Tak Vážení. Clipa už mám přez dva týdny, zatím jsem ho používal každý den a tak si myslím, že už si také můžu dovolit sepsat pár postřehů. Já se ovšem zaměřím pouze a jedině na nedostatky Clipa, jelikož to, že hraje velice slušně a je to velice vydařený přehrávač výhradně pro poslech hudby, to už všichni dobře víme.
- Jako první, po rozbalení a natáhnutí pár giga hudby, mi jako nedostatek přišlo nešikovné umístění tlačítek pro regulaci hlasitosti, to přímo naproti Jack-u pro sluchátka. Takto se clip prostě nedá pořádně chytnout. Je totiž maličký, tlačítka je třeba stisknout "silněji" není to obtížné, ale nutí mne to vždy se prstem zapřít o jack a tím si myslím trpí už tak poměrně volná samice jack konektoru v přehrávači. Umístění jacku na horní straně, nad displayem by bylo asi vhodnější, protože jinam než na bok bych volume necpal.
- jako druhé mi vadí, což také navazuje na poslední větu předchozího odstavce, je umístění jacku

takže vlastně jen ten je dle mě špatně umístěn. Sansa Clip je totiž vybaven clipem pro uchycení na oděv například, doporučujeme ho lidem ke sportu, ale to umístění jacku, je podle mě dost nepraktické. Trčí do boku, při běhu mám tendenci (teď používám velký nabastlený zlatý jack) zachytávat se o jack, kdyby byl na horní, nebo dolní straně přehrávače, ničemu by nevadil, kabel by jen vysel dolů a nelámal se tak, jako když je jack vodorovně. Doufám že mě všichni chápete

- když nepoužívám rockbox, je dost smutné, že nevidím délku skladby. Jsem člověk který velice často obměňuje hudební knihovnu, většinu věcí zkouším "až za provozu" a tak vůbec nepoznám, zda jde o set (také je poslouchám) nebo jen o krátkou mp3. Nepoznám kolik zbývá do konce, radši bych byl za odpočet ke konci mp3, než za ukazatel odehraných vteřin/minut. (ono se to dá možná někde nastavit, jen jsem to já nenašel..)
Jinak rockbox nepoužívám, má moc titěrný font, na tak malý display, prostě jsem musel vždy brejlit z 20cm abych něco přečet, to není pro mě, ovládám přehrávač za chuze, vytažením z kapsy, ale nikdy se nedostane nad úroveň pasu (to už pak tahá káblík

)
+ nakopíroval jsem si tam cca 3GB mp3 a knihovna se neaktualizovala déle jak pár vteřin, moc jsem tomu nevěřil, ale všechna hudba v přehrávači byla, takže nevím, kam na to chodíte, že to trvá hrozně moc dlouho... u mě to nepřesáhlo snad ani 5s.
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.
iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů
Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8