[recenze] SanDisk Sansa Clip+

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kuko61 7. 6. 2010 00:54

Aha, to sa vyplo podsvietenie len v aplikacii? ja som myslel ze kompletne :D
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 7. 6. 2010 01:23

No to naštěstí ne, to by bylo fakt blbý. Jinak je to ale fakt pěkná hračka. Má to dost pokročilou funkci záznamu. Ukazuje to peak-meter, takže se dá optimálně nastavit hlasitost. Já jsem se s touto funkcí poslední půl hodinu učil zpívat, jelikož mi Clip+ pouští můj hlas do sluchátek v reálném čase a nezpožděný, s možností nastavení hlasitosti, a to i při vypnutém nahrávání :-) Takže mám takový svůj "odposlechový systém" :-D Třeba se s ním konečně naučím zpívat :-D Hmm, už bych asi měl jít spát... :-[
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Emokid 7. 6. 2010 02:40

Teda koukám že z toho někteří nespí, já taky ne. RB je fakt parádní, tolik funkcí na tak malém displeji malého přehrávače zní až nezkutečně. Dokonce to má i compresor k dokonalému přikopnutí málo přikopnutých nahrávek. :lol:
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 7. 6. 2010 07:48

A zkoušeli jste někdo Plugins>Demos>pictureflow, alias "Cover flow"? Tohle bych na Clipu nikdy nečekal :-D
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martin_D_2008 7. 6. 2010 09:43

Někdo tu psal, že RB zvyšuje dobu přehrávání až o 5 hodin. Kde jste to vzalí? Na stránkách RB píšou, že je výdrž baterie s RB naopak nižší, nežli s originálním firmwarem. :hm
Martin_D_2008
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 7. 6. 2010 10:02

Někdo to tu psal. Uvidíme. Až se mi Clip vybyje a zase ho nabyju, tak to testnu. Má tam na to i plugin :-D
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cagin 7. 6. 2010 10:29

Tak mi rockbox rozbasoval Rea tak ,že duní jak subwoofer.A pak ,že nemají basy!Neskutečna změna zabarveni reo.Někde jsem četl popis seny ie8 temna a muzikalni tak přesně tak ted popišu rea.Zkuste to jak mam ja.Basy na 12 decibelu.Naprosto neskutečne basy toto jsem od reo nečekal ani ve snu.

Tak edit.Musel jsem trochu zvednout výšky ,aby byly tak jak před tim.Ted mam vyšky jako pře tim a k tomu perfektni basy.Tim se da měnit zabarveni větši basy meně vyšek zabarveni jakoby do temna.Opak se změni do světla.To je jako mit 10 druhu sluchatek mezi stupně atd.Zvuk přitom zustava čisty nezaznamenal jsem nějake pocity zkresleni jako u sony.Je to přijemne čiste muzikalni.Jak ten rockbox dokaži tak udělat?Každopadně.

Rockbox válí :D
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
----------------------------
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 7. 6. 2010 13:04

Martin_D_2008 píše:Někdo tu psal, že RB zvyšuje dobu přehrávání až o 5 hodin. Kde jste to vzalí? Na stránkách RB píšou, že je výdrž baterie s RB naopak nižší, nežli s originálním firmwarem. :hm

Pisalo to viacej ludi, napr.
http://www.anythingbutipod.com/forum/showpost.php?p=472741&postcount=439

Ako postupne ladili rockbox na Clipe, tak sa vydrz menila, lebo menili takt procesoru, v buildoch z poslednych 2-3 tyzdnov by mala byt vydrz urcite vyssia ako pri OF...
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emokid 7. 6. 2010 13:05

Je to zajímavý jak se dá zvuk vyladit bez většího zkreslení a když vás to omrzí můžete hrát třeba tetris nebo čumět na vizualizace. :lol:

Bohužel u ClipuV2 pronikají do výstupu CPU pazvuky, na citlivých sluchátkách to bude very annoying.
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 7. 6. 2010 13:54

cagin píše:Tak mi rockbox rozbasoval Rea tak ,že duní jak subwoofer.A pak ,že nemají basy!Neskutečna změna zabarveni reo.Někde jsem četl popis seny ie8 temna a muzikalni tak přesně tak ted popišu rea.Zkuste to jak mam ja.Basy na 12 decibelu.Naprosto neskutečne basy toto jsem od reo nečekal ani ve snu.

Tak edit.Musel jsem trochu zvednout výšky ,aby byly tak jak před tim.Ted mam vyšky jako pře tim a k tomu perfektni basy.Tim se da měnit zabarveni větši basy meně vyšek zabarveni jakoby do temna.Opak se změni do světla.To je jako mit 10 druhu sluchatek mezi stupně atd.Zvuk přitom zustava čisty nezaznamenal jsem nějake pocity zkresleni jako u sony.Je to přijemne čiste muzikalni.Jak ten rockbox dokaži tak udělat?Každopadně.

Rockbox válí :D

Ja mam shure se530 a maju dost basov celkom, ale nemyslim si ze to nastavenie basov a vysok je k niecomu, ono to DUNI ano presne tak! ale ked dam basy na 0 db tak to hra krasne, no ked ich zdvihnem, sere to zvuk, stracaju sa stredy a vysky a dunia basy, proste eq je pri kvalitnych sluchatkach uplne nepouzitelny, je to hrozna a mal som aj re0 a boli to uz dost kvalitne sluchatka, no povedat ze ked sa nastavia basy na +12 db ze hraju potom dobre, to je blbost, je to len ubohe dunenie co nema s basmi nic spolocne. :oboze :potichu :pozor ;-]
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 7. 6. 2010 14:04

Na RE0 jsem zkoušel vytáhnout ty basy, ale nakonec jsem to vypnul. U některých skladeb se +5dB nebo +7dB zdálo jako přínos, ale to bych to musel pořád přenastavovat. Řekl bych, že u mě Rockbox sníží výdrž přehrávače hlavně tím, že si s ním budu pořád hrát :-D Jinak třeba ta ladička je taky cool :-D
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Emokid 7. 6. 2010 14:13

Hm ta ladička tam je kde? :o)
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 7. 6. 2010 14:28

Pluginy>Aplikace>pitch_detector. Stopky jsou taky dobře provedené - rovnou počítají i rozdíly časů mezi jednotlivými naměřenými výsledky :-) Kalendář s opakovanými událostmi - určitě super věc, ale do budoucna by to chtělo synchronizaci s Google kalendářem :-D (dělám si srandu). Ale co jsem opravdu nečekal, je Pluginy>Dema>pictureflow :-D
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cagin 7. 6. 2010 14:43

Je to jak kdy nějake pisničce to jakoby pomuže nějake zase ubliži.Ale s tim jejich puvudnim eq to nema nic společneho.Shure jsem neslyšel.Ale reo mi nepřipadaji ,že by zas tak moc duněly po tom přidani.Je to zatim spiš o zkoušeni.
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cagin 9. 6. 2010 09:26

Měni se po přidani rockbox doba nabijeni?Jak dlouho zhruba nabijite?
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
cagin
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka