Podle mě
zvuk Galaxy S2 není zas tak špatný, jak by se mohlo zdát z předchozí diskuze. Používám přehrávač PowerAMP s vypnutým ekvalizérem (!) + sluchátka q-jays, poslouchám FLAC. Je sice pravda, že jsem po prvním poslechu zabudovaného přehrávače byl trochu zklamaný, ale poslech si teď s PowerAMP celkem užívám, i když cítím, že to není top sestava. Srovnání s S1 nebo čehokoli s "i" na začátku názvu nemám, jen se Sony Ericsson W800i a svým Fubarem IV + HD650.
Předinstalovaný přehrávač neuměl řadit správně FLAC soubory podle čísla skladeb - další důvod nainstalovat něco jiného. Zkusil jsem i symfonickou hudbu a musím říct, že mě to bavilo, jen ve velmi tichých pasážích, spíš v tichu, kdy nezní žádný nástroj, ale skladba pokračuje, se vypne zvuk úplně včetně lehkého šumu obsaženého v nahrávce. Že by vypnutí pod určitou úroveň hlasitosti záznamu? To mě ruší. Ještě zkusím původní přehrávač na S2.
Jinak samozřejmě dobrý smartphone
Čerstvě dnes provedena aktualizace FW.
Už jsem byl téměř rozhodnutý pořídit si přenosný zesilovač Fiio E11, protože z výsledků audio testu na gsmarena.com vyplývá, že by to mohlo zvuku hodně pomoct, ale po včerejším příjemném poslechu zase váhám. Zaujala mě i myšlenka propojit s externím DAC se zesilovačem, ale to už bych telefon využil jen jako transport...
CA Stream Magic 6 + Casea Cepheus + Primare I22 + Dynaudio Focus 220 mkII, FUBAR IV (2xOPA627) + Sennheiser HD 650, Cowon iAudio 9 + E11 + q-jays