[recenze] SanDisk Sansa Clip+

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Nolwendil 24. 8. 2010 17:13

Taky se mi to párkrát stalo, i když teď už naštěstí dlouho ne. Jen nevím, čím to je, jelikož, jak jsi postřehl i Ty, tak problémová skladba už byla Clipem několikrát bez problémů přehrána před tím, než začala dělat problémy...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Wolverine 24. 8. 2010 21:54

Není to mp3 s VBR? Občas u přehrávačů blbne skladba s variable bitrate. Třeba špatně zobrazovaná délka, nedá se přetáčet atd.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 25. 8. 2010 04:48

divné, já nahraju rockbox, bootloader, aktualizuje se mi firmware, ale při zapínání clipa
Loading firmware
File not found

:hm
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karlheinz 25. 8. 2010 09:53

Zkus znova nainstalovat jenom rockbox. Nejspíš jsi během toho procesu udělal něco, co ti rockbox smazalo z disku.
flac -> clip+ (rockboxed) 16GB -> phonak audéo pfe
Karlheinz
Junior

Odeslat příspěvekod Pingu2221 25. 8. 2010 13:06

No já jsem si to taky rockboxnul a mám dost velikej problém s některýma albama ve FALCu...písnička začne hrát a najednou třeba v půlce skočí do půlky jiný písničky v tom albu. Je fakt, že už ho tam mám nějakou dobu, tak třeba vyšel nějakej update, nebo něco.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karlheinz 25. 8. 2010 13:42

Určitě bych zkusil co nejnovější build, protože ten vývoj jde neustále dopředu. Samozřejmě zase ne každá změna se týká zrovna Clipu+, takže nemá smysl updatovat každý den, i když se číslo buildu za tu dobu zvedlo třebo o 10.

Já teď přehrávám skoro výhradně jenom FLAC a problémy jsem nezaznamenal. Osobně teď používám tenhle build:
http://anythingbutipod.com/forum/showpo ... tcount=765
Samozřejmě chybu neuděláš ani s nejnovějším buildem z oficiálních stránek Rockboxu...
Karlheinz
Junior

Odeslat příspěvekod Balda_87 26. 8. 2010 04:31

xxxdvorixxx píše:Ad klip: perko má malý odpor, takže kamkoli jsem Clip zaháknul, tak mi někde vypadl a držel jen na kabelu.

tohle jsem vyřešil samolepící páskou gumového těsnění (18mm šířka, výška 2,5mm a délka podle clipu) Prostě jde o to, vytěsnit mezeru mezi clipem a přehrávačem. Pak na oděv působí clip větší plochou a tolik to nesklouzává.. záleží taky, jak přilnavou gumu zvolíte. Já to ovšem udělal z důvodu zcela jiného, teď si do clipu připínám kabel, takže mám u jacku takovou jakoby smičku a vede pod clipem na druhou stranu. Snad mi teď už kabel k IE vydrží déle :lol: :nenapadne
http://i35.tinypic.com/28vw2gp.jpg

edit: problém s rockboxem už vyřešen.
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod En3mim 27. 8. 2010 22:47

Tak mě to vaše basnění o Clipu přesvědčilo a koupim si jej tež, ale ma někdo tušení, kolim mW to má výstup abych věděl jak hladove sluchatka si k tomu mužu dovolit, rad to osolim :-)
Telefon - Motorola Defy CM7
Zvuk - Sony NWZ-S739FB + SENNHEISER IE8 / AUDINST + BEYERY DT 770 PRO
Foťák - Panasonic Lumix FZ7/ Sony WX5 /Nikon D90
En3mim
Junior

Odeslat příspěvekod cagin 28. 8. 2010 08:37

Tomu osoliš tak až ti prasknou bubinky.(Doporučuji do budoucna re0 ,qjays ,phonak)
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
----------------------------
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 28. 8. 2010 12:43

Tak třeba ty zmiňované Head-Direct RE0 jsou dost hladové. Na chvilku se to naplno osolit dá. U jiných sluchátek bych to nedělal. A nevím, jestli vůbec jsou nějaké nenažranější in-eary než RE0...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Balda_87 28. 8. 2010 13:17

Miluju ten Rockbox!! :love: Chce to jen, věnovat tomu chvilku. A pravda, krapet nestabilní to věc... Ale jsem zvyklý na Symbian, takže mě nic jen tak nepřekvapí :lol:

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karlheinz 28. 8. 2010 18:13

Balda_87 píše:Miluju ten Rockbox!! :love: Chce to jen, věnovat tomu chvilku. A pravda, krapet nestabilní to věc... Ale jsem zvyklý na Symbian, takže mě nic jen tak nepřekvapí :lol:

Jak jsem říkal, bez Rockboxu ani ránu...Sice to není pro uplné lamy, ale ty bych na avfóru nečekal.

Akorát jsem měl asi štěstí, protože já se stabilitou nemám žádný problém.
Karlheinz
Junior

Odeslat příspěvekod Balda_87 28. 8. 2010 18:22

Tak nevím čím to.. u mě to je co chvíle, ale svižnost rockboxu je fenomenální, takže i ten restart nenaštve.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karlheinz 28. 8. 2010 19:41

A kdy ti to padá? Je to nějak pravidelně při něčem? Mně fakt za dva měsíce zamrznul snad jenom jednou a to jsem ho měl asi druhý den.
Karlheinz
Junior

Odeslat příspěvekod Balda_87 29. 8. 2010 02:27

Co se zatím opakovalo, při přehrávání jen nějakých pár mp3, se to stoplo a každá mp3 co jsem od té doby chtěl přehrát, měla 0:00 a pomohl až restart.

Pak ale taky třeba při návratu z menu k přehrávání se rozsvítil celý display, nebo se oběvilo zrnění :-D staly se mi oba případy, jen jednou.

Jednou se mi oběvila nějaká hláška s čísly ale nestihl jsem přelouskat nic a clip se vypl.

Pak nechápu, proč mi clip nebere přejmenované složky. Vždy tam mám "nová složka". Taky nechápu proč si do názvů adresářů přidává čísla
07010000_Raduza - V salonu baroknich

skutečný název už při kopírování z disku - Raduza - Vsalonu baroknich dam.2007
6F010000_Nová složka

pravý název - DUBzz
AD060000_RJD2-The_Third_Hand-2007-JUST

Ale hodně adresářů má název naprosto v pořádku, takových 87%

Jen dodám, že opakované zasekávání při přehrávání těch zmiňovaných mp3, bylo z nemocně pojmenovaných složek (nejsem si ale jistý jestli v každém z případů, stalo se to asi 3x, nebo 4x).
Pak ještě nutno brát na vědomí, že ty blbý názvy mi ukazuje i orig. FW clipa! :nenapadne

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka