Dnes jsem měl tu čest se seznámit s tímhle malinkatým přehravačem. Popravdě jsem na něj neměl moc času a tak jsem si sním hrál asi jen dvě hodinky, ale rozhodl jsem se s Váma rozdělit o poznatky. I když na AV-Manii se objevila recenze.

V Balení
se zázraky jako vždy nekonají:
- Pecky
- Návody
- USB Kabel
- Přehrávač
- Samolepky s nakousnutým jablkem
- V balení není ani instalační CD s iTunes

Design a ovládání
Popravdě se mi celkem líbí, jednoduchý design, kompaktní rozměry, nízká hmotnost zaručí úspěch u nejednoho pubertálního machříka, nebo náruživého sportovce.
Přehravač krom clipu (nejspíš po vzoru Sansa Clipu

Další co by vás mohlo zaujmout je LED Dioda o třech barvách, umístěna mezi zmíněným vstupem a ovládácím prvkem, její rozměry jsou miniaturní a nijak neruší design. Její funkce je jednoduchá, informuje o stavu baterie.
Co ovšem zaujme je zadní clip, je vyveden v chromovém provedení, s dírou na šňůrku kolem krku, a na jeho středu je vytetovaný obří znak bílého jablka (které někomu nechutnalo a tak ho nakousnutý odložil na stul, ať si chuť zkazí i ostatní, já musel

Ovládání, uff, no spíš proboha.
Prostě Jéééžíši Kriste! (Klidně si stěžujte u církve)
Jednou klepnu a dám přehrát, super. Vyndám pecky, zasunu sluchátka a ticho.... hmmm takže při vyndání sluchátek se pausne, dyť je to iPod vlastně... Super!
Dvakrát klepnu dám další song. Třikrát předchozí, proboha kolikrát jsem to zmačknul co to hraje??? Hej co to jéééééé, néééé stůůůj, jednou klepnu, třikrát klepnu, dvakrat klepnu co mam klepnout... ja snad klepnu kapra

Dlouho přidržím, jééééé ono to mluví. Přidržím dýl a začne mlýt jak divý

Zvuk
S iTunes kamarád nejsem a tak jsem si tam nechal písně co mi tam známý nahrál. Popravdě jsem se bál že budu odkázán na pecky, ale naštěstí když se přehravač vypne a zapne, tak začne přehrávat bez nutnosti klepat jedno tlačitko jak na Nokii z roku nebreč.
Nebudu Vás napínat, Na Clipa, Clipa+, iAudio, iriver skutečně nemá.
Jeho zvuk je teplejšího charakteru, místama se zdál že tam byl nastaven EQ, avšak zkreslení jsem si nevšiml. Detailem a čistotou se může rovnat spíše se Zenem Mozaic, čtěte: lehká deka, osekaný výšky, celkem použitelná dynamika, ale spíš tvořena oným basovým charakterem než skutečností.
Když ovšem vemu v úvahu velikost, pak musím lehce smeknout, ale pak je tu Clip+

Závěr
Je to iPod, takže přehnaná cena, nutnost další hovadiny v PC, předražený doplňky který se v případě nouze nedaj sehnat, jsou balený zdarma. Ovšem většině lidi co si přehravač budou kupovat to vadit nebude, dokonce se tím ale budou i chlubit

Správně, mě tenhle přístroj moc smyslu nedává. Na sport? Super! Nahraju si tam pár písniček pustím nahodné přehrávání a sportuji... Ale za tolik peněz?
Nemusím chodit daleko, ale v podstatě za polovic se stejnou kapacitou si koupím Sansa Clip, není o tolik větší, má taky clip, lepší zvuk, slot na karty, ovladání..... krom dílenského zpracování mě nenapadá NIC! V čem by Clip byl horší

Omlouvám se, je roztomilý... ale mě to nestačí.
+ Design
+ Rozměry, hmotnost
+ Clip
+- Mluví

+- Zvuk (S UE Triple.Fi10)
- iTunes (pro někoho asi klad)
- Ovládání
- Nutnost něco připojit pro ovládání
- Cena
- Display
- Příslušenství (vše se žene přes 3,5 jack, 4- pinový... sežeňte něco)
- Nedokážu si představit manipulaci s víc jak 1 GB hudby
- Zadní clip je neuvěřitelně náchylný na nečistoty a otisky prstů
- V balení není soft, žádný!
(Testováno s UE Triple.FI10pro)