Prosím o radu při výběru MP3 přehrávače

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Sjone 24. 6. 2010 15:08

Ahoj,

zvažuji, že si pořídím nový mp3 přehrávač, ale nedaří se mi vybrat žádný vhodný. Snad mi poradíte. Mým jediným přehrávačem, který vlastním, je Emgeton Cult M7+, který mě hodně zklamal téměř po všech stránkách. Sluchátka používám Koss Plug, ale místo nich bych si chtěl pořídit zároveň s přehrávačem Senheisery z řady CX (nejspíš CX 300 II). V práci poslouchám hudbu na Senheiserech HD 201 a doufám, že CX by se jim mohly přiblížit. Koss Plugy mi nevyhovují, příliš přebassované a dost zkreslují (moc se v tom nevyznám, ale tak to na mě působí... ). S těmi sluchátky si myslím, že souvící úměrná kvalita reprodukce z přehrávače.

A teď k mým požadavkům:
Tlačítkové ovládání bez dotykového displaye pro pohodlné ovládání přímo v kapse
Nepotřebuji žádné další funkce jako diktafon, radio, video, gyroskop, hry atp. Jen přehrávat hudbu.
Mass Storage, Flash Paměť nebo jak se tomu teď říká (4GB +)
Možnost Micro SD potěší
Větší výdrž baterie
Standardní USB 2.0 mini pro připojení k pc
Kvalitní zpracování
Zvukový projev na úrovni výše zmiňovaných sluchátek
Přehledný jednoduchý software a rychlou odezvu
Může být i bez adresářové struktury s řazením podle Tagů
Jemnější rastr displaye potěší
Cena odpovídající požadavkům (dle nabídky eshopů odhaduji kolem 2k)

Z mého průzkumu mi vycházel nejlépe asi Zen Mozaik, ale uvítal bych vaše názory.

Předem děkuji
Sjone...
Sjone
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 24. 6. 2010 15:13

iriver E30-200 +- ten bordel kolem - slušné zpracování, některé maj slot na kartu a celkem slušnou vždrž
Sansa Clip+ - horší vydrž, má slot na kartu, malej, lehkej, levnej
Iaudio 9 - nejlepší zvuk, slušná vydrž, dílenské zpracování, trošku složiitější ovládání v kapse, cena jak sviň, nemá slot kartový
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 24. 6. 2010 15:45

případně ještě klidně Sansu Fuze
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Wolverine 24. 6. 2010 15:54

... nebo iRiver Lplayer (8GB a bez karet)...
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sjone 24. 6. 2010 16:29

Děkuji Vám. Navržené modely si projdu a přečtu si nějaké recenze.
Sjone
Junior

Odeslat příspěvekod portapro 24. 6. 2010 16:47

A co nějakej sony?
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 24. 6. 2010 21:50

mne pride tiez fuze ako celkom rozumna volba, slusna vydrz a zrejme tu som cital ze ma "creva" z clipu tak zvuk by sklamat nemal :)
Ipod Nano 5G+AKG K450
Fotak OLYMPUS E-420, po lete snad upgrade :)
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod Sjone 27. 6. 2010 21:46

Tak ještě jednou děkuji za Vaše rady. Sandisk jsem vždy (evidentně chybně) považoval za jaksi podřadnou značku, ale recenze a kladné ohlasy mi přiměly změnit názor. Rozhodoval jsem se mezi Clip+ a Fuze, ale nakonec zvítězí Fuze kvůli přehlednějšímu displayi, výdrži a možnosti adresářového přehrávání (údajně po updatu FW). Akorát mi trochu vadí atypický USB konektor, ale možnost paměťových karet a čtečka jako klíčenka mi pořeší nějaký ten operativní transfer dat... nabíjení nějak oželím... s tou výdrží by to takový problém být neměl. Během víkendu jsem šel kolem elektra a tak jsem se na oba přehrávače mohl osobně kouknout (škoda, že Fuze zrovna neměli v černé barvě). Překvapilo mi ovládací kolečko. Čekal jsem, že bude točení odkrokované a ne plynulé, ale podle referencí prý není problém si zvyknout :) Až koupím a s aparátkem se sžiji, tak přihodím nějaké postřehy. Ještě se poradím kvůli sluchátkům v patřičné sekci, abych tady nespamoval.

Ještě jednou díky!!!
Sjone
Junior

Odeslat příspěvekod Sjone 15. 7. 2010 09:38

Sandisk Fuze už je doma. Vzal jsem si k němu ještě 16GB kartu. Musím říct, že je to přesně, co jsem hledal a jsem moc spokojený, takže Vám moc děkuji za rady a doporučení.
Sjone
Junior

Odeslat příspěvekod pokusovec 28. 7. 2010 18:04

CX 300 jsem kdysi mel a hrajou fakt luxusne...je nejaky zasadni rozdil oproti verzi 2 ??
COWON D2 forever :))
pokusovec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod portapro 28. 7. 2010 20:36

Není,oboje jsou na *****
portapro
Mírně pokročilý