování máš zvlášť složku.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod creat 6. 2. 2010 12:22

1, max 32 GB.
2, viem že aktualizacia trva dlho
3, nie. Vydrz zavisi dost od bitrare suborov. ked budes prehravat FLAC tak vydrz bude kratsia ako ked mp3 192 kbps.
4, je to oddelene tusim.
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 6. 2. 2010 16:19

Díky.

bubaak píše:... (v zimě!)...

To má snad nějaký vliv? :-D

bubaak píše:4) když dáš přehrávat podle tagu, pak ano. U složkování máš zvlášť složku.

Myslel jsem když dám u hudby přehrávání všeho (a mám zapnuté náhodné přehrávání) a podcasty.
j.1.r.k.a
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 6. 2. 2010 16:28

všimni si že v zimě ti telefony, přehravace a vsechny veci ztraci kapacitu akumulatoru ;-)
Přehrava vše, ne jen jednu pamět
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 22. 3. 2010 20:02

Ta vydrž baterie je v pohodě, nabíjím tak jednou až dvakrát za týden. Takže spokojenost.

Jen nechápu jak to tak divně blbne. Dnes ráno jsem měl nějakých 46 procent baterky a za nějakou asi hodinu se to vypnulo s tím, že je slabá baterie.
Tak to ale dělá vždycky. Vždycky to dojde k nějakým 40 procentům a pak konec.
To je celkem zajímavý. :hm
j.1.r.k.a
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 24. 3. 2010 01:37

Pokud to odehraje tak těch 12 reálných hodin, tak to jen špatně ukazuje (taky mi to dělá). Pokud to má odehrané míň, a už se vypíná, tak je to špatné... Každopádně to, že Clip+ špatně ukazuje baterku je, samozřejmě, chyba, kterou udělali soudruzi v Číně (nebo kde se to vyvíjí...). Od začátku je i celkem profláknutá...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 11. 4. 2010 14:03

jj...teď se na to dívám a asi od nějaký 46% se to jakoby rychleji vybíjí a rychleji ubývají procenta a za nějakou hodinu - dvě se to vypne. Do těch 50% to jde ale pomalu.
Jestli to vydrží těch 12h nevím, to jsem nějak nezkoušel.

Doufám že to novým firmawarem pujde opravit a že to brzo opraví.
j.1.r.k.a
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka