[recenze] SanDisk Sansa Clip+

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod The Wolverine 6. 6. 2010 19:08

Tak prodloužení výdrže o pět hodin už za zkoušku stojí.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 6. 6. 2010 19:14

Ak ma niekto zaujem dozvediet sa viac, je dobre si prejst tento thread venovany rockboxu na Clip+ http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=53702
a prestudovat zakladne funkcie na http://www.rockbox.org
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 6. 6. 2010 19:24

creat píše:kuko61 :arrow: díky za info. Vyzerá to veľmi zaujímavo. 8-D

Podľa toho čo si napísal, by mohol byť z Clip+ "nový" prehrávač. :tleskani

Prave som si dal rockbox aj ja a ano je to novy prehravac a uplne spicovy! nemozem z toho, tolko moznosti nastaveni atd...a praca s nim je radost :-)) :love:
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 6. 6. 2010 19:29

Zlepší se tím nějak zvuk (nemyslím možnostmi ekvalizace), nebo na to Rockbox nemá vliv?
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 6. 6. 2010 19:57

Zvuk by sa zmenit nemal, je pravda, ze v OF som pouzival so sucasnymi sluchatkami ekvalizer, neviem to posudit.
Co by malo byt vyriesene je spomalene prehravanie pri 44.1kHz, s ktorym vraj maju sandisk prehravace problem, ale jedna sa len o nejake 1%, nejako som sa o to blizsie nezaujimal.

Takto to vyzera u mna - menu nastavenia + tema pri prehravani (ta sa da vybrat zo zatial 11 hotovych tem, alebo si vyrobit vlastnu)

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 6. 6. 2010 22:06

Ještě menší písmenka? :-\ V nastavení možná, ale při přehrávání by mě to asi dost štvalo. Z toho věčného čučení do pc budu muset k očnímu :roll: Ale asi to taky zkusím.
Slipknot27 :arrow: Jakým způsobem jsi tam ten Rockbox dostal?
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kuko61 6. 6. 2010 22:18

Povodne ma ta tema vacsie pismenka, ale mne tieto vyhovuju viac. A tiez nie vsetky fonty maju diakritiku.
Dam sem navod, ktory som posielal slipknotovi:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Su to posledne verzie bootloadera, oficialneho fw aj rockboxu. Ale asi sa bude treba zaregistrovat na fore anythingbutipod.com koli stiahnutiu prveho suboru.

Musis si stiahnut tieto subory:

1. v2.0-bootloader-sansaclipplus-01.02.15-dual_boot.zip z tohoto prispevku
http://www.anythingbutipod.com/forum/showpost.php?p=454729&postcount=1

2. poslednu verziu rockboxu
http://build.rockbox.org/data/rockbox-sansaclipplus.zip

Pripojis Clip v MSC mode k PC a obsahy stiahnutych archivov nakopirujes do Clipu do rootu.
cize tam budes mat vedla seba subory bootloader-clipplus.sansa, clppa.bin a adresar .rockbox

Odpojis Clip od PC, malo by ti zacat updejtovat firmware a po updejte by sa mal Clip vypnut. Po zapnuti ti uz nabutuje do rockboxu, ak chces nabutovat do oficialneho fw, podrzis pri zapinani tlacitko home alebo sipku dolava.
Ak chces updejtovat na poslednu verziu rockboxu, staci znovu stiahnut rockbox-sansaclipplus.zip a prepisat adresar .rockbox v Clipe. Subory z bodu jedna sa davaju nove iba vtedy, ak by vysiel novy bootloader alebo novy oficialny fw.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Este na doplnenie. Ked je uz rockbox nainstalovany na Clipe, daju sa donho dohrat temy aj nove fonty pomocou Rockbox utility
http://www.rockbox.org/wiki/RockboxUtility#Download

Zoznam tem pre Clip+
http://themes.rockbox.org/index.php?target=sansaclipplus
..
Naposledy upravil kuko61 dne 6. 6. 2010 22:23, celkově upraveno 1
Dali Zensor 1 AX
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 6. 6. 2010 22:23

Vyřeší se Rockboxem i ten problém s ukazatelem stavu nabití?
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 6. 6. 2010 22:26

A neriesil ho najnovsi oficialny firmware? Cital som, ze sa niekto stazoval, ze mu v rockboxe zle detekovalo nabijanie, ale po vybiti a novom nabiti to uz bolo dobre...ja problem nemam.
Treba si vsak uvedomit, ze rockbox na Clip+ nie je zatial uplne bez chyb, este pred nieco vyse mesiacom bol velmi nestabilny, padal pri prehravani, nedokazal zapisovat do pamate a na kartu, ale vyvoj ide velmi rychlo a uz sa riesia naozaj len mensie chyby...

Edit - najvacsiu chybu - nefungujuce USB sa mozno ani nepodari odstranit, vyvojari nemaju dokumentaciu, je otazka, ci dokazu naprogramovat driver...
Dali Zensor 1 AX
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 6. 6. 2010 23:10

Už ho tam taky mám. Sestavil jsem si ho sám z návodu na rockbox.org. Ale asi zkusím ten Tvůj, protože ten můj je založený na o něco málo starší verzi oficiálního firmwaru. Zatím jsem spokojený, můžu hrát i šachy :-D Je tam toho tolik, že mi bude trvat hodně dlouho, než to objevím. Nejdřív se vrhnu na ten scrobbling. Jinak mám pocit, že hraje tišeji, než oficiální firmware, ale možná se mi to zdá.... Každopádně děkuju za informace, tohle z Clipu+ opravdu dělá jiný přehrávač. I když teda většinu z těch featur nevyužiju, dělám to hlavně pro tu výdrž a pro ten scrobbling...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kuko61 6. 6. 2010 23:16

Pozri si toto vlakno, hlasitost sa tam riesi nikde na konci
http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=53702
Prispievaju tam aj vyvojari, takze sa tam da dozvediet, co je nove a ake su problemy...

Thread na fore rockboxu pre sansa prehravace bol vcera zamknuty, riesilo sa tam uz malo veci co sa tyka vyvoja ale da sa tam najst dost vela informacii...len ma 129 stran, ale aktualne su len tie posledne. Vyvojari rockboxu pouzivaju IRC...
http://forums.rockbox.org/index.php?topic=14064.1920
Dali Zensor 1 AX
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emokid 6. 6. 2010 23:32

Tohle mě trochu odrazuje od blbnutí s Clipem V2.

Clipv2: there is some very annoying noise which can be heard especially at low volume.
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 6. 6. 2010 23:52

Upozornění: V aplikaci Clock je volba "LCD backlight" (nebo tak nějak). Volba off udělá přesně to, co si myslíte že udělá. Takže už to nemusíte zkoušet, zkusil jsem to za vás. Byl by mi někdo ochotný popsat sekvenci tlačítek od potvrzení "clock" až po znovuzapnutí "podsvícení"? :-D
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kuko61 7. 6. 2010 00:18

Mam tam slovencinu ale menu by malo sediet
Iba ak by si tam mal radio v prvom menu, nemuselo by sediet tych prvych 6 x dole ale mohlo by to byt 7x
Po zapnuti
6x dole
stredne
1 x dole
stredne
5 x dole
stredne
1 x horny vypinac
3 x dole
stredne
6 x dole
stredne
2 x hore
stredne
Dali Zensor 1 AX
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 7. 6. 2010 00:44

Nádhera, mockrát děkuju :-) Pro ostatní: od zapnutí aplikace clock pokračujte stisknutím "1xhorní vypínač" :-)
Ten Rockbox se mi začíná líbit. Je to pěkná hračka ;-)
Nolwendil
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka