Tak ako si prútik vyberá kúzelníka, tak si aj iPod vyberá slúchadlá.

Nikdy sa nekupuje iPod k slúchadlám.
Priznávam, že ako telefón používam iPhone 4, ale k jeho zvuku mám výhrady, najmä čo sa týka frekvencií pod 55Hz. S ním je síce prakticky nemožné dosiahnuť v slúchadlách "dunenie", ale žiaľ aj ten hlboký počuteľný bas, ktorý človeku rozochveje žalúdok som ešte nepočul. Je to proste pevné, rýchle a pod 55 sa stráca z počiteľného na nejaký nepríjemný vietor.
Na šport k Nanu skús niečo s ovládaním. Tie slúchadlá sú už potom prispôsobené jeho prejavu a nestretneš sa s typickou zahuhlanosťou, ktorú majú na iPodoch niektoré slúchadlá. Sám neviem prísť na "vzorec" čo sa k iPodu hodí, s niektorými slúchadlami hrá naozaj krásne (skôr s vyššou impedanciou), s niektorými je to tragédia.
So Sansou sa skús pohrať s parametrickým eq. Všetky ostatné nastavenia zvuku vyresetuj a pre IE8 zdvihni merne frekvencie okolo 2kHz a potom trocha viac 4kHz. Urob si vlastné pásma, povedzme 2, 3.5, 4, 4.5, možno aj niečo vyššie, nepamätám, koľko pásiem sa dá definovať. Keď sa ti zvuk vyčistí, skús do toho jemne zapojiť kompresor. A nie, neskúšal som to, je to len taký tip do vetra.
P.S. Viem že je to proti logike nastavovania eq, IE8 však majú príliš veľkú časť RF krivky nad "nulou".