Cowon iAudio 10 vs. Cowon C2

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod no85307 28. 2. 2012 13:55

Dobrý den, konečně mám jasno - aspoň co se týče značky. Avšak, nemohu se rozhodnout mezi těmito dvěma modely. A to mezi iAudio 10 a C2. Cowon C2 se mi líbí, líbí se mi jeho prostředí, zpracování apod. ale zase se bojím odezvy dotykového ovládání. Z některých zdrojů jsem slyšel, že se na displej musí víc přitlačit. Dále, co se mi líbí, je možnost rozšíření o paměťové karty. Mám cca 70% mojí hudební knihovny ve FLAC, takže bych nějaké to místo navíc uvítal. Cowon iAudio 10 si mě získal designem a jednoduchostí/pohotovostí ovládání. Možná je to jen můj dojem, ale zatím jsem neměl možnost si tyhle dva přehrávače srovnat a vyzkoušet, tak čerpám jen z videí. U iAudia 10 bych se zřejmě méně bál nějakých trhaností a jiných nepřeností v systému. Dále si ale myslím, že i update firmware dělá svoje. Možná zním jako hnidopich, ale za cenu, za kterou se přehrávače prodávají bych chtěl mít už jistotu, že budou šlapat, jak mají.

Chtěl bych vás tedy poprosit o nějaké srovnání těchto dvou přehrávačů. V případě pořízení iAudio 10 bych sem dal i uživatelskou recenzi, která tu tuším chybí. Moc děkuji za názory! :)
no85307
Junior

Odeslat příspěvekod xenmaster 28. 2. 2012 17:34

Odozva je dobrá, netreba nechty ani nič iné, stačí normálne prstom alebo palcom, síce treba troška pritlačiť (iPhone s kapacitným displayom to predsa len nie je). Rýchlosť prostredia je super, nikdy netrhalo, ani pri prehrávaní filmov. Dotykový je super pri vyhľadávaní - nabehne klávesnica a už sa ťuká. Firmware mám posledný (ten pôvodný zobrazoval názvy jednotiek po ťam-ťamsky).
Karta je nutnosť, rýchlosť cez USB nie je u Cowonu nič extra, s poslednými Applami / Sony A sa to nedá porovnať.

-- 28. 2. 2012 17:35 --

Ešte po známka: po zapnutí treba ťuk na display a potom normálne ovládať. Všimol som si na rôznych videách, ako sa hneď snažia posunúť obrazovku a ono nie a nie... fakt chce najprv ťuk a potom ide bez problémov.
Galaxy Note 3 >>UE Triple.fi 10 pro
Asus GR8 >> ATH-M50x
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod no85307 28. 2. 2012 18:54

Děkuji za odpověď. Jak C2 tak iAudio 10 jsou podle mě kvalitní přehrávače se vším, co si může posluchač přát. Sice, iAudiu chybí slot, ale i tak bych nad tím dokázal přivřít oči. Jde mi spíše o pohotovost, když přehrávač vytáhnu z kapsy a chci něco najít, přeskočit apod. Nechtěl bych trávit čas nějakým zdlouhavým hledáním. Čili, dalším faktorem pro mě je i tahle pohotovost.

Jestli se můžu ještě zeptat, jak je to prosím s čitelností na slunečním světle a jak padne tento přehrávač do kapsy? Moc děkuji za odpověď :)
no85307
Junior

Odeslat příspěvekod xenmaster 28. 2. 2012 20:31

No s pohotovosťou... ako by som ti to... Keď máš pri každom albume obrázok albumu a rozoznáš ich, tak je to rýchlovka. Keď nie, odblokovať, do menu, browser, vrátiť sa o úrovň, nájsť album... hmmm... asi tak.
Na rýchlovky je s dobrou ingliš výslovnosťou iPod. Ale dúfam, že toto ťa neodradí od Cowonu. Ako je na tom iAudio 10 neviem. Ja som mal len D2 a teraz C2 a počul som S9, všetko dotykovky.
Od kedy mám C2, tak buď nebol slnečný deň, alebo som ho vtedy nemal pri sebe. Keď náhodou nastane taká situácia, dám vedieť.
Galaxy Note 3 >>UE Triple.fi 10 pro
Asus GR8 >> ATH-M50x
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod no85307 28. 2. 2012 21:22

Moc děkuji za odpovědi. Nakonec asi sáhnu po iAudio 10. Přece jen mi to dotykové ovládání nikdy moc nesedlo. Ta pohotovost podle mě asi nebude nic extra ani u iAudio 10, ale přece jen mi to nedotykové ovládání sedí více. Kupovat si iPod, když je na světě Cowon? Ale no tak, nevtipkuj :P :) Jinak moc děkuji, odpovědí a názorů si vážím. Jakmile se konečně rozhodnu, dám vědět a přihodím i nějaké ty dojmy a postřehy :)
no85307
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 29. 2. 2012 20:04

Podcenujes Apple prehravace, radeji je zkus, nez takto o nich mluvit, mozna bys byl prekvapen. Nemam nic od Apple, nedelam reklamu znacce, ale za tech nekolik mesicu toho vim celkem dost, abych vedel, ze Apple je kvalitni znacka co se tyka prehravacu.

