Zdravím, už mi to nedalo a rozhodl jsem se podělit se svými zkušenostmi.
Před iPhonem 4S jsem měl půl roku Samsung Galaxy S2, který je znám svou spíše průměrnou kvalitou zvukového přednesu. Používal jsem s ním sluchátka Jays D-Jays a i s nimi bylo znát, že čistota a detailnost projevu není úplně ideální a toho šumu je tam víc, než je zdrávo.
Po tom, co jsem D-Jays ztratil jsem si pořídil VSONIC GR07. Rozdíl k lepšímu byl znát, ovšem ve mě začala hlodat myšlenka, že by to chtělo i lepší zdroj hudby a také kvalitnější skladby (doposud jsem poslouchal mp3, převážně tedy 320kbps, ale našly se i méně kvalitní). Koupil jsem si tedy iPhone 4S (jelikož iPhony jsou známé dobrou kvalitou zvuku) a skladby si začal shánět ve flac a konvertovat do Apple lossless.
Jenže nějaké obrovské zlepšení se nekonalo, možná naopak. Co se týče čistoty projevu a šumu, tak to je lepší, ale jakoby se vytratily basy - hlavně ty hluboké. Nejsem basshead a nepotrpím si na nějaké dunění, ale mám pocit, že ty basy tam prostě chybí. S Galaxy S2 a vypnutým ekvalizérem mi basy přišly celkem ok a těšil jsem se, že s iPhonem budou ještě lepší (obzvláště srovnám-li frekvenční rozsah obou zařízení).
Nejvíc mi chybí basy, které "pocítíte v uchu", zhruba 25-35Hz, ty jsou jakž tak slyšitelné v tichu a střední hlasitosti, ale pokud jste venku, tak je nemáte šanci slyšet skoro ani při vysokých hlasitostech. Stává se mi, že mě venkovní poslech baví méně, než s Galaxy S2. Samozřejmě i na iPhonu mám ekvalizér vypnutý. Zkoušel jsem ho zapnout, ale kvalita při jakémkoli nastavení jde razantně dolu a ani nastavení pro přidání basů ty hluboké basy nepřidá žádné, jen to víc "zahuhlá". I hlasitost mi příjde nepatrně nižší, než u S2, ale pořád dostatečná.
A teď nevím, jestli je to chyba telefonu, moje, nebo sluchátek. Na internetu je spousta témat ohledně pochybné kvalitě zvuku s iOS 5 potažmo 5.01, bohužel update na 5.1 se stále nekoná. Chtěl bych se tedy zeptat případného majitele iPhonu 4S, jak je s ním po této stránce spokojen.