[recenze] SanDisk Sansa Clip+

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Substance242 14. 11. 2011 23:40

Update (sorry som slepý ale nevidím možnosť editovať príspevok): fialový Clip+ je doma, ešte menší ako som čakal, tlačítka sa ovládajú dobre, fw tam už bol .15, nahodil som nevyužitú 2 GB kartu, naformátoval, ručne spravil a nahodil RockBox 3.9.1 boot, soft, fonty, témy (zatiaľ sa mi najviac páči YellowBar) - to je neskutočné čo tam všetko je (napr. to listovanie covermi, tak to mi posol bulvu), mám týždeň čo robiť. :-) No a samozrejme zvuk, stihol som len pár vecí z The Social Network soundtracku vo FLAC, paráda, a to som ešte neprešiel všetky sound nastavenia... Inak knižnica (zatiaľ 1.4 GB interne a 1.8 GB na karte) sa updatovala len niekoľko sekúnd, OF aj RockBox.

Edit: Aha, editácia je tu asi povolená len určitý čas od odoslania, OK. :-) Inak známy ma dnes kritizoval že čo som nešiel do nejakého Archosu Vision, je fakt že sú o niečo lacnejšie, ale akosi tu v Česku a Slovensku o nich nikto nepíše a teda nemám komu veriť kvalitu zvuku, a aj tak už som bol rozhodnutý pre Clip+.
Substance242
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ujoslav 15. 11. 2011 00:43

Dobre si urobil. Clip+ je etalón v tejto cenovej triede.
Ešte dokúpiť 32 GB microSD kartu :-) nech máš kam tie FLAC-y ukládať.
Zo skinov na RB odporúčam "simplest"
Na cesty: Clip+ => UE Triple.Fi
Do práce: iAudio X5L 120GB => UE Triple.Fi
Doma zdroj: Carat-Ruby 2 / ARCAM CD72T
Repro: ARCAM A85 => Monitor Audio RS6
Slúchadlá: Dispre II JFET => Sennheiser HD800
ujoslav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Substance242 15. 11. 2011 10:18

Áno mám aj Simplest (prečítal som celú túto diskusiu), ale smerom k jednoduchosti možno pôjdem keď sa nabažím. :-) Všimol som si tiež že témy nemusia obsahovať všetky obrazovky, čiže vľavo mám scroll bar ktorý tam ostal po nejakej inej téme, ale vyhovuje mi to. V noci som pri tom ostal niekedy do jednej, prechádzal pluginy (Doom? hehe), skúšal zvuk... zrejme ostanem pri nastavení ekvalizér off, kompresia pravdaže off, "crosstalk" zapnutý (default hodnoty), dithering zapnutý. Rovnakú pieseň som potom počúval s OF (ekvalizér off) a nebolo to ono, veľký rozdiel v prospech RockBoxu. Tiež som vyskúšal nejaké Sennheiser pecky (nič drahé) a zvuk bol horší, nesadli si. Na tie FLACy sa asi vyprdnem, veľa času a rozdiel kvalitná mp3 alebo moje obľúbené AAC versus FLAC na tých sluchátkach asi nepočujem.

Edit: Len jednému nerozumiem - ako môže firma ktorá "pred rokom" o audiu nič nevedela vyrobiť kvalitný prehrávač, od koho to kúpili? :-)
Substance242
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod johny198 17. 11. 2011 00:17

Ahoj, myslíte si, že si Clip sedne se sluchátky VSONIC R02 PRO II ? Četl jsem recenze na podobná sluchátka a tyhle jsem vyhodnotil asi jako nejlepší v dané cenové relaci.
Díky
johny198
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drahomir.glos 17. 11. 2011 00:24

Kedysi som Clip+ pouzival s VSONIC R02 PRO II, mozem odporucit. Za tie peniaze to hra velmi dobre.
drahomir.glos
Junior

Odeslat příspěvekod ujoslav 17. 11. 2011 00:37

Substance242 píše:Edit: Len jednému nerozumiem - ako môže firma ktorá "pred rokom" o audiu nič nevedela vyrobiť kvalitný prehrávač, od koho to kúpili? :-)

No pozor. MP3 prehrávače Sandisk Sansa existujú už od roku 2006: http://en.wikipedia.org/wiki/SanDisk_Sansa

Vždy boli zvukovo nadpriemerné. Nevravím, že ako Cowon ale proste mimo bežnej spotrebky.
Konkrétne u Clip+ sa asi náhodou v konštruktérskom tíme vyskytol niekto, kto má uši a dokázal miesto čipu za 0,5 USD presadiť dvakrát drahší.
Inak sa pri vývoji na kvalitu zvuku v tejto cenovej kategórii kašle, dôležitá je predajnosť stádu a stádo používa pribalené sluchátka.

