iAUDIO 9 nebo iPOD 5G???

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Munky7 17. 3. 2010 12:11

Zdarec,
chci si pořídit noví MP3 a záleží mi hlavně na kvalitě zvuku, další kriterium je aby byl menší a dobře se nosil v kapse!V užším výběru sou tady ty dva (Cowon iAudio 9 a APPLE iPod nano 5.gen) popřípadě nějakej iRIVER. Nemusí to mít kdovíjaký přídavný funkce, video a různý serepetičky atd.... což třeba ten iPOd má a nevím jesi to neni na úkor kvality zvuku? Sluchátka budu používat Sennheiser CX 300-II precision.

Máte někdo zkušenosti s oběma? Jak hrají, kvalita provedení, funkčnost.
Popřípadě doporučte nějaký kvalitní ve stejné cenové relaci (3500 kč) může být i míň:-)
Už sem si tady pár článků přečetl píše se tady i o SanDisk Sansa Clip(plus)/Cowon iAudio 7.
Jak sem psal výše jde mi hlavně a jen o zvuk!
Díky za odpověď
Munky7
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 17. 3. 2010 13:04

osobně hlasuji pro Iaudio i9.
Ipod bude na urovni iriveru a u Clipa+ postrádám dynamiku i když hraje líp jak iriver a iaudio.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Munky7 17. 3. 2010 15:08

Hm tak teď fakt nevím. Jak se tady tak pročítám různýma diskuzema tak sem skoro aj přiklonil víc k tomu Cowon iAudio 9. Ten i7 je asi jen o 500 levnější a v tom pípadě beru i9 už jen proto že je hezčí, menší a novější.

K sandisku nemám moc důvěru ale podle toho co sem čet tak si ho většina lidí vychvaluje a jesi má stejně kvalitní zvuk jak i9 tak neni co řešit.Jak vychází porovnání těchto dvou?

iPOD už je asi ze hry. Zbytečně moc funkcí který nevyužiju!!!

Je nějaký iRIVER zvukově shodní s tím iAudio 9/7?
Munky7
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 17. 3. 2010 15:15

tady je to otazka preferenci. Clip hraje skutečně brilantně, ale jeho dynamika mi prijde uboha a tak raději používám iriver lplayer který má horší oddělení nástrojů. Iaudio má to nejlepší z obou. Muj osobní názor. Ale u CX300 je to +- jedno
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Munky7 17. 3. 2010 15:57

Dik za odpověď.
A co ten iRIVER E50 jak bys ho hodnotil?

Jinak nějaké další názory. Budu vděčné.-)
Munky7
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 17. 3. 2010 16:08

zvukem je to klasicky iriver, lepší než většina (na clipa+ ztrací na čistotě, ale nic hroznýho). Jednu chvili jsem o něm hodně uvažoval jako o záložný MP3, nakonec jsem zvolil (bohužel) clipa pač bych měl doma "pře irivřino"
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Nolwendil 17. 3. 2010 17:10

Munky7 píše:Ten i7 je asi jen o 500 levnější a v tom pípadě beru i9 už jen proto že je hezčí, menší a novější.

Zase Cowon iAudio 7 má udávanou výdrž 60 hodin, reálná je něco přes 50, což je určitě luxus. Ten iAudio 9 mě v tomto dost zklamal. Očekával jsem, že Cowon vydá pouze inovovaný iAudio 7, ale že klíčové vlastnosti, tedy velká výdrž, kvalita výstupu a rozumná velikost zůstanou. Sice je menší, ale právě na úkor té výdrže.
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 17. 3. 2010 18:38

Mp3 přehrávače vypadající jako válečky už nejdou v kurzu, 9 je tenká a možná i proto nemá takový prostor na baterii.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Munky7 17. 3. 2010 19:22

Oki tak poslední otázky.
Hudbu poslouchám celkem často v průměru tak 1-2 hod. denně (cesta do a s práce, sport atd.) Většinou metal, rock. Mám sluchátka seny CX 300 2 Precision. Jsou noví a nějakou dobu je nehodlá měnit!

iRIVER E50 8GB stojí asi 2100
i7 8GB nějakých 2900
i9 8GB sem našel u nás v Brně za 3300

Stojí za to při těch parametrech co sem napsal výše si připlatit za ty iAUDIA???
Přesněji je ten rozdíl tak velký? Odpovídá 800 respektive 1200ti stovkám???
Munky7
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 17. 3. 2010 19:24

k cx300 je to plus minus jedno, bral bychI9... a měl klid
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 17. 3. 2010 19:33

souhlas s bubaakem
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bubaak 17. 3. 2010 19:39

máš u mě pivo :mrgreen:
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Munky7 17. 3. 2010 19:52

Tak diký za rady asi pudu do toho iRIVERU. O proti té mp3 co mám teď to stejně bude milionkrát lepší. A zas nemusím mít mít všechno.
Munky7
Junior

Odeslat příspěvekod Munky7 19. 3. 2010 07:38

Zdarec tak sem si nakonec pořídil ten iAUDIO 9.
Zatím vypadá super ale aby tak vypadal aj po pár měsících potřeboval bych na něj nějakej obal nebo takovou tu folii.
Nevíte někde kde to sehnat???
Munky7
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 19. 3. 2010 08:50

stačí nějaká univerzální ponožka nebo obal na iPod nano, budou mít podobný rozměry
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Další stránka