[recenzia] Ipod Nano 5G

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ineee9 14. 6. 2010 18:16

Zdravím, tak toto je moja prvá recenzia, takže zázraky nečakajte. :) Ale posnažím sa všetko sformulovať čo najpresnejšie. Takže dnes som si bol preň v obchode a odzačiatku ma zaujal jeho krásny štíhly vzhľad, aj keď na fotkách som ho videl ale naživo su skoro vždy vecičky ako táto krajšie. :-] Tak som bol zvedavý čo táto "krabička"dokáže. A za diakritiku sa vopred ospravedlňujem, nepíšem s ňou často :-!
Obrázek

Menu:
Klasické ipodovské, myslím že keď si človek zvykne na ten "krúžok", ovládanie mu pojde od ruky. Je intuitívne prehľadné a na oko zaujímavé. Menu je nastaviteľné takže ak niekto niečo zo základného menu nepotrebuje môže si to dať preč, nová vecička oproti mojim starým ipodom je Cover Flow. Je to veľmi užitočná vec, lebo keď chcem zmenit interpreta stačí otočiť ipod do strany a cover flow sa zapne, následne už len jednoducho zvolím interpreta resp. album aký chcem. Menu hudby je taktiež prehľadné a konečne tam je aj tzv. Vyhľadať keď je tam veľa hudby, to čo chceme nájdeme rýchlo.
Obrázek

Displej a telo prehrávača:
Farby sú vyvážene obraz ostrý, neseká video prehráva vo výbornej kvalite. Veľká výhoda a zároveň nevýhoda je skleneny kryt displeju, ktorý sa tak ľahko nepoškrabe, ale na druhú stranu ho rýchlo zapackám prstami. Telo prehrávača je pekne prepracovane, je kovové na prvý snáď aj na druhý pohľad pevné. Prehrávač je krásne tenký a ľahučký, rozmery sú kompaktné. Pre mna a aj pre každého, kto rád behá je tento prehrávač asi najvhodnejšiou voľbou, pretoze je ľahký, pevný a má aplikáciu fitnes, kde je krokomer aj s kalendárom..:) zaujímavá vecička.
Obrázek

Zvuk:
(Testované na AKG K450, pecky od Apple si myslim že netreba popisovať bližšie. Proste radové pecky, ktoré postačia málokomu)

Určite nesklame. Mal som na mojich slúchadlách D2, ci nejaký ten walkman, je vyrovnaný, basy čisté nič nekričí. Výšky so stredmi su ideálne. Počúvanou hudbou boli Red, AC/DC, The last of the Mohicans Soundtrack, Pendulum. Zvuk je pekne priestorový čo počujem u ipodu asi prvý krát. Basy su výrazné aj pri vypnutom EQ(počúval som tak stále)

Zabudol som spomenúť že ma vstavaný reproduktor, ktorý na to že je pod obalom hrá obstojne.
No osobne nevidím využitie.

EQ je tu ako vždy chabý. Je tu niekoľko štýlov, ale nájde tam každý to čo chce. Žiadne zvukové vylepšováky nemá. Je to ako som pár krát už napísal klasický ipod.
Obrázek
Rádio:
Výborná funkcia pre tých, ktorí ho radi počúvajú no ja nie som jeden z nich, ale má výbornú funkciu Live Pause a môžete pretáčať rádio do zadu až o 15 minút. Toto otestujem keď budem mať lepší signál na rádio.

Videokamera a nahrávanie zvuku:
Kamera je zbytočná, ale za to zábavná vecička, ktorou sa tento ipod líši od ostatných prehrávačov. Má tam 16 režímov nahrávania. Zaujímavá hračka. :) Keďže je tu kamera, výrobca nezabudol na miktofón, ten nahráva zvuk obstojne a nahrávanie je taktiež graficky zaujímavo riešené.

Výdrž, parametre, podporované formáty, kopírovanie:
Displej: Rozlíšenie: 240 x 376 bodov, Úhlopříčka: 2 ", LED podsvietenie
Funkcie: Prehrávanie hudby a videa, Záznam videa (H.264, 640 x 480 bodov, 30 sn. / S.), FM rádio s funkciou Live Pause, Komentovanie, Album fotografií, PodCast, Audioknihy, Hry, Kalendár, Kontakty, Stopky, Svetový čas, Podpora Nike + iPod, Hlasový záznamník
Rozhranie: Dock konektor (USB 2.0), 3,5 mm jack pre pripojenie slúchadiel
Podporované formáty: AAC (16 až 320 Kbps), chránené AAC (z obchodu iTunes), MP3 (16 až 320 Kbps), MP3 VBR, WAV, AIFF, Audible (formáty 2, 3, 4), Apple Lossless H.264, MPEG-4 JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (iba Mac), PNG
Frekvenčný rozsah: 20 Hz až 20 kHz
Napájanie: Vstavaná batéria, dobíjanie cez USB
Výdrž prehrávania: až 24 hodín prehrávania hudby, až 5 hodín prehrávania videa
Rozmery: 90,7 x 38,7 x 6,2 mm
Hmotnosť: 36,4 g
Nahrávanie a spravovanie hudby, videa, fotografií a veľa iného je zapomoci ITunes, ae sú aj alternatívne programy.

