Sansa Clip Zip

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 7. 2013 16:39

To je dalsi problem "cez koleno". Ak potrebujes pouzivat EQ, je problem v sluchadlach. Inak Cowony maju tiez pouzitelny EQ. Alebo miesto prerabania Clipu si mohol kupit bazarovy ipod, hodit tam rockbox a urobit imod. A zvuk by bol o niekolko galaxii inde ako Clip a ako 99% prehravacov ktore existuju.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod snejdy 25. 7. 2013 19:10

já potřebuju používat EQ na libovolnejch sluchátkách nebo bednách. Prostě nejsem zvyklej poslouchat muziku "rovně" ale tak jak mě se líbí. Většinou mi trvá týdny ladění než se mi podaří nový kus železa naštelovat přesně na moje ucho... ještě jsem neslyšel žádné bedny nebo sluchátka která bych nasadil na hlavu a jejich projev se mi líbil bez EQ. A to jsem už slyšel ledacos... ono kdybych křivku svých ekvalizérů sečet s charakteristikou sluchátek a s charakteristikou stejné hlasitosti slyšení lidského ucha, tak bych dostal rozhodně rovnější křivku než bez EQ :-)
DESKTOP: PC -> optika -> AUNE X1sPro 7gen, Sennheiser HD660s, NAD C326BEE + Klipsch RB-81II + Klipsch SW-112
PORTABLE: HiBy R3II (512GB), FiiO FH7 (bal.), DALI Katch G2, B&O Beoplay A1 2nd, Sennheiser Momentum TWS4
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ohm711 25. 7. 2013 20:43

Já bych to také viděl na iPod. Classic. Psal jsi sice, že iPod nechceš, ale pokud je to kvůli softwaru a iTunes, tak to úplně obejdeš nahráním rockboxu.
Paměťovky do toho dávat nepůjdou, ale u posledního modelu máš 160GB disk. Jde vyměnit za 240GB. Výdrž baterie 36h je oproti sanse parádní 8-). S rockboxem by mohla být i vyšší (aspoň u 5.generace rockbox přidá na výdrži nějakých 30-40%)
A po vzhledové stránce to určitě bude jiná liga, než sansa v "home made" krabičce :D

Akorát tě to vyjde trochu dráž. Pokud ale koupíš použitý iPod a případně budeš chvíli vyčkávat, tak ho seženeš za cca 2.5k.
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snejdy 25. 7. 2013 21:05

já už mam promyšlenej koncept přestavby clipu. nakoupil sem nějaký součástky (ne všechno,ještě tam budu muset jít jednou), krabičku už taky mám.Sice to nebude uplná prča to sestavit ale výsledek by měl stát za to. Nakonec jsem se rozhodl pro následující: Vytvořit duální slot na microSD mezi kterýma půjde přepínat, posílení o Fiio E05, duální výstup na sluchátka (jeden přímo z clipu a jeden z fiia), baterie se mi tam určitě podaří dát zhruba 1000 - 1500 mAh (nejspíše nějakou co se dává do mobilu nebo tak). A výsledek bude celkem nadupaná mp3 za cenu zhruba 2500 když sečtu to fiio a součástky. Ale potrvá mi to tak týden než to udělám.

A bude to určitě menší a lehčí než ipod s HDD, hlavně ne na všechny ten rockbox jde, jen na první a druhou generaci a ta se dávno neprodává.

Hlavně nechápu odpor vás všech k bastlení, vždyť je to super si vytvořit něco unikátního a pak to používat :-) Pokud na trhu neseženu přesně to co mi vyhovuje, tak si to předělám / postavím.
DESKTOP: PC -> optika -> AUNE X1sPro 7gen, Sennheiser HD660s, NAD C326BEE + Klipsch RB-81II + Klipsch SW-112
PORTABLE: HiBy R3II (512GB), FiiO FH7 (bal.), DALI Katch G2, B&O Beoplay A1 2nd, Sennheiser Momentum TWS4
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ohm711 25. 7. 2013 21:27

NeE. Rockbox jde na všechny iPody s pevným diskem + první dvě Nana. Tzn. i na aktuálně prodávaný classic.

Pokud možno, tak ten tvůj projekt důkladně nafoť. Budeme zvědaví :-)
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snejdy 25. 7. 2013 22:01

o to se bát nemusíte, fotky budou... jen je otázka jak budu rychlej a kolik seků cestou udělam a tak...
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Regrez 25. 7. 2013 23:12

Tak na toho Clipa som zvedavý :tleskani
Regrez
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 7. 2013 09:49

Odpor k bastleniu? To ti ako napadlo?
Tie "namietky" su len o tom, ze za cenu toho novovzniknuteho Clipu mozes kupit nieco co splna poziadavky. A nemusis do toho investovat tolko casu a prace. Prave preto je to presne naopak, obdiv a nie odpor. Tiez som zvedavy na vysledok.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod snejdy 26. 7. 2013 17:24

Tak zatim nástin jak by to mohlo nějak vypadat (teď přes víkend toho moc nestihnu,tak až příští týden na tom začnu něco dělat)

Krabička je pracovně špinavá, toho si nevšímejte.

Výdrž baterie odhaduji na 25 hodin bez fiia nebo 15h s fiiem (reálné odhady, neberu to dle "papírových")

Obrázek

Obrázek
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chistos 27. 7. 2013 16:10

Na tú prerobenú, či modnutú sansu som zvedavý. :-)
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snejdy 28. 7. 2013 23:29

další krok...

Obrázek
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Krabák 29. 7. 2013 08:02

snejdy: pecka, bude to originál clip zip DiYmod ;-]
Krabák
Junior

Odeslat příspěvekod snejdy 29. 7. 2013 21:51

no, dneska jsem udělal microSD extender pro dvě karty, jen teda nevim jestli se to nebude prát když budou dvě karty mít zapojený všechny datový kontakty paralelně a pouze napětí se bude přepínat pro každou kartu aby vždy šla pouze jedna. To by mohl třeba vědět zdejší bastlíř Ekkar, poradí?
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ohm711 30. 7. 2013 19:32

Jen mi není úplně jasné v čem je výhoda dvou karet a přepínáním mezi nimi :hm
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snejdy 30. 7. 2013 19:41

v tom že místo 64gb bych měl 128gb a jednim přepnutim spínače bych byl na druhé kartě...
snejdy
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka