Apple iPhone 4S - kvalita zvuku

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xenmaster 5. 2. 2012 12:48

Galaxy Note 3 >>UE Triple.fi 10 pro
Asus GR8 >> ATH-M50x
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod javak810i 5. 2. 2012 13:14

Nevypadají špatně, ale když v recenzi píše, že jsou mírně horší, jak IE8 (a já si VSONIC koupil, protože recenze říkaly, že jsou mírně lepší, jak IE8), tak nevím. :D
HP Elitebook 8740W - Core i7, 8GB RAM, Geforce GTX460M
Sennheiser CX400 -> UE SuperFi 4 -> Jays D-Jays -> VSONIC GR07 -> Sennheiser HD 25 -> Sennheiser IE 60 + Sony MH1C -> Sennheiser IE80 (fake) -> Xiaomi Piston 2
javak810i
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod garrett6 5. 2. 2012 17:49

Koľko si ich rozohrával? Tam je "sony-like" membrána, ktoré potrebuje 700-1000h, zameranie je na stredové pásmo ale prehráva vyrovnane aj zvyšok pásma.
Keď majú nahraté menej, zapoj do rádia, nechaj hlasitosť, ktorá ti už začne byť nepríjemná a nechaj pár dní. A nech nebude v miestnosti príliš suchý vzduch.
Abraka-dabra :)
P.S. nie je to myslené ako vtip.
Tam ti dobre písali, určitý čas počúvaj s dodávanými peckami a keď sa ti rozohrajú VSONIC, potom "uvidíš" ten zvuk.
A keby nie ---> kôš.
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod javak810i 5. 2. 2012 18:12

Rozehrávat sem je nechával, pár nocí. Celkově podle mě maj nahráno přibližně 150 hodin.
Sennheiser CX400 -> UE SuperFi 4 -> Jays D-Jays -> VSONIC GR07 -> Sennheiser HD 25 -> Sennheiser IE 60 + Sony MH1C -> Sennheiser IE80 (fake) -> Xiaomi Piston 2
javak810i
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kwakor 6. 2. 2012 00:02

Mně se zas zdá, že je to mobilem, protože ti na Galaxy S2 zněly basy, ne? Že by Apple zhoršoval zvukovou kvalitu u iPodů/iPhonů? :hm Nemáš možnost zkusit Vsonicy na něčem jiným?
Sansa Clip Plus >< Phonak Audéo PFE 112, Vsonic GR07
kwakor
Junior

Odeslat příspěvekod javak810i 6. 2. 2012 10:28

No, rozhodně se mi basy u Galaxy S2 zamlouvaly více, byly plnější (s vypnutým EQ samozřejmě). A že by byl přebasovaný se mi nezdá, naopak podle testu nejvíce zvýrazňuje pásmo kolem 5-6kHz...

Každopádně jak jsem psal, nejsem jediný, komu zvuk u iP 4S příjde divný, na apple support fórech je toho spoustu. Ovšem nikdo neřeší to, co já - slabé basy.
javak810i
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ohm711 9. 2. 2012 17:59

garrett6: 1000h :shock:
To jako fakt? V recenzi je zmínka o 100h, což bych řekl, že může být trochu málo, ale 1000h?
Je možné, že bude nějaký rozdíl mezi 300h (já je mám 350-400, ale zaokrouhlil jsem to na 300h :-D ) a 1000h, ale moc se mi nechce věřit, že by to bylo nějak výrazné. Právě oproti 0h a 300h.
Může někdo potvrdit, že dojde k nějakému slyšitelnému zlepšení oproti 300h? Klidně je nechám tak dlouho rozehrávat, ale nerad bych je nechal hrát měsíc úplně zbytečně ;-]
Díky.
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xenmaster 9. 2. 2012 20:14

Ja som tiež viackrát čítal, že top modely Sony potrebujú aspoň 500 hodín a z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť že u EX90-tok (za tými je mi najviac smutno :( ) a dokonca aj u nie práve top XB700, po stovkách hodín sa zmenil zvuk na nepoznanie. Tie XB700 sa prečistili tak, že Shure 440 šli z domu.
Dnes mi prišli EX510, počul som cca pred mesiacom poriadne rozohratý rovnaký model a zvukovo je to pár tried inde.
Aj IE8 čo má kamarát, hrajú po možno tisícke hodín oveľa lepšie, než keď ich odkúpil s 200 hodinami (a to ich chcel hneď predať ďalej).

Tuto technologii používalo Sony na konci devadesátých let ve svých špičkových špuntech, pod křídly Vsonicu se ovšem možností měniče výrazně posunuly.

A ak je vo VSONIC rovnaká membrána ako u Sony, tak možno má garret6 pravdu že to chce toľko času....
Galaxy Note 3 >>UE Triple.fi 10 pro
Asus GR8 >> ATH-M50x
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ohm711 10. 2. 2012 01:07

Někde jsem četl, že Vsonic dělal měniče pro sony a vylepšené je pak použili v GR07 (tak nějak to bylo, už si to přesně nepamatuji :oops: ). Takže by to mohla být pravda.
V recenzi na iE8 je uvedeno 350h.
Tak možná se zkusím dostat na tu tisícovku...
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xenmaster 13. 2. 2012 19:32

No dnes som dostal odvahu po cca 100h (hrajú vkuse od štvrtka) pripojiť Sony EX510 k iPhonu. A slintám blahom ;) . A už viem čo myslíš pod slabými basmi. Zrejme moje budú hrať veľmi podobne ako tvoje VSONIC. Sony majú basov menej doknca aj ako Apple InEar, zato ich prekreslenosť mi pripomína AKG K601 a možno dokonca K701. Žiadne vibrácie, dunenie, tlaky. Basovať to viac nebude, to chce iné slúchadlá, ale keď tvoje hrajú vďaka rovnakej technológii rovnako ako moje (a možno dokonca lepšie) tak máš fakt šťastie. Aby aj tvoje basovali ako o život, skús sa poobzerať po nejakom Sony A prehrávači. A slúchadlá nemeň. ;)
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod javak810i 13. 2. 2012 21:58

Zkoušel jsem je trochu rozehrávat (na iPhonu při hlasitosti 8, normálně poslouchám maximálně na 6) asi 50 hodin. Rozdíl jsem moc nepoznal. Jako hrají hodně dobře, doma jsou i ty basy celkem dobré, ale na cestování to nestačí. Jednak ty méně výrazné basy se okamžitě ztratí a za to může nejspíše i poměrně nízká izolace od okolního hluku (mezi špunty lehce podprůměrná, holt daň za polootevřenost). Každopádně mám rád takové hluboké basy, které ti "hejbnou" s bunínkem, prostě slyšíš je jakoby "fyzicky". Tohle mi nabídnou VSONICy jen málokdy (přičemž na Galaxy S2 to bylo lepší, než na iPhonu). Samozřejmě nerad bych kvůli tomu přišel o zbytek spektra (nemá rád zahuhlaný a zastřený zvuk). Jako ideály by mohli být Senny IE80, jen jsou trošku dražší...
javak810i
Mírně pokročilý

Předchozí stránka