Problém se Sony - NWZ - A816

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Goddmetal 6. 12. 2009 20:40

Ty nechápeš ten problém. Todle není IPOD, kterej jede přes nějaký Itunes, todle je jako fleshka. Zapojíš a windows si k tomu sám nainstaluje ovladač. Já nemám co odinstalovávat, když ani neni nainstalovaná. Já k tomu ani nemám drivery, protože nejsou potřeba!
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.David 6. 12. 2009 20:49

Ty jsi prostě smolař :D
Mr.David
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Goddmetal 6. 12. 2009 21:25

Vole radši poraď :D
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 6. 12. 2009 22:48

Goddmetal, tak zkus odinstalovat drivery pro USB, vymést registry a pak resetni komp, ono si je to bude žádat zpátky - a natáhne si je to ze stránek Mr.dkosoftu nebo výrobce mámoprkna, nový a nenakopnutý - a aktualizovaný k tomu.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod flatliners 7. 12. 2009 10:25

Goddmetal:na předchozí stránce píšeš že při instalaci ti to najde mtp device.ale mělo by to přece najít msc device,ne?mtp spolupracuje s windows media playerem,msc je mass storage.nemáš to jen špatně přeplí v nastavení soňáka?
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 7. 12. 2009 15:12

pokud se nepletu, tak soňáci většinou pracovali přes mtp a pře msc se jim vůbec nechtělo
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Goddmetal 7. 12. 2009 15:45

Fakt, se v tom moc nevyznám, ale píše to tu prostě mtp device. Zkusim odinstalovat ty drivery na USB a uvidime.
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod Goddmetal 7. 12. 2009 15:58

Hm, tak furt nic..Nechápu to. Přece kdyby se s tou mptrojkou ten PC neviděl, tak to ani nehodí tu hlášku o tom MTP device a nenabiji se pres PC..ne?
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 7. 12. 2009 17:11

Napadají mne ještě další věci:

doteď to fungovalo bez problému:

Máš Windows Media Player, co nejnovější...?

V menu přehrávače by měla být volba možnosti připojení dvěma režimy, které tu byli zmíněny.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EKKAR 7. 12. 2009 17:20

Nabíjet se bude na jakémkoliv aktivním USB - na něm je totiž přítomné napětí +5V, ze kterého si ten připojený zmetek bere napájení. Takže klidně i na aktivním USB-hubu se samostatným napájením, který nebude připojený k PC se Tvůj přehrávač začne a bude normálně nabíjet. Komp identifikuje připojené USB zařízení podle toho, že na použitém portu USB zjistí propojení mezi datovými vodiči a některým z napájecích, nejčastěji zemním = společným, které je realizované jednou součástkou uvnitř zapojení většiny USB periférií - samotný kabel (prodlužovací) to nedetekuje, připojení takového zařízení to rozpozná a pošle mu to "handshake" - prostě digitální normalizovanou výzvu, něco jako na vojně ve stráži "Stůj, kdo tam!?! Heslo!" - a to zařízení mu pošle svůj digitální identikit, pod kterým je pak "rozpoznáno". Všecko samozřejmě ve zlomku sekundy. Ve Tvém případě je asi něco špatně právě v tom identifikačním kódu, kterým se přehrávač "představí" - a komp ho nesprávně identifikuje.

Takže problém není v napájení, ale je v komunikaci po těch zbývajících dvou drátech z rozhraní USB - a myslím, že by asi bylo nejlepší kontaktovat servisní zákaznickou podporu SONY v Česku a vyptat se, jak to vidí oni - já osobně bych to ale šel rovnou reklamovat, tohle je jasná vada přístroje, která brání v jeho používání a nikde v návodu není upozornění nebo instrukce, jak v takovém případě postupovat.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goddmetal 7. 12. 2009 20:43

Horší je, že reklamačka už je asi fuk a navíc jsem vzadu vyměnil dva šrouby za jiny, jelikoz tamty mi vypadli a ztratili se:(
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 7. 12. 2009 22:34

Každopádně určitě nebudeš jediný komu se to stalo a snad jako technická podpora by Sony mohlo fungoval... ;)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mr.David 7. 12. 2009 23:16

Mě se podobná věc na winech stala víckrát ale už nevím jak jsem jí odstranil :mrgreen: vždy se v tom tak dlouho rýpu až to jde.Ale dost pravděpodobný mi přijde to co psal dvorix s windows playerem
Mr.David
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Goddmetal 8. 12. 2009 15:43

zkusim tu technickou podporu, ale nevěřim tomu, že Sony mi neco rekne aniz by to bylo zadarmo..
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod Kerikus 8. 12. 2009 15:51

S jejich podporou jsem si psal několikrát a pokaždé se mi dostalo odpovědi. Mi odpovídala nějaká paní. :-) Psal jsem tuším kolem 12 hodiny odpoledne a odpověď přišla do 20 minutek.
Kerikus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka