Samsung Galaxy SII + FiiO E11 + q-jays znovu?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavap 7. 12. 2011 14:42

Přišel jsem nedávno o sluchátka q-jays i s přenosným sluchátkovým zesilovačem FiiO E11.
Používal jsem s mobilem Samsung Galaxy SII s přehrávačem PowerAmp a byl jsem celkem spokojený. Až na ergonomii - dvě krabičky + sluchátka.
Otázka zní: koupit znovu to stejné, tj. q-jays a FiiO E11, celkem za asi 4 tisíce nebo v podobné ceně lze dostat lepší zvuk pro soubory FLAC v CD kvalitě? Uvažoval jsem i o Colorfly C4 nebo Hifiman HM-801/601, ale to je moc drahý. Apple řešení kvůli nemožnosti poslechu FLAC bez konverze nechci.
Díky za vaše názory.
CA Stream Magic 6 + Casea Cepheus + Primare I22 + Dynaudio Focus 220 mkII, FUBAR IV (2xOPA627) + Sennheiser HD 650, Cowon iAudio 9 + E11 + q-jays
pavap
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 7. 12. 2011 23:51

V podobné ceně bych se hodně divil sehnat něco lepšího :hm

Jak je na tom vůbec SII + sluchátkový zesilovač? Obchází to vnitřní zesilovač přístroje, jak tomu je u iModu na Classica? Někde sem o tom četl, ale jen spekulace :nenapadne
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 8. 12. 2011 09:31

Hlavně pořid lepší sluchátka, tam budeš mít větší skok než kdybys Qčka připojil i na toho Hifimana.

Saske: Kouzlo imodu hlavně bylo v tom, že kromě pravého line-outu nabízel opravdu kvalitní dac čip, Samsung tam má průměrný současný audio čip vše v jednom. Pravý line-out z něj nedostaneš.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod pavap 8. 12. 2011 16:23

Doplňuju.
Podle mě zvuk samotného mobilu Galaxy SII není úplně špatný, i když by mohl být mnohem lepší. Používal jsem přehrávač PowerAMP s vypnutým ekvalizérem (!) + FiiO E11 také bez EQ + sluchátka q-jays, soubory FLAC. Přenosný zesilovač E11 dodal jistotu, zvuk se "zpevnil". Neobchází zesilovač mobilu, ale určitě pomáhá, protože sluch. zesilovač mobilu při zátěži nestíhá (viz recenze na gsmarena.com).
Ke q-jays jsem si vytvořil velmi kladný vztah, malé špunty, které mi nevadí mít dlouho v uších. Zvukově mi vyhovují.
Jen ve velmi tichých pasážích, skoro v tichu, kdy nezní žádný nástroj, ale skladba pokračuje, mobil jakoby vypne zvuk úplně včetně lehkého šumu obsaženého v nahrávce. Typické pro klasickou hudbu s velkou dynamikou. Na ostatních žánrech nepozorovatelné. Že by vypnutí pod určitou úroveň hlasitosti záznamu? To je taky důvod, proč uvažuji i o samostatném přehrávači, např. Hifiman, Colorfly, popř. levnější Cowon, SansaClip apod.
Zkusím jinou otázku: jaký co nejlevnější přehrávač FLAC souborů v kvalitě CD bude podle vás lepší než Samsung Galaxy SII? Samozřejmě by bylo optimální se zvukovou kvalitou jako FiiO E11.
CA Stream Magic 6 + Casea Cepheus + Primare I22 + Dynaudio Focus 220 mkII, FUBAR IV (2xOPA627) + Sennheiser HD 650, Cowon iAudio 9 + E11 + q-jays
pavap
Junior

Odeslat příspěvekod Pingu2221 8. 12. 2011 21:41

Sandisk Sansa Clip+ nebo Zip.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pepa.marcik 9. 12. 2011 10:20

+ rockbox
pepa.marcik
Junior

Odeslat příspěvekod pavap 9. 12. 2011 12:14

Opravdu už nejlevnější Sandisk Sansa Clip+ je zvukově lepší než výstup Galaxy SII? Máte někdo osobní zkušenost? Displej pouze s textem mi vyhovuje, videa přehrávat nepotřebuju, velikost super, výdrž dostačující.
Od Cowonu nevidím podobný přístroj, který by měl textový displej a tak malé rozměry. Nejnižší je tak iAudio 9, což je ale velikost mobilu.
pavap
Junior

