Malý MP3 (min. 8GB, vysoká hlasitosť a kvalita zvuku)

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod The Wolverine 7. 5. 2010 14:51

Fuze je přehrávač s poměrně malých rozměrů s povedeným ovládáním i odezvou prostředí a se slotem na microSD a velmi slušnou výdrží a solidním zvukem. Na video není vhodný kvůli nízkému rozlišení displeje a nemá tak velkou podporu formátů.

E150 má taky nevalný displej, ale hudbu zvládá hodně dobře.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tergie 10. 5. 2010 21:49

Neso píše:Momentálne vyberám medzi Fuze 8GB, Sony NWZ-E445 16GB, alebo NWZ-S739 16GB... Ešte porovnávam ceny v obchodoch...

mozem len potvrdit nazor CAGINa. SONY je "deka", najhorsie co som kedy pocul (mal som prave NWZ-E445) znie to ako priemerny mobil, bez ekvalizera nepocuvatelne. Mam teraz tiez Clip+ a som velmi spokojny, cisty otvoreny zvuk. Pri danych kriteriach jednoznacna volba. Samozrejme hlasitost zavisi od odporu sluchadiel, pri 32 ohm dostatocna rezerva.

Treba tiez spomenut ze prejav playera je len jedna strana mince. Povodne som si hladal player k UE tripleFi 10, so SONY to bola hrozna kombinacia. Ale nakoniec som ho sparoval (a daroval) so supervyskovymi sluchadlami (JBuds J3) a znie to ovela lepsie, vytiahol sa spod deky no i tak je to dost zdeformovane.

Dalsia vec s NWZ-E445 je ze je velmi tichy, pri 32 ohm sa mi stavalo ze som vo vacsom ruchu dosiel az uplne na max. hlasitost (a to mam velmi citlive usi), samozrejme som mal vypnutu tu europsku "specialitku" na ochranu sluchu. No mozno ma tento dvojitu ochranu :)
Ultimate Ears TripleFi 10
NuForce uDAC
Sansa Clip+
Tergie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peo.c 10. 5. 2010 23:37

Ani ja nemôžem súhlasiť s kritikou na prehrávače sony NWZ A829 v kombinácii s Phonakmi bola jedna radosť :) s IE8 si až tak nesadli , ale stále to bolo výborné, myslím si , že s týmto by súhlasil aj užívateľ Figut, respektíve viacerí čo vlastnili tento prehrávač..
FLAC>Sansa Clip v2(8GB black)>SPC(stevenkelby recable)>LiveWires T1 (UM remold)
---------------------------------------------------------------------------------
Gone:EP830>PFE112>IE8>HD650>TF10
O2>X-Fi>A829>Zero>H120
peo.c
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod creat 11. 5. 2010 05:58

Ja mám NWZ-X1050 a zvuk je pod dekou ..... bohužiaľ :'( . Ale len s pribalenými špuntami.... :D
Bez vypnutého ekvalizéru je zvuk naozaj nepočúvateľný. Ako náhle sa, ale zapne ekvalizér, zvuk naberie dynamiku a pre ucho je pôžitok. Zvuk mi príde neutrálny niekedy až suchý. Preto odporúčam k X1050 muzikálnejšie slúchadlá. Viac v recenzii, ktorá bude snáď za pár dní 8-P
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod portapro 11. 5. 2010 08:10

Já měl na zkoušku od kamaráda NWZ-X1060 a pro mě to hrálo docela hodně slušně,ale na iPhone to samozřejmě nemá 8-P
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cagin 11. 5. 2010 08:53

Sony to zřejmě myslí "nějakým jiným způsobem".Měl jsem k dispozici i základní řadu ted už to asi nebude v prodeji takova ta uzka nudle .A problem byl stejny navic i se zaplým ekvalizerem to bylo horši než řada A a hlavně tižši.Ja si to myslim asi takto čim je sony levnějši nižši řady tim ma slabši zesilovač a ekvalizer vice zkresluje.Takže řada X bude opět dale než moje A a řada E bude i když novějši tak stejně horši než moje A takova bude politika značky sony.Ale neodpustim si takovy muj vlastni nazor k zamyšleni.Co když je to jinak?Co když pravě to sony ma opravdu řešen zvuk tak ,že když ma vyply ekvalizer hraje přesně tak jak to ma hrat čili pro nas hnusně.Ale je možne ,že ostatni vyrobci maji již v zakladu použit nějaky vyrobni ekvalizer ještě podstupen toho běžneho ,ktery uživatel nevidi.Toto je jen takova moje uvaha ovšem nic to neměni na tom ,že sony ,aby se nam libil musi mit zaply ekvalizer a zkresluje(nevim jak moc řada x tam už to bude asi vyrazně lepši).Sansa clip + proti tomu netaha za uši.Ale to byla jen ma uvaha.Vychazel jsem u ni i ze zesilovače.Na harmanu se taky musi u sluchatek AKG K500 zvednout vyšky jinak to hraje pod dekou.No zkratka to byla jen moje uvaha tak ji berte s nadhledem.
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
----------------------------
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 11. 5. 2010 11:08

Ne ostatní určitě nemaj zabudovanej ekvalizér, věci jako Clip+, Cowony zní relativně podobně charakterem jako špičkový stolní sestavy bez eq. Chyba bude teda asi u Sony.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tergie 11. 5. 2010 11:36

no zeby SONY mali patent na verny zvuk to sa mi moc nechce verit :) To aky verny "flat" ma player sa da akosi zmerat, napr. http://reviews.cnet.com/8301-12519_7-9968448-49.html no ide o kombinaciu so sluchadlami ktora rozhnodne aka hruba bude deka, alebo zriedkavejsie aka ostra bude pila. A este silnejsi je faktor zvyku.

Pokial nie ste audiofil co ma psychicky problem s tym ze nieco neznie verne (tak ako to pocul typek co to mixoval v studiu) tak potom ide len o to ci sa vam ten zvuk paci alebo nie. A je vzdy lepsie ked sa vam paci zvuk ktory nemusi byt doladovany EQ, co je pre mna pripad Clip+. Ked si niekto zvykne na flat na Sony, tak gratulujem :)
Ultimate Ears TripleFi 10
NuForce uDAC
Sansa Clip+
Tergie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 11. 5. 2010 19:21

Podle těch jejich grafů je Clip úplně rovný a Cowon D2 má podle nich z výroby upravenou charakteristiku výstupu, to se mi nechce věřit.
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 11. 5. 2010 19:26

Před pár měsíci se tu tyhle grafy řešily, podle mě se z toho dá udělat pár postřehů, ale o celkovém zvuku ti to neřekne vůbec nic.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Kocmeister 11. 5. 2010 19:39

Taky jsem dělal nějaký měření:

měřenífoto.jpg

Jak je vidět moc rozdíly nejsou. Křivky jsou víceméně rovný a parametry podobný. Každopádně v měřených parametrech jasně vede iphoe a v rovnosti frekvenční charakteristiky taky. Takže jeho nadstadardní zvuk je i naměřen :-)
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 11. 5. 2010 21:51

Podobný jak grafy sluchátek na Headroomu. Taky z toho lze vyčíst něco pouze hodně přibližně a jak to hraje skutečně ti to neřekne.
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 11. 5. 2010 22:03

Tak tak, o zvuku to moc neřekne. Nemluvě o vlastních nedokonalostech měřicí zvukovky.
Kocmeister
Pokročilý

Předchozí stránka