Nedávno jsem sem postoval recenzi na Cowon iAudio 10. Od té doby jsem se s tímto přehrávačem mohl seznámit trochu víc a pokud jste třeba na něco takového čekali, dočkali jste se. V opačném případě s tím budu otravovat a budete si klepat na čelo, proč to zase vytahuji

Celé to zkrátím jen na nejnutnější množství, takže nemusíte mít strach.
Není tomu rok, ani půl roku, ale pár týdnů, co mi tento přehrávač dorazil a měl jsem možnost se tím, co nabízí trochu více zabývat. Nejsem fanatický posluchač, který by měl nasazená sluchátka 24h denně a jen přehrávač nabíjel a dával do něj hudbu a podporovaný obsah (fotky, videa, etc). Přehrávač jsem podrobil i obměnám, co se týče oblečení a umístění, co se týče typu souboru apod.
VýdržI za dobu, co je má uživatelská recenze venku, jsem pořádně nemohl otestovat výdrž. Mohu jen říct, že přehrávač se stále drží na 2 čárkách ze 4, frekvence používání byla 5 dní a každý den cca. 2-3h. Přehrávač jsem neměl ale úplně nabitý a nabíjel jsem ho jen chvíli při přenášení hudby. Ale věřím, že se na uváděnou hodnotu od výrobce s plnou baterií v pohodě dostane. Přehrával jsem jednak 320kbps mp3 a FLAC, vystavoval jsem ho přechodům z tepla do zimy a naopak. Výsledek jsou stále 2 čárky z celkových 4. Výdrž hodnotím jako
velmi dobrouKonstrukceZase budu tak trochu prskat kvůli otiskům prstů na přední straně, ale to už je zkrátka a dobře neměnné. Mám hadřík z jemných vláken, takže čištění zabere opravdu okamžik a na opravdu chvíli přehrávač zůstane čistý:) Po dobu užívání krytka portu nádherné drží, kolébka na ovládání hlasitosti stejně dobře funguje, zámek klávesnice bezchybný, váha naprosto skvělá. Takže se nemusíte bát o skladnost v kapsách kalhot a taky o to, že kalhoty budete mít za chvíli u kotníků. Hodnotím
skvělePaměťZakoupil jsem si 8GB verzi a musím říct, že mám pomalu strach o to, jak svou hudební knihovnu do přehrávače nacpu. Některé alba mám ve FLAC a že jