Jaký přehrávač k VSONIC GR07 nebo SENNHEISER IE 8

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod stepi15 2. 12. 2011 14:54

Momentalně mam uplne ten prvni creative x-fi s talčítky do čtverce uvažuji od iPod nano nebo něco od cowonu bude to vhodné k těmto sluchátkám?

-- 2. 12. 2011 15:14 --

Zaujal mě iPod nano nebo iPod touch, Cowon iAudio C2
spíš bych hledal něco menšího s dobrou výdrží a zvukem vhodny pro sluchatk v cenove kategorii
stepi15
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 2. 12. 2011 15:39

Přesně k těmto sluchátkum pořizuji iPod Nano 6g. Teď mam Clip + a ten mi nesedl k IE8 - na mou hudbu podotýkám, ať se vyhneme zbytečným reakcím. Nekdo je maximalně spokojen s touto kombinací...
Nano je malý a má clip, takže výhodu jsou zřzřejmé. Výdrž ucházejcí - na tož, jak je malý, tak se to dá prominout, že nemá extra velkou výdrž. Jak hraje ti nenapíšu, zatím ho nemám, ale co jsem si naštudoval, tak s ním bych měl být spokojenější, jak s clipem +
Ještě si k tomu pořídím amp o stejné velikosti, jako Nano 6g, který mě posune o kousek dál v kvalitě, ale žádný zazrak to nebude, jenže za ty peníze se to vyplatí a dá se to bez problému používat na sportovaní aniž by to jakkoliv překáželo, což se nedá říct o večině přehrávaču - proto si ho i pořizuji. Do mesta a všude, kde mi nebude překážet mobil v kapse budu nechávat Nano doma a kde bude mobil překážet/či chci mít klid od lidí, tak si vezmu jen Nano o kterem ani nebudu vědět, že ho nekde mám, narozdíl od jiných přehrávaču...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod garrett6 3. 12. 2011 01:22

to Saske: iPody majú prejav, ktorý tiahne skôr dole, najnižšie basy však nezvládajú veľmi dobre. Je úplný nezmysel ich používať k IE8. Ak už, tak zosík je nutnosť, ale poriadny, nie nejakú prťavú hračku. Potrebuješ buď prehrávač, ktorý ich vyrovná - ja odporúčam Sony radu S, keď už iPod, tak poriadny zosilovač, alebo moje odporúčanie --- a známy postoj k týmto slúchadlám --- predať, a kúpiť buď minimálne dvojmenič, alebo poriadne dynamické, ktoré tiahnu k výškam a s veľmi čistým stredným pásmom.

to stepi15: na IE8 zabudni, vsonic je super, Cowon, iPod, Sony S, Sansa ťa nesklame.
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 3. 12. 2011 12:46

Ja je dávám pryč a vyměním je za GR07, jen si je chci porovnat, než je pošlu do světa. Jenže si mě znepokojil ohledně Nano :-( žádný jiný zesík k nim brát nebudu, chci to primárně na sport a tak ;-)

Každopádně GR07 beru, protože dokaží zahrát lépe basy, jak IE8, jen ne v takovém množství, což mi vyhovuje, když mám doma ATH-M50 - hold si zkusím pohrát s nastavením Sansy až mi přijdou GR07 a až pak se poohlédnu po nečem jiném, když mi to nebude vyhovovat, takže díky :-)

Omlouvám se za OT, ale třeba to nějak pomuže zakladateli :-)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod garrett6 3. 12. 2011 15:16

Tak ako si prútik vyberá kúzelníka, tak si aj iPod vyberá slúchadlá. :D Nikdy sa nekupuje iPod k slúchadlám.
Priznávam, že ako telefón používam iPhone 4, ale k jeho zvuku mám výhrady, najmä čo sa týka frekvencií pod 55Hz. S ním je síce prakticky nemožné dosiahnuť v slúchadlách "dunenie", ale žiaľ aj ten hlboký počuteľný bas, ktorý človeku rozochveje žalúdok som ešte nepočul. Je to proste pevné, rýchle a pod 55 sa stráca z počiteľného na nejaký nepríjemný vietor.
Na šport k Nanu skús niečo s ovládaním. Tie slúchadlá sú už potom prispôsobené jeho prejavu a nestretneš sa s typickou zahuhlanosťou, ktorú majú na iPodoch niektoré slúchadlá. Sám neviem prísť na "vzorec" čo sa k iPodu hodí, s niektorými slúchadlami hrá naozaj krásne (skôr s vyššou impedanciou), s niektorými je to tragédia.

So Sansou sa skús pohrať s parametrickým eq. Všetky ostatné nastavenia zvuku vyresetuj a pre IE8 zdvihni merne frekvencie okolo 2kHz a potom trocha viac 4kHz. Urob si vlastné pásma, povedzme 2, 3.5, 4, 4.5, možno aj niečo vyššie, nepamätám, koľko pásiem sa dá definovať. Keď sa ti zvuk vyčistí, skús do toho jemne zapojiť kompresor. A nie, neskúšal som to, je to len taký tip do vetra.
P.S. Viem že je to proti logike nastavovania eq, IE8 však majú príliš veľkú časť RF krivky nad "nulou".
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod stepi15 3. 12. 2011 19:48

uvažuji o ipod nano touch nebo ten cown c2 něco menšího prostě
je zvukový rozdíl mezi nano a touch?
stepi15
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 4. 12. 2011 07:39

Pokud si správně pamatuji, tak Apple to má takto: iPhone -> Touch -> Classic -> Nano, nebo je Nano třetí.. nevím už :-) rozdíly jsou ale opravdu malé. Touch je ještě docela akceptovatelnej, protože je tenkej a cenově na tom od Nano není daleko a dá se používat na hraní her, sledovaní serialu a tak. Měl sem ho pujčený na den od kámoše a oproti SGS1 je to prcek v kapse. Škoda, že nevyšel novej s příchodem iPhone 4S. Ještě se na netu spekulovalo o Nano 7g, ale asi to byl fake - nevím.
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pingu2221 4. 12. 2011 12:01

Trochu OT: Stepi15 - Zrovna jsem si Cowon C2 objednal, tak jestli na to tolik nespěcháš, tak v průběhu prosince se na něj pokusím napsat recenzi, kterou najdeš zde na fóru.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stepi15 4. 12. 2011 12:02

OK budu rad ale tak většina cowonu hraje asi lepe než apple ne?
stepi15
Junior

Odeslat příspěvekod Pingu2221 4. 12. 2011 12:34

Tak to je asi hodně subjektivní, ale pro hodně lidí určitě. Zase záleží, který Apple, třeba Nano 6g je prý hodně srovnatelné. Apple zase ale neumí FLAC, nemá mass storage a hlavně, nemám tak vysokou výdrž. C2 má vydržet 55 hodin přehrávaní, což je super. Za sebe Ti to říct, ale nemůžu jelikož jsem nic od Cowonu ještě neslyšel. Mám za sebou jen nějaké ty Emgetony, Sansy, Sony a starší ipody. Takže i já jsem docela zvědav. :-)
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 4. 12. 2011 14:40

Takovej buřtíček ^^ - škoda, že není užší ;-)

Jsem zvedav, jak bude hrát.
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pingu2221 4. 12. 2011 15:02

No tak ta tloušťka je pro mě právě dost veliká výhoda, alespoň to neztratím.:-) Ale na ten zvuk jsem taky opravdu zvědav. No, uvidíme.
Pingu2221
Mírně pokročilý