od pavap 8. 12. 2011 16:23
Doplňuju.
Podle mě zvuk samotného mobilu Galaxy SII není úplně špatný, i když by mohl být mnohem lepší. Používal jsem přehrávač PowerAMP s vypnutým ekvalizérem (!) + FiiO E11 také bez EQ + sluchátka q-jays, soubory FLAC. Přenosný zesilovač E11 dodal jistotu, zvuk se "zpevnil". Neobchází zesilovač mobilu, ale určitě pomáhá, protože sluch. zesilovač mobilu při zátěži nestíhá (viz recenze na gsmarena.com).
Ke q-jays jsem si vytvořil velmi kladný vztah, malé špunty, které mi nevadí mít dlouho v uších. Zvukově mi vyhovují.
Jen ve velmi tichých pasážích, skoro v tichu, kdy nezní žádný nástroj, ale skladba pokračuje, mobil jakoby vypne zvuk úplně včetně lehkého šumu obsaženého v nahrávce. Typické pro klasickou hudbu s velkou dynamikou. Na ostatních žánrech nepozorovatelné. Že by vypnutí pod určitou úroveň hlasitosti záznamu? To je taky důvod, proč uvažuji i o samostatném přehrávači, např. Hifiman, Colorfly, popř. levnější Cowon, SansaClip apod.
Zkusím jinou otázku: jaký co nejlevnější přehrávač FLAC souborů v kvalitě CD bude podle vás lepší než Samsung Galaxy SII? Samozřejmě by bylo optimální se zvukovou kvalitou jako FiiO E11.
CA Stream Magic 6 + Casea Cepheus + Primare I22 + Dynaudio Focus 220 mkII, FUBAR IV (2xOPA627) + Sennheiser HD 650, Cowon iAudio 9 + E11 + q-jays