-- 29. 2. 2012 20:10 --

viewtopic.php?f=726&t=1161877
Pohotovejsi, lepsi display na svetle (i celkove), jednoduche ovladani, tenci, vetsi pamet, ale kdy vyjde ted z hlavy nevim.
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod no85307 1. 3. 2012 13:15

Tak pro mě je daleko lepší, vydat se cestou Cowonu. Hudbu (asi 1600 kapel/zpěváků) mám stejně koupenou, takže iTunes by mě akorát zdržovalo a navíc, mám s několika modely i praktickou zkušenost a co se týče hudebního výstupu mi nevyhovují. Takže o nich takhle můžu mluvit ;)
no85307
Junior

Odeslat příspěvekod ucho1212 10. 4. 2012 21:46

Zdravim ako to je zo zvukom co by ste vybrali iba zvukovo.
mal som D2 potom S9(minuly tyzden odysla flash na nej) den na to prislo FiiO E11 tak teraz hladam nieco k tomu :) ...10 alebo C2. Z2 ani D3 nekukam lebo je tam android co zbytocne zere baterku :) a vyzledok kde tu zadny. Dik
ucho1212
Junior

Odeslat příspěvekod tomashr 11. 4. 2012 07:34

no85307 píše:... takže iTunes by mě akorát zdržovalo

Jenže zrovna tohle je ukázka nepochopení či neznalosti... Pokud pochopíš, jak iTunes funguje a opravdu si v něm uděláš naindexovanou knihovnu, tak jsi komfortem a vůbec možnostmi práce někde úplně jinde než u zdánlivě snadnějšího kopírovaní do "běžného přehrávače". Prostě jen klikneš na album a víš, že se korektně sesynchronizuje a vše je v přehrávači v pohodě, to samé, když naopak chceš něco odmazat - proti tomu, jak se občas vztekám třeba se Sandisk Sansa je to prostě někde jinde. O tom, že by iTunes zdržovalo, nemůže být řeč. Tedy přesněji - na začátku mu nějaké úsilí věnovat musíš, ale jakmile tím projdeš, tak už přínosy jasně převládnou.

Přirovnal bych to k tomu, když ve fotografii přejdeš z "normálního SW" na Apple Aperture nebo Adobe Lightroom (tyhle dva softy jsou oba o tom samém) - taky budeš na začátku koukat vyjeveně a nebudeš chápat, proč je to tak složité a třeba i nadávat, "který debil to vymyslel". Jenže jakmile pochopíš logiku a trochu se tomu přizpůsobíš, tak už obvykle není cesty zpět a naopak nebudeš chápat, jak jsi to mohl dělat jinak...
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod no85307 11. 4. 2012 12:32

Hezká uživatelská příručka, každopádně s iTunes zkušenosti mám a nemalé. Ale nic pro mě ať už je důvod jakýkoliv a až se mi ho kdokoliv bude jakkoliv vyvracet a osvětlovat mi celou stránku věci ;)iTunes je PRO MĚ ve všech ohledech zbytečná služba :)
no85307
Junior

Odeslat příspěvekod tomashr 11. 4. 2012 12:57

Jen pro pořádek . psal jsem čistě o iTunes software přímo na PC či MAC počítači lokálně, nikoli o službě ITunes... Přínosy a nepřínosy služby by byly na dlouhou diskusi, ale to jsem teď neotevíral vůbec.

Přesvědčovat tě nebudu, to evidentně nemá cenu :-)
Nicméně moje velmi dlouhá zkušenost z IT podpory je taková, že u kritiky iTunes software výrazně převládají právě ty věci, za které iTunes až tak moc nemůže. Třeba u Windows verze je možná nadpoloviční většina nespokojenosti o změně jediného zaškrtávátka u nastavení knihovny atd...Dokážu přirozeně uvést i některé věci, které jsou skutečným nedostatkem, to nikdo soudný popírat nebude, ale zdaleka ne každý, kdo tento soft kritizuje, se k nim vůbec dostal :-(
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod no85307 11. 4. 2012 13:06

Nevím, jestli musím říkat, že tohle vše zakládám na stavu své hudební sbírky (koupená, otagovaná, roztříděná) a toho, že mám Cowon :) Tak proč by mi to někdo musel stále mlátit o hlavu, že iTunes má tyhle a tyhle výhody. Ano, to jistě má. Ale já mám Cowon a kdo má iPod, iPhone, pro toho to jistě přínosné bude.
no85307
Junior