Ipod nano 5g alebo Cowon iAudio 9

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ineee9 18. 5. 2010 19:11

Zdravim, audiofil sice nie som mam doma porty a na ceste sennheisery hd 228, chcel by som vediet ci je znacny rozdiel v kvalite hudby z cowonu lebo na ipod som zvyknuty, alebo mi mozete odporucit akykolvek iny player v tejto cenovej hladine, za odpovede vopred diky. ;-)
Ipod Nano 5G+AKG K450
Fotak OLYMPUS E-420, po lete snad upgrade :)
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod creat 18. 5. 2010 19:16

myslím, že z hľadiska zvuku sú oba prehrávače na podobnej, ak nie rovnakej úrovni. S portami by si aj tak rozdiel nepočul. iPod by som odporúčal, ak chceš pozerať video. Ak nie a na videu ti nezáleží, tak ber Cowon.
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 18. 5. 2010 19:19

a je este v tejto cenovej hladine nieco porovnatelne alebo lepsie?? ja mam momentalnie jeden starsi ipod classic a som spokojny ale je po zaruke a uz je kus pokazeny konektor, tak rozmyslam nad inym prehravacom, a ci sa mi neoplati pockat a kupit nieco lepsie..a porty nahradim tymy sennhesermi dufam ze rozdiel pocitim :)
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod creat 18. 5. 2010 19:28

Rozdiel pocítiš určite. Ešte ma napadá Cowon D2+ 8/16GB alebo Sony Walkman NWZ-S545B 16 GB resp. NWZ-S639FS 16GB.

Cenou je lákavý aj iRiver E200 16GB, ale o ňom veľa neviem.

Ak chceš, pozri mp3 prehrávače napr. tu:
http://www.mp3.sk/mp3-prehravace-c-649.html
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 18. 5. 2010 19:48

jaaj asi radsej ten ipod, ale furt ma laka ten nastavitelny ekvalizer a tieto parady na cowone, no ale ipodu po stanke zvuku velmi nemam co vytykat akurat ze niekedy nezvladal basy, a to som skusal vela inych sluchadiel, a kovove spracovanie ma v nom utvrdzuje ale chval na cowon je vela tak mi zdramatizoval rozhodovanie.
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 19. 5. 2010 12:50

i9 je na video taky super. Podporuje dokonce titulky přímo z externích souborů. Přehrávače jsou si ve všech parametrech hodně podobné, tak že můžeš vybírat podle vzhledu, iTunes, kamery, podpory formátů atd.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 19. 5. 2010 15:28

asi sa dam na ten ipod kedze s ostatnymi mam dobre skusenosti jedina vec co sa mi nepaci na cowone je plastovy kryt ktory s mojim stastim doskrabem hned
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod portapro 19. 5. 2010 16:00

Snad někdo nechce sledovat video na tom 1,8" displeji? :D To musí být pokoukáníčko :D
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 19. 5. 2010 16:01

nie to nechcem...ved na to mam book :-))
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 19. 5. 2010 16:26

portapro: Tak na film to neni, ale videoklip, pokud to někomu chybí, nebo jeden díl seriálu cestou do školy...
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 9. 6. 2010 20:53

mam s tym vyberom zas dilemu nakoniec som sa oprel o kvalitny zvuk a vydrz tak som sa rozhodol pre D2+ ale nie je na skladne a chcem ho mat cim skor a este pri tom shope do 5 dni neznamena do 5dni uz sa mi to par krat stalo...tak oplati sa mi pockat alebo uz kupim ten ipod? sluchadla mam akg k 450 nakoniec
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod Emokid 10. 6. 2010 14:47

Vzal bych iPod nebo Clip+ a kartu.
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 10. 6. 2010 14:58

myslis ze nano je dobra volba? mna ne nom stve akurat ten "ekvalizer" co ma inac by som mu nic nevytykal ale mozno k nemu dokupim zosik cez ten jeho datovy port ako zvukove plus...porozmyslam o nom
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod Emokid 10. 6. 2010 15:04

Mě přijde že EQ je hlavně na "rozvrtání" zvuku, záleží na tobě co od toho chceš, pokud tě to vylaďování láká, tak proč ne, ale dá se tím víc pokazit než zlepšit. Na druhou stranu někdo má ten zkreslený zvuk přebuzeného EQ rád takže fakt záleží na tobě jak ti třeba sedí zvuk AKG a jesli bys je nechtěl ještě sám nějak dolaďovat. ;-)
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 10. 6. 2010 15:06

a mas osobne skusenosti s nanom 5g? lebo mam doma classic 3ku asi a 2ku nano a pri vypnutom EQ su vysky velmi utlmene plus pri nejakom normalnom EQ huhlave basy, aj ked som cital ze ipod zlepsil kvalitu zvuku ze stele zvykne chrcat..
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Další stránka