Mimochodom všetky tie grafické fičúry skinov /ikony, posuvný pás, zobrazenie baterky a volume atď./ sú nastaviteľné v menu "nastavenie motívu".
Ako "resetovací" skin slúži rockbox_failsafe. Ten vráti nastavenia do default. Ja ho dávam vždy pred zmenou skinu, aby sa vyčistili nastavenia a nerobil to neplechu v zobrazení.
Na cesty: Clip+ => UE Triple.Fi
Do práce: iAudio X5L 120GB => UE Triple.Fi
Doma zdroj: Carat-Ruby 2 / ARCAM CD72T
Repro: ARCAM A85 => Monitor Audio RS6
Slúchadlá: Dispre II JFET => Sennheiser HD800
ujoslav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krovak_cze 17. 11. 2011 09:24

no nevim, ale tohle sem mival driv jak 2006 :) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31307
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Substance242 17. 11. 2011 10:05

Ako "resetovací" skin slúži rockbox_failsafe.

Aha, dobre vedieť. Inak OK, díky za info všetci. A "pred rokom" som dal schválne do úvodzoviek ako že to nemyslím doslova. :-)

Btw, vyskúšal som, že na CD čo ešte nemám grabnuté mi stačí lame --preset standard (a EAC). :-) FLACu fandím, ale to by som musel mať fakt asi iné sluchátka (aké?).
Substance242
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nolwendil 20. 11. 2011 14:11

Formát FLAC a APE v přenosném systému
Mrkni se na toto vlákno. Můj názor je, že v přenosném systému je to zbytečnost, a vystačíš si i se ztrátovým formátem. MP3 nepatří mezi nejkvalitnější. Pokud ripuješ CD nebo převádíš z WAVu, FLACu či APE (prostě pokud převádíš z bezztrátového na ztrátový), tak zkus OGG/Vorbis. Při stejném datovém toku lepší kvalita. Převod ztrátového formátu na ztrátový (např MP3 do OGG) nedělej, zhorší to kvalitu, to už je lepší ta původní MP3...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jogask 20. 11. 2011 22:32

Zakúpil som si tento Sandisk Sans clip + a neviem aké špunty k nemu počúvam rock, metal, elecktro, dubstep, klasickú hudbu. Nevládzem už prezeraď recenzie, krížia sa mi oči. Malo by to byť do max 40 eur.
jogask
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dazo 20. 11. 2011 22:43

Joga, toto je o prehravacoch, daj si prispevok do sekcie "Sluchadla"
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jogask 20. 11. 2011 23:11

Ok, myslel somže k SanDisku tu bude mať niekto okukané ( :
jogask
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Substance242 21. 11. 2011 00:57

Jo s formátmi mám jasno, aj kvôli kompatibilite s autorádiom som sa rozhodol pre mp3 a strávil príjemný víkend grabovaním svojej zbierky CD, ale mám teraz v tagoch poriadok ako nikto! :-)

PS: Psst, tých tých 6 giga asi nestačí... ;-) Budem musieť vyberať čo so sebou budem mať, a keď ma to prestane baviť, tak kartu - ešte že som si vybral prehrávač ktorý má túto možnosť, že. :-)
Substance242
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Saske 16. 12. 2011 01:06

Vyskytl se mi takoej problém na mé Sanse Clip Plus, nechce se mi načíst v žádném počítači po připojení přes USB. Když ji připojím, tak se akorad začne nabíjet, takže "to funguje" ale něco je špatně a já nemohu přijít na to co. Kdyby to nešlo jen u mě, tak je chyba v mém PC, ale na 6ti...

Máte někdo radu, jak to opravit, aby se mi načetla v PC? :-S

Hlása mi to akorad - Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43) a že zařízení nebylo rozpoznáno.
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 16. 12. 2011 08:23

Zdar.
Kamarat kupil pre jeho segru clipa + a hra strasne potichu! Tak som kukal nastavenia a jemu chyba v menu "nastavenie hlasitosti" ! Na mojom ho mam, ale on ma asi novsi softver a nema to tam!
Ja mam verziu v01.02.15A a on ma v01.02.15F. Vie mi dakto poradit daku specialitku, alebo tam dat rockbox?
Ok , diky ;-)
dazo
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka