[Mini-Recenze iPod Shuffle 3.g]

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bubaak 24. 7. 2010 21:56

:mrgreen: Nebojte, nebude to taková soda :mrgreen:

Dnes jsem měl tu čest se seznámit s tímhle malinkatým přehravačem. Popravdě jsem na něj neměl moc času a tak jsem si sním hrál asi jen dvě hodinky, ale rozhodl jsem se s Váma rozdělit o poznatky. I když na AV-Manii se objevila recenze.

Obrázek

V Balení

se zázraky jako vždy nekonají:
- Pecky
- Návody
- USB Kabel
- Přehrávač
- Samolepky s nakousnutým jablkem
- V balení není ani instalační CD s iTunes

Obrázek

Design a ovládání

Popravdě se mi celkem líbí, jednoduchý design, kompaktní rozměry, nízká hmotnost zaručí úspěch u nejednoho pubertálního machříka, nebo náruživého sportovce.
Přehravač krom clipu (nejspíš po vzoru Sansa Clipu :) ) ničím nezaujme, je hládky, čistý, perfektně zpracovaný. Jediný ovládací prvek na přístroji je umístěn u vstupu pro sluchátka na vrchni hraně. Tímto ovladačem přístroj zapínáte, případně si vybíráte způsob přehrávání, dokolečka, případně náhodně.
Další co by vás mohlo zaujmout je LED Dioda o třech barvách, umístěna mezi zmíněným vstupem a ovládácím prvkem, její rozměry jsou miniaturní a nijak neruší design. Její funkce je jednoduchá, informuje o stavu baterie.
Co ovšem zaujme je zadní clip, je vyveden v chromovém provedení, s dírou na šňůrku kolem krku, a na jeho středu je vytetovaný obří znak bílého jablka (které někomu nechutnalo a tak ho nakousnutý odložil na stul, ať si chuť zkazí i ostatní, já musel :mrgreen: )
Ovládání, uff, no spíš proboha.
Prostě Jéééžíši Kriste! (Klidně si stěžujte u církve)
Jednou klepnu a dám přehrát, super. Vyndám pecky, zasunu sluchátka a ticho.... hmmm takže při vyndání sluchátek se pausne, dyť je to iPod vlastně... Super!
Dvakrát klepnu dám další song. Třikrát předchozí, proboha kolikrát jsem to zmačknul co to hraje??? Hej co to jéééééé, néééé stůůůj, jednou klepnu, třikrát klepnu, dvakrat klepnu co mam klepnout... ja snad klepnu kapra 8-S Kolikrát mám klepnout kapra, kolikrát jsem vlastně klepnul, proč klepu kapra???!!! :'( ja se klepnu.
Dlouho přidržím, jééééé ono to mluví. Přidržím dýl a začne mlýt jak divý :?: :!: Eh ? Aha ono mi to čte co jsem tam nahrál :love: Ale "baterie je vybitá" jsem tam nenahrál 8-S Aha na nabíječku :mrgreen:

Obrázek

Zvuk

S iTunes kamarád nejsem a tak jsem si tam nechal písně co mi tam známý nahrál. Popravdě jsem se bál že budu odkázán na pecky, ale naštěstí když se přehravač vypne a zapne, tak začne přehrávat bez nutnosti klepat jedno tlačitko jak na Nokii z roku nebreč.
Nebudu Vás napínat, Na Clipa, Clipa+, iAudio, iriver skutečně nemá.
Jeho zvuk je teplejšího charakteru, místama se zdál že tam byl nastaven EQ, avšak zkreslení jsem si nevšiml. Detailem a čistotou se může rovnat spíše se Zenem Mozaic, čtěte: lehká deka, osekaný výšky, celkem použitelná dynamika, ale spíš tvořena oným basovým charakterem než skutečností.
Když ovšem vemu v úvahu velikost, pak musím lehce smeknout, ale pak je tu Clip+ :hm

Obrázek

Závěr

Je to iPod, takže přehnaná cena, nutnost další hovadiny v PC, předražený doplňky který se v případě nouze nedaj sehnat, jsou balený zdarma. Ovšem většině lidi co si přehravač budou kupovat to vadit nebude, dokonce se tím ale budou i chlubit :mrgreen:
Správně, mě tenhle přístroj moc smyslu nedává. Na sport? Super! Nahraju si tam pár písniček pustím nahodné přehrávání a sportuji... Ale za tolik peněz?
Nemusím chodit daleko, ale v podstatě za polovic se stejnou kapacitou si koupím Sansa Clip, není o tolik větší, má taky clip, lepší zvuk, slot na karty, ovladání..... krom dílenského zpracování mě nenapadá NIC! V čem by Clip byl horší :pozor
Omlouvám se, je roztomilý... ale mě to nestačí.

+ Design
+ Rozměry, hmotnost
+ Clip
+- Mluví :mrgreen: divně :-(
+- Zvuk (S UE Triple.Fi10)
- iTunes (pro někoho asi klad)
- Ovládání
- Nutnost něco připojit pro ovládání
- Cena
- Display
- Příslušenství (vše se žene přes 3,5 jack, 4- pinový... sežeňte něco)
- Nedokážu si představit manipulaci s víc jak 1 GB hudby
- Zadní clip je neuvěřitelně náchylný na nečistoty a otisky prstů
- V balení není soft, žádný!

(Testováno s UE Triple.FI10pro)
Naposledy upravil bubaak dne 25. 7. 2010 21:45, celkově upraveno 1
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Alphi 25. 7. 2010 07:30

bubaak píše:Přehravač krom clipu (nejspíš po vzoru Sansa Clipu :) )...

LOL, dobrej hlod. Kdyby nemělo Japko s klipem před Sandiskem roční náskok (už Shuffle 2G ho měl)... 8-P

Jinak samozřejmě dobrý čtení, jako vždy, bubu.
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 25. 7. 2010 08:00

tak to se omlouvám, ale o iPody se zajímam asi jako novorozené dítě o pojistku na život :mrgreen:
Děkuji za opravu
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Kocmeister 25. 7. 2010 09:24

Čekal jsem větší kritiku, zklamals mě... :-D vždyť je to hrozná mr..a :-P
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 25. 7. 2010 10:45

Když bych byl tupej američan, nebo vylízanej evropan, pak bych tě považoval za blázna :mrgreen: ale protože jsem bubaak, tak souhlasím že to ..dk. je

V balení skutečně iTunes není, to je masakr!
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod krovak_cze 25. 7. 2010 22:14

:D
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod portapro 25. 7. 2010 22:50

iTunes nejsou na CD k ničemu,ani k iPhonu...proč taky,když dvouma klikama to máš stáhnutý z applu za 30 vteřin
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 25. 7. 2010 23:13

Když si koupím předraženy krám, předpokládám že dojdu domu, nainstaluju a funguju... když už něco teda MUSÍM instalovat. Ne že dojdu domu, pustím net (pokud zrovna jde, nebo ho doma, či na místě kde mam PC mám), nainstaluju flashplayer, nainstaluju quick time, pak někde najdu něco, to něco stáhnu a teprve nainstaluju... Ne, mě to fakt hlava nebere, ten přehravač je drahý dost... CD, nebo instalačku do přehravače mohli dát. Když to svedou blbci u Cowonu, iriveru, sandisku, sony............... mohl by to snad zvládnout i vrchol amerických snů ;-)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod ineee9 25. 7. 2010 23:17

pri starsich ipodoch bola instalacka este v tom ale "pochopili" ze sa pohla doba a uz to tam nedavali, ale myslim si ze kludne ten itunes mohli dat ako predinstalovany v tych americkych krabickach

A k nemu, ja proti itunes nic nemam..

vylizany zrovna nie som ale nelutujem ze som si kupil jablko lebo vydolovat z mojho playeru zvukovo maximum nepotrebujem, nekupil som si ho koli dizajnu alebo to ze to ma jablcko v zadu len som si priplatil za dobre spracovanie rychly prenos a dobry zvuk a koli sprave hudby lebo som uz na to zvyknuty :-)
Ipod Nano 5G+AKG K450
Fotak OLYMPUS E-420, po lete snad upgrade :)
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 25. 7. 2010 23:27

vlastníš šoufl 3? Pak vylizaný skutečně budeš.
Pohla, nepohla. Skutečně mě nebaví něco si koupit a pak ještě zjišťovat co všechno potřebuji aby mi to fungovalo. Asi jsem jiny, uznávám, ale Emgetony, Lplayer, i9 ..... všechny přehravače jsem zprovoznil bez nutnosti googlit ;-) Přehravače? Počítače, telefony....... ipod je jiny, prostě musiš!
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod portapro 25. 7. 2010 23:35

Nevím kde si vzal,že musíš instalovat quick time,flash player....neříkej mi,že ještě najdeš někde počítač bez internetu? Jestli jo,tak tomu člověku,co ho vlastní za mě pogratuluj...a pokud já vím,co jsem měl cowon Q5,tak jsem taky musel instalovat nějakej cowon launcher nebo něco,protože když jsem ho tam neměl tak se Q5tka vůbec nepřipojila jako paměť,ona se totiž nepřipojila vůbec
EDIT: a kde musíš googlit? Přečti si návod,hned první věta je download itunes from www.apple.com/itunes
Naposledy upravil portapro dne 25. 7. 2010 23:41, celkově upraveno 1
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 25. 7. 2010 23:40

a cd bylo v balení aby si ji sprovoznil? 8-P nemusíš odpovídat, všichni známe odpověď :mrgreen: znám dost lidí bez netu a ani jim nechybí ;-)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod portapro 25. 7. 2010 23:43

Jo byla na CD,ale já to CD od prodejce pro jistotu nedostal...takže sem musel jak dement hledat půl hodiny na cowon.com,než jsem to našel pod asi 20.ti záložkama někde zahrabaný na netu..
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ineee9 25. 7. 2010 23:49

to tam bolo kus OT bol moj nazor na apple ku ktoremu si sa vyjadril vlastnim nano 5G, shuffle by som si na 100 pro nekupil..ale kebyze behavam ranne maratony a mam prachy na take zbytocnosti kupil by som si ho napr..pre bezne (zne)uzivanie hudby urcite nie
Ipod Nano 5G+AKG K450
Fotak OLYMPUS E-420, po lete snad upgrade :)
ineee9
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 25. 7. 2010 23:56

ineee9 bavím se tu o nanu? :roll: Nano dává alespon smysl oproti konkurenci, soufl ne.
portapro ke Q5, přeinstaluj si operační system, nebo si nastav Cowona na MTP, pač všem normalně funguje :roll: a co ti dá prodejce mě fakt nezajíma.... mě zajíma co v balení je
Přílohy
review_q5_05.jpg
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Další stránka