Záver:
Kvalita spracovania, zvuku a ovládania je na veľmi dobrá, ale vačšina antiapplistov ho nemá rád kôli ITunes. Podľa mňa to nie je žiadny strašiak, a naopak je často nápomocný. Ja som si tento prehrávač okamžite obľúbil, kôli jeho šikovnosti, a odporúčam ho každému kto váha alebo sa rozhoduje nad kúpov prehrávača.
Ipod Nano 5G+AKG K450
Fotak OLYMPUS E-420, po lete snad upgrade :)
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod portapro 14. 6. 2010 21:09

No takže za 1)
tvoje tvrzení o Apple peckach-nejdriv je nech rozehrat tak 500 hodin, až budou mít tu dobu za sebou prehrajou ty tvoje akg tak 4x
2) na přehrávač se vetsinou pise recenze až se s nim seznamis atd,vetsinou tak po mesicu..a ne první den
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emokid 14. 6. 2010 21:12

portapro: Ty pecky nejsou úplně špatný ale zas tak bych jim nefandil. :lol:
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 15. 6. 2010 06:46

1) k peckam som sa nevyjadril ze su zle..len ze pri tejto cenovke su radove a zname v zlom som sa nevyjadril podla mna maju zvuk celkom dobry na pecky vac nez dobry
2) prehravac som porovnal priamo so sony nwz ..nwm akym, nenechal som sa uniest z toho ze je novy..konstrukcne a softovo si myslim ze hodnotit kludne mozem..snazil som sa hodnotit objektivne, zvuk som povedal ze je dobry a vyrovnany..neviem preco by som si to nemohol dovolit ohodnotit v prvy denm jedine k comu sa nemozem vyjadrit je vydrz

Je to amaterska nie audiofilska recenzia takze berte ohlad..
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod Alphi 15. 6. 2010 09:25

portapro píše:...nejdriv je nech rozehrat tak 500 hodin...

To už mi nedělej, teď jsem se málem zadusil řízkem. :D
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod portapro 15. 6. 2010 20:32

ineee9: Já vím,ale taky hodnotit přehrávač hned,co ho rozbalíš...i MP3 se potřebuje chvilku zahořet... ;-)
K těm peckám,trochu jsem to přehnal,ale tak špatný jak píše ineee9 zase nejsou....
Alphi: taky bych si dal :D
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 15. 6. 2010 21:36

portapro píše:...ale tak špatný jak píše ineee9 zase nejsou....

Kde som povedal ze su zle? ja som povedal ze su radove a ze ich pozna takmer kazdy..a ze vacsinou ich clovek vymeni :) urcite tie pecky neodsudzujem hraju solidne, budem s nimi behavat nahradit ich nemienim zatial

K tomu payer som si vyzdvihol o 9:00 od 9:15 som ho stale pocuval, a zvuk som porovnával so starymi ipodmi plus s tym walkmanom. Tak nemam nejake super IE alebo HD 600 a ani vycviceny sluch :-|. Hadam player netreba nechat zahrat :lol:
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod portapro 16. 6. 2010 07:01

ineee9.... pecky od Apple si myslim že netreba popisovať bližšie. Proste radové pecky, ktoré postačia málokomu.....

Ale to je jedno...necháme už toho,nechci se tady dostat do nějakých hádek..
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 18. 6. 2010 22:20

vysvětlete mi, co se v přehrávači zahořuje... placebo?
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bína 18. 6. 2010 22:35

Tak hypoteticky v mp3 přehrávačích máš taky různé čipy a opampy, takže by se mohly zahořovat jako normální SS zesilovače.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod ineee9 18. 6. 2010 23:49

ale taky zvukovy "profik" ako ja to urcite bude pocut :lol:

budem sa opakovat ale s prehravacom som sa dobre zoznamil uz v prvy den

PS: stale ma prekvapuje jeho kvalita zvuku :love: s d2kou sa moze zrovnavat ale to porovnam ked pride kamos z ceska :)
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 19. 6. 2010 09:19

hraje stejně jako D2 (podle mého ouška)

http://avmania.zive.cz/Testy/IPod-Nano- ... fault.aspx
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ineee9 19. 6. 2010 11:21

jn aj podla mna ale kedze som mal D2 asi len 10 minut na usiach aj to som sa popri tom rozpraval tak zdravo to posudit neviem, ale sony hra ostrejsie oproti nemu, co sa mi velmi nepacilo
Ipod Nano 5G+AKG K450
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod kolda55 18. 8. 2010 10:16

Nevím kde to zařadit tak doufám,že mi někdo pomůže. Mám ipod nano (vyhrál jsem ho) a jako přehrávač je to super ale je to úplně na nic co se týče té aplikace itunes, díky toho půjde z domu. Četl jsem ale kdysi v testu v computeru,že údajně existuje nějaký pluing do total comandera, který se chová tak,že umožní vkládat písničky přes comandera..Takže počítám,že by šli v ipodu tím pádem vytvořit složky a já nemusel být odkázán na plejlisty které hrozně nesnáším a mohl si hudbu přehrávat ze složek..Pokud by to šlo přehrávač bych si nechal jinak se s ním bohužel loučím a prodávám..

Díky za pomoc..
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod Pingu2221 18. 8. 2010 10:55

Tak nevím přesně, jak to funguje v TC, ale tento správce souborů je hodně modulální, plugin určtě vygooglíš. Ale dneska už se i spoustu hudebních přehrávaču typu Winamp, Foobar, Mediamonkey snaží ipodu/iphonu dost přizpůsobit, protože tyto produkty má čím dál tím více lidi a firmy nechtějí přicházet o potencionální zákazníky. Už dávno není potřeba být odkázán pouze na itunes.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Další stránka