ipod touch - otázky

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ste78 5. 1. 2010 17:21

Zdravím všechny,

snad se najde někdo, kdo má tenhle ipod doma a věnuje mi chvilku na zodpovězení pár otázek (pro zkušeného uživatele asi velmi jednoduchých), chci si tenhle ipod koupit, už jsem téměř rozhodnutý, jen mi pár věcí vrtá hlavou, protože kolem ipodů je mezi "nejablíčkaři" spoustu mýtů..

Otázky:

-bez Itunes to nejde, že? (jde mi hlavně o to, jestli třeba můžu ipod připojit k PC a nahrát tam mp3jky jen tak, nebo jestli to musím kopat přes Itunes)..

-Konvertuje Itunes mp3jky to vlastního formátu? Nebo Jen fyzicky tu mp3 přenese do přehrávače?

-jak je to s Itunes store u nás? (nechci nic kupovat, jen stahovat free věci)

-souvicející otázka: jak se instalují dodatečné aplikace do Ipodu? Můžu je instalovat a stahovat bez účtu na itunes store?

Předem děkuji moc za případnou odpověď..,
ste78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 5. 1. 2010 17:25

Můžeš i nemusíš využívat iTunes, hudbu můžeš do iPodu dávat i jinými programy, je jich nespočet. Třeba Mediamonkey, Winamp, Foobar nebo Floola, Copytrans, Sharepod.

mp3 nekonvertuje, nechává je v mp3, konvertuje soubory, které nezná iPod (ale v tomhle budou přesnější dlouhodobější uživatelé)

Se Store určitě taky budou zkušenější :)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Alphi 5. 1. 2010 17:46

K tomu storu:
ke stahování aplikací účet potřebuješ, jeho zřízení je otázkou několika minut včetně aktivace z příchozího e-mailu. Pro stahování free aplikací ti stačí účet bez přiřazené platební karty.
Stahovat a instalovat aplikace pak můžeš jak přes iTunes v PC, tak rovnou z iPodu (samozřejmě za předpokladu jeho připojení přes Wi-Fi na internet).
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 5. 1. 2010 17:46

Itunes store u nás funguje vlastně jen část s aplikacemi, hudba a filmy zatím ne.
A na stahování aplikacích musíš být zaregistrovaný, ale v tom nevidím žádný problém. APlikace pak do ipodu instaluješ přes itunes, nebo přes wifi připojení přímo z netu.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod ste78 5. 1. 2010 17:50

Děkuji moc za odpovědi :)

takže nemusím ten účet nějak obcházet (registrovat se jako američan apod.)? Je vyloženě možnost nezadávat číslo karty apod.?
ste78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alphi 5. 1. 2010 17:52

Přesně tak. Pro free aplikace můžeš jako Čech a bez karty.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Crozz 5. 1. 2010 18:15

jaký je rozdíl mezi Ipod Touch, když je u nich napsáno 2. nebo 3. generace, našel sem si tohle viz. "http://www.heureka.cz/?h[fraze]=ipod+touch+32GB" tak potřebuju poradit, díky
checht
Crozz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ScRyX 5. 1. 2010 18:22

3. generacia ma vylepseny hardware(okrem 8gb verzie), to iste ako iPhone 3GS, to znamena ze cely prehravac je rychlejsi, ale btw. ani predosla generacia nie je tragicka :), jedine na co zvyseny vykon vyuzijes su hry, postupne sa budu obajvovat hry len pre novu generaciu, uz dnes ti niektore hry ponuknu na iTouch 3G lepsiu grafiku ako 2G. Myslim ze 3Gen iTouch ma aj ovladanie hlasom :) povies mu nazov interpreta, a on ho zacne hrat...a tak :P
ScRyX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alphi 5. 1. 2010 18:23

2G je pomalejší (slabší procesor, slabší grafický čip, poloviční RAM, pomalejší flash paměť).

A současný 8GB iPod Touch - byť je tak někdy označován - HW třetí generace nemá (viz tu).

ScRyX píše:Myslim ze 3Gen iTouch ma aj ovladanie hlasom :) povies mu nazov interpreta, a on ho zacne hrat...a tak :P

Yep. Nebo se ho zeptáš a on ti řekne, co zrovna hraje. To je pěkně vidět ve videu Tomáše Holčíka.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Crozz 5. 1. 2010 18:30

tak je zvláštní, že je tam takový rozdíl v ceně, ta 3. generace je teoreticky nejlevnější
checht
Crozz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alphi 5. 1. 2010 18:38

Nj, s příchodem nové generace iPodů v září šel Apple s cenama dolů.
Ty staré se doprodávají za svoje ceny. Holt je asi chce mít Steve jasně oddělené. :hm
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod semaniaci 7. 1. 2010 21:22

ste78 píše:Děkuji moc za odpovědi :)

takže nemusím ten účet nějak obcházet (registrovat se jako američan apod.)? Je vyloženě možnost nezadávat číslo karty apod.?

ak chceš sťahovať len free, tak by som sa asi zaregistroval ako američan, pretože tam bude viac aplikácii. teda aspoň oproti slovenskému app store je ich tam viac. napríklad ja mám účty na slovenskej, americkej a aj rakúskej app store
Monster Power HTS 5100-->MacBook Pro-->m2tech hiface RCA-->BB-DAC-->Sennheiser HD600/1964 Audio V6
semaniaci
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SmartinS 18. 1. 2010 21:07

Já bych se chtěl zeptat jestli má mapy, gps asi ne co? A když budu chtít stahovat placemé app budu potřebovat kreditku? Jsou hry na iphone stejné jako na ipod nebo je mezi tím nějaký rozdíl?
SmartinS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zuzkys 18. 1. 2010 21:30

Hry jsou jedny a ty samé na iPhone i iPod Touch. Akorát k některým hrám potřebuješ mikrofon, který Touch nemá (malinké procento her). Mikrofon se kdyžtak dá dokoupit i k Touchi.

GPS Touch nemá. Mapy ale můžeš mít, ale neurčí ti polohu - můžeš používat třeba google earth, ale jen jako "papírovou" mapu pro prohlížení.

Placené app samozřejmě kreditku vyžadují.
zuzkys
Junior

Odeslat příspěvekod SmartinS 18. 1. 2010 21:32

A nejde to platit jinak např. Smskou? Když vyšel na iphone nový fw 3.00, který obsahoval třeba češtinu, vyšel i na ipod touch? A ta poslední verze je ta 32gb a 64gb? A ty se liší jen pamětí?
Naposledy upravil SmartinS dne 18. 1. 2010 21:37, celkově upraveno 1
SmartinS
Kolemjdoucí

Další stránka