Zvuk: iP 4 vs Samsung G S2 + další debata o smartphone

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Sattero 11. 7. 2011 16:09

Mělo by to umět i posílat zvuk, protože Google chce hudební zařízení mít... Otázkou ale zůstává, jak to ve výsledku bude. 2.4 by měla vyjít na podzim, pokud se nepletu...
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Androsaurus 12. 7. 2011 17:24

otázka jestli sou ty mobily na USB host připravený hardwarově, vim že na XDA se to SGS 1 řešilo a byl to dost velkej problém, a dost se řešilo externí napájení USB rozbočovače.. tak uvidíme

Sattero: nevim že bych psal něco o zdražování.. psal sem že cena iPhonů byla na začátku u všech stejná
Androsaurus
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 12. 7. 2011 20:19

Dneska jsem četl, že Nokia N8 by měla zvládat krmit usb zvukovky naprosto bezproblémů. Nějaké zkušenosti?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod portapro 12. 7. 2011 20:43

Takže i Nokia E7...docela nad ní přemýšlím,ale asi počkám,jestli nokia nevydá nějakou novou se symbian belle,ten má podporovat 1ghz procesory
Už by to po roce a půl chtělo posunout se trošku výš,než pořád jenom iPhone,kterýho už mám plný zuby
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jan1k 13. 7. 2011 10:38

Aj mne uz ide iphone na nervy :D nuda. Paci sa mi X7 (transformers III), E7
Denon DA-10 DSD / Apple iPhone 6+ / Apple iPad Air
► ♫♪♩♬♫
► Ultimate Ears UE4Pro ♫♪♩♬♫
► Sony MH1 / AIAIAI Pipe Petroleum ♫♪♩♬♫
Jan1k
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 13. 7. 2011 11:21

Cosi sme sa bavili tento tyzden s kolegom - cosi potreboval a len smutne skonstatoval "na iPhone mi FLASH nejde". Tak som sa zasmial a dalej neriesil :D
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pavap 13. 7. 2011 13:18

Podle mě zvuk Galaxy S2 není zas tak špatný, jak by se mohlo zdát z předchozí diskuze. Používám přehrávač PowerAMP s vypnutým ekvalizérem (!) + sluchátka q-jays, poslouchám FLAC. Je sice pravda, že jsem po prvním poslechu zabudovaného přehrávače byl trochu zklamaný, ale poslech si teď s PowerAMP celkem užívám, i když cítím, že to není top sestava. Srovnání s S1 nebo čehokoli s "i" na začátku názvu nemám, jen se Sony Ericsson W800i a svým Fubarem IV + HD650.
Předinstalovaný přehrávač neuměl řadit správně FLAC soubory podle čísla skladeb - další důvod nainstalovat něco jiného. Zkusil jsem i symfonickou hudbu a musím říct, že mě to bavilo, jen ve velmi tichých pasážích, spíš v tichu, kdy nezní žádný nástroj, ale skladba pokračuje, se vypne zvuk úplně včetně lehkého šumu obsaženého v nahrávce. Že by vypnutí pod určitou úroveň hlasitosti záznamu? To mě ruší. Ještě zkusím původní přehrávač na S2.
Jinak samozřejmě dobrý smartphone :-) Čerstvě dnes provedena aktualizace FW.
Už jsem byl téměř rozhodnutý pořídit si přenosný zesilovač Fiio E11, protože z výsledků audio testu na gsmarena.com vyplývá, že by to mohlo zvuku hodně pomoct, ale po včerejším příjemném poslechu zase váhám. Zaujala mě i myšlenka propojit s externím DAC se zesilovačem, ale to už bych telefon využil jen jako transport...
CA Stream Magic 6 + Casea Cepheus + Primare I22 + Dynaudio Focus 220 mkII, FUBAR IV (2xOPA627) + Sennheiser HD 650, Cowon iAudio 9 + E11 + q-jays
pavap
Junior

Odeslat příspěvekod portapro 13. 7. 2011 16:59

Mě by se od nokie líbilo něco takovýhleho http://www.concept-phones.com/wp-conten ... icator.jpg
se symbianem a určitě neoficiálním androidem by to byl skvělý kousek
EDIT: Nevíte někdo co je pravdy na tom,že se Samsung chystá vydat 4,5-5" zařízení s 4 jádrovou tegra 3 někdy v říjnu jako odpověď na iPhone 5? Někde jsem to četl
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 13. 7. 2011 18:37

nedávno se objevila zpráva že čtyřjádrové procesory v mobilech budou v roce 2013 takže těžko...
http://smartmania.mobilmania.cz/index.p ... e&ide=1477
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod portapro 13. 7. 2011 18:46

To je ale qualcomm,Nvidia je plánuje tenhle rok,nehledě na to,že PSVita bude mít 4 jádrový ARM cortex A9 a ta má vyjít v říjnu...to,že je qualcomm sto let za opicema a má všechno pozdě je jasná věc
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 13. 7. 2011 19:12

Výrobci jsou debilové, k čemu je sakra potřeba v mobilu 4 jádro? ABy baterka vydržela 30 minut?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Sattero 13. 7. 2011 20:05

Jako kupodivu mi to dvou jádro vydrží stejně jako iPhone 3G, který je 3x pomalejší ve všech směrech. Ale pravda, chtělo by to pořádnou baterii, se kterou by to vydrželo prostě třeba 2 dny opravdu intenzivního využití a týden běžného využití...
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod portapro 13. 7. 2011 20:53

Výrobci telefonu jsou toho názoru,že náročnější věci bude ten procesor dělat rychleji,tudíž mobil vydrží víc na baterii,a když nebude potreba výkon,procesor by se měl podtaktovat
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavap 14. 7. 2011 07:29

Takže na Galaxy S2 tiché pasáže bez zvuku "ztlumí" oba přehrávače, i ten původní, kdyby to někoho zajímalo...
CA Stream Magic 6 + Casea Cepheus + Primare I22 + Dynaudio Focus 220 mkII, FUBAR IV (2xOPA627) + Sennheiser HD 650, Cowon iAudio 9 + E11 + q-jays
pavap
Junior

Odeslat příspěvekod Androsaurus 14. 7. 2011 11:50

portapro: ted se mluví o nokii N9 s MeeGo (konečně :) a měla by mít dost podobný vnitřnosti jako Galaxy SL.. Jinak Tegru 3 možná bude mít podzimní Nexus 3 ale je to ve hvězdách, vypadá to spíš na dvojádro 2 GHz..

Bína: když lidi nutně potřebujou na 4 palcích HD rozlišení displeje tak musí mít procesory který to budou krmit a utiší dychtivost davu :D výdrž se prej časem podá až se vyvinou novější typy článků, třeba jaderný apod. :tleskani
Androsaurus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka