Cowon J3 - Cowon iAudio9 - Cowon S9 ???

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod skacma 7. 12. 2010 21:10

Dobrý den,
plánuji koupi mp3/4 přehrávače, mám ted mobil HTC Touch Diamond 2 a ten nemá 3,5 jack konektor, takže chápete, že zvuk není nic moc, stejně tak u všech ostatních mobilů, které stejně mají 3,5 konektor tak kvalita není nic moc.
Jelikož jsem klavírista, rád poslouchám hudbu, hraju v kapele, tak bych si rád koupil kvalitní přehrávač at si mohu libovat v pěkné hudbě, přenosu a kvalitě.
Podle všech názorů i testů, nejlepší přehrávače dělá Cowon.
Přemýšlím o jednom z těchto přehrávačů

Cowon J3
Cowon iAudio9
Cowon S9

J3 je momentálně nejnovější přístroj tohoto výrobce, audio výstup je u všech kvalitní, jen se chci zeptat odborníků, jestli je mezi nimi rozdíl jen ve funkcích nebo hlavně ve kvalitě podaného zvuku ?
Rád bych to nejlepší, jen nechci zbytečně vyhazovat peníze kvůli funkcím, když chci hlavně poslouchat jenom mp3 soubory.

Je tedy rozdíl jen ve funkcích nebo i ve kvalitě zvuku ?
Děkuji za odpověď :-)

PS: popřípadě můžete doporučit něco jiného ?
skacma
Junior

Odeslat příspěvekod portapro 7. 12. 2010 21:34

Nejlepší přehrávače nedělá Cowon,ale Apple,mě se to taky nelíbí,ale je to tak,tudíž na zvuk doporučuju iPod touch 4 generace,to ale neznamená,že cowon je špatný :D je hned za applem
EDIT:Ale nechápu pokud je jen na hudbu,proč brát s velkým dotykáčem,bral bych třeba sansa clip+,nebo tebou nabízené iAudio9 popřípadě iPod nano 6G
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod skacma 7. 12. 2010 21:45

A to je subjektivní osobní názor nebo celkově dělá Apple odjakživa nejkvalitnější zvuk ? Rád bych k tomu připojil svoje Sennheiserry CX6, které hrají moc dobře, jak podle mě tak i podle recenzentů. A v čem jsou ty Apple tak lepší než Cowon ?
Jak je to s detailností zvuku, nástrojů, basy, výšky středy ?
A tak dobře hrají všechny Ipody nebo jen ty vyšší řady ? Je moc velký rozdíl v ekvalitě mezi Ipod TOuch a Shuffle ?
skacma
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 7. 12. 2010 21:47

Apple ani cowon nejsou nejlepší. Oboje to jsou hnusně hrající mp3 přehrávače(ale patří teda k těm lepším hnusně hrajícím přehrávačům)

skacma: Z těch tvých bych bral I9, imho nejhezčí a zvukově bude skoro shodný.

Apple se posunul do vyšší třídy až s Iphonem3G, Classicem 7G a Touchem 2G. Od té doby patří mezi ty lepší. Za nejlíp hrající se momentálně považuje tohle pořadí: Iphone 4G, Ipad, Touch 4G, Classic, Nano 6G.

Ale rozdíly mezi všema těmahle přehrávačema jsou imho ne moc podstatný. Stačí prostě zvolit nějaký lepší přehrávač(Cowon, sansa, Ipod) a dál se nestarat. Pokud by člověk chtěl něco jó slušně hrajícího, tak tady na řadu přichází imod a přehrávače hifiman.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod skacma 7. 12. 2010 21:54

A které nejlepší máš na mysli ?
Třeba které ty Hifiman nebo Imod ??? Díky
skacma
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 7. 12. 2010 22:01

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Audiofiller 7. 12. 2010 22:04

Bína: Hnusně hrající? No budu dělat že jsem to nečetl, neboť mi to nějak nedochází. :--
Z těch tří je I9 nejlevnější a líbí se mě osobně nejméně, zvukově by na tom měli být hodně podobně. Hifiman apod... budou pravděpodobně ještě dál (neslyšel jsem).
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod skacma 7. 12. 2010 22:04

A v čem jsou špatné tedy Ipody a Cowony ?
skacma
Junior

Odeslat příspěvekod Audiofiller 7. 12. 2010 22:06

Jednoduše: Možná nejsou nejlepší, ale nejsou špatné, tečka.
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 7. 12. 2010 22:09

Je to mp3 přehrávač, ty jsou všechny špatné :)

Prostě poslední dobou mám pocit že lidi strašně moc řeší, který mp3 přehrávač hraje líp, ikdyž ty rozdíly jsou naprosto směšné když se porovnaj i s obyčejnou zvukovkou okolo 3 tisíc.

Prostě vzít Ipod, Cowon, Sansu, vyber podle vzhledu a funkcí.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod skacma 7. 12. 2010 23:21

Je razantní rozdíl v kvalitě výstupu když porovnám výstup například z telefonů jakou HTC Nokia a podobně s mp3 přehrávači jako Cowon atd... ?
skacma
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 7. 12. 2010 23:57

Ano.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod skacma 8. 12. 2010 00:10

A jaký máte názor na Ipod Nano třeba té nové 6.generace ?
skacma
Junior

Odeslat příspěvekod tifar 8. 12. 2010 09:26

a ja si naopak myslim,ze medzi prehravacmi je rozdiel taky velky ake sluchatka pouzivas...pred zhruba troma rokmi som kupil sluchatka ktorym som musel prisposobit kvalitu zdroja zvuku...dva roky mi trvalo kym som nasiel zdroj pre shure se530,aby som mal pocit,ze im staci...Za ten cas som pocul vselico a rozdiely tam boli.
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 8. 12. 2010 10:22

tak to samozřejmě bylo myšleno. Jakmile dojdeš na určitou hranici u sluchátek, tak je skoro jedno, co máš na ven. Prostě něco z osvědčených a na ven to opravdu stačit bude.
Nano 6th gen je docela ok i zvukově (i když trošku tupý zvuk), pátou generaci bych však bral raději.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Další stránka