Odeslat příspěvekod Pingu2221 9. 12. 2011 15:11

Ano, se Sansou tady má zkušenost hodně lidí, včetně mě, je to výborně hrající přehrávač za málo peněz. A i když jsem SII neslyšel, jsem skoro přesvědčenej, že Clip bude hrát určitě daleko lépe.:-) EDIT: Od Cowonu je poměrně malý přehrávač Cowon C2, je tady na něj mnou psaná recenze. I tak je ale větší, než clip. Ale zase má daleko větší výdrž.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 9. 12. 2011 15:21

pavap píše:Nejnižší je tak iAudio 9, což je ale velikost mobilu.

iAudio 9 má do velikosti mobilu hodně daleko. Je to naopak příjemně malá záležitost.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod glassmoon 9. 12. 2011 16:10

pavap píše:Opravdu už nejlevnější Sandisk Sansa Clip+ je zvukově lepší než výstup Galaxy SII? Máte někdo osobní zkušenost? Displej pouze s textem mi vyhovuje, videa přehrávat nepotřebuju, velikost super, výdrž dostačující.
Od Cowonu nevidím podobný přístroj, který by měl textový displej a tak malé rozměry. Nejnižší je tak iAudio 9, což je ale velikost mobilu.

ja som clipa+ testoval s triplami a px100 a hral podla mna strasne plocho, uplne bez dynamiky. islo vsak o default verziu bez rockboxu. subjektivne mi lepsie (zabavnejsie) hral aj stary apacer. to ze ma tak dobru povest ide nejako mimo mna. :hm
I'm a quitter. I come from a long line of quitters. It's amazing I'm here at all.
glassmoon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 9. 12. 2011 17:15

Přijde mi že se tu pořád řeší jen blbosti dokola, všechny ty kvalitnější mp3 přehrávače(ipody, cowony, sansy) hrajou všechny +- stejně špatně, jen každej má vlastní slabiny. Pokud nemáte nějakou sračku(Sony, 99% mobilních telefonů, creativ) nebo něco lepšího(hifiman, Imod, Sflo se zesilovačem), tak záleží spíš na ostatních parametrech.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod pavap 9. 12. 2011 20:59

Kocmeister: Nechci se hádat, co je menší, iAudio 9 se mi líbí i tak.
Cowon iAudio 9: 95x43x9 mm
http://www.cowonglobal.com/product_wide ... page_5.php
Mobil Sony Ericsson Xperia Mini: 88x52x16 mm.
Pokud kupuju přenosný přehrávač, nerad bych doplňoval zesilovačem, např. Cowon J3 + E11 (jako zdejší Hari_M). Potom zůstává jen Hifiman a Colorfly. Nemám ale absolutní nároky na přenosné zařízení, nemusí to být rovnocenné domácímu zařízení. iAudio 9 se mi zatím jeví jako dobrý nápad, Cowonu věřím víc než SanDisku.
pavap
Junior

Odeslat příspěvekod ONDR4 9. 12. 2011 23:18

pavap píše:Opravdu už nejlevnější Sandisk Sansa Clip+ je zvukově lepší než výstup Galaxy SII? Máte někdo osobní zkušenost?

Měl jsem Galaxy S1 s Voodoo driverem + PowerAmp a zvuk mi vyhovoval (lepší než moje předchozí kombinace iPOD nano 4th gen + FiiO E1). Celkem nedávno jsem upgradoval na SGS2 a ten zvuk se z toho nedal poslouchat. V místech, kde jsem jinak měl skoro až husí kůži to najednou byla úplná nuda. Ale přiznám se, že jsem ani nic jiného nečekal a tak jsem hned další den objednal Clip+. Z výše jmenovaných hraje opravdu nejlépe (SGS2 se vůbec nechytá, SGS1 s Voodoo je jen o malinko horší).
FiiO E10 Olympus / Galaxy S6 -> UE triple.fi 10 / VSonic VSD5
ONDR4
Junior

Odeslat příspěvekod pavap 10. 12. 2011 12:22

ONDR4: Díky za popis osobní zkušenosti s S1, S2 i dalšími přístroji.
Zatím směřuju k iAudio 9 + q-jays...
pavap
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 10. 12. 2011 16:42

A co iAudio 10? ;-)
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Další stránka