[recenze] SanDisk Sansa Clip+

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ujoslav 16. 12. 2011 10:53

Stačí znova preflashovať originálny firmvér. Pri prvom štarte si to bude pýtať región, treba zvolit "rest of the world". Položka "hlasitosť " sa potom objaví v nastaveniach.
Na cesty: Clip+ => UE Triple.Fi
Do práce: iAudio X5L 120GB => UE Triple.Fi
Doma zdroj: Carat-Ruby 2 / ARCAM CD72T
Repro: ARCAM A85 => Monitor Audio RS6
Slúchadlá: Dispre II JFET => Sennheiser HD800
ujoslav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 16. 12. 2011 11:50

Diky :-)
To flashnutie znamena iba obycajny update, ci daco mierne zlozitejisie?
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ferdoz 16. 12. 2011 14:57

SASKE: pozri sa, ako máš nastavený USB mod. Malo by tam byť MSC. Podľa popisu mi pripadá ako keby si mal nastavené MTP
ferdoz
Junior

Odeslat příspěvekod drahomir.glos 16. 12. 2011 15:56

dazo> Staci ked das Reset Factory Settings. V01.02.15A a V01.02.15F je ten isty firmver. Len A znamena USA a F Europa (myslim) po vybere regionu.
drahomir.glos
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 16. 12. 2011 16:10

Ok, diky, zavolam mu nech to skusi :-)

EDIT: Ano, funguje to, diky este raz ;-]
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 16. 12. 2011 17:57

ferdoz píše:SASKE: pozri sa, ako máš nastavený USB mod. Malo by tam byť MSC. Podľa popisu mi pripadá ako keby si mal nastavené MTP

Děkuji, ale nemám paru co mám udělat, tohle je moc málo informací pro mě :-[
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ferdoz 19. 12. 2011 16:26

Saske: Takže v originálnom FW Sansa ideš:
Nastavenia, Nastavenia systému, USB Mód, Vybrať MSC, potvrdiť, vyskúšať. Po pripojení k PC by sa ti mal objaviť jeden (SANSA CLIP) alebo dva (removable disc) drivy, ak máš vloženú mikro SD kartu.
;-)
ferdoz
Junior

Odeslat příspěvekod Ohm711 19. 12. 2011 17:42

Zdravím, měl bych dotaz.
Jak je na tom Clip+ v porovnání s ipodem nano 6th? Myslím hlavně co se týče zvuku.
Papírové parametry jsem si přečetl. U nano je nevýhoda, že bez itunes neudělá člověk vůbec nic. Dále nepodpora flac, ale to by měla řešit konverze do alac.
Nano má cca 3x slabší baterii ale udávaná výdrž je o 60% větší než u clipa. Zvláštní, vzhledem k displeji.
U clipa je velkou výhodou rockbox, který z něj dělá neuveřitelné zařízení...
Při troše štěstí bych právě mohl mít nano za více než dobrý peníz. Proto uvažuji jestli jím nahradit clipa.
Nikdy jsem neměl nic s jablkem...
Díky.
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 19. 12. 2011 19:15

ferdoz píše:Saske: Takže v originálnom FW Sansa

Mám RockBox :-S
Měl bys návod i na něj? Nedaří se mi tam něco takového najít.. křáp prťavej, že ja si nepořídím něco jiného s normálním menu :-l
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ohm711 19. 12. 2011 19:47

Rockbox pro clipa+ nemá zprovozněný USB driver, proto ho vždy musíš připojovat k PC vypnutý.
Do origo firmwaru se dostaneš držením domečku + power. Pak si to můžeš nastavit.
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 20. 12. 2011 13:06

Držím domeček + power a jen se mi vypína a zapína, nic víc :-(
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Epic 20. 12. 2011 13:21

Malo by to fungovať. Skús pri zapínaní držať lavé tlačítko (|<<), to je tiež na boot do originálneho FW. Alebo jednoducho pripoj k PC vypnutý prehrávač, ako už písal Ohm, vtedy sa automaticky nabootuje do originálneho.
Epic
Junior

Odeslat příspěvekod Ohm711 20. 12. 2011 14:35

U mě stačí držet domeček (nebo šipku doleva) + 1x stisknou power a nabootuje origo firmware.
Vypadá to, že se ti nějak podělal origo firmware. Pokud rockbox funguje, ale do origo firmware se nedostaneš a ani se nepřipojíš k PC, tak by to mohlo být ono.

Pokud to tak je, tak můžeš zkusit následující postup:
Tady si stáhneš origo firmware, rozbalíš ho a soubor clppa.bin nakopíruješ přes čtečku na kartu. Kartu vložíš do clipa a zapneš rockbox. Na kartě nejdeš ten soubor a přesuneš ho do vnitřní paměti. Pak clipa vypneš a zapneš přes home + power. Měla by ti naskočit instalace origo firmwaru. Po nainstalování už nepůjde spustit rockbox, ale ten si pak nainstaluješ znovu přes PC.
Teť jsem to zkoušel na mém clipovi a funguje to. Pokud by ale tvůj problém nebyl v origo firmwaru, tak už by ti clip nemusel jít zapnout.
Zvaž rizika, je to na tobě.
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Syks 29. 12. 2011 10:10

Vazeni, nema niekto nepouzite (zabalene) originalne sluchatka ku Clip+? Zisli by sa.
Syks
Junior

Odeslat příspěvekod Ohm711 29. 12. 2011 15:03

Já je mám, ale moc nechápu jak by po nic mohl někdo toužit.
Ikdyž o jejich kvalitách je tu zajímavá recenze.
Ohm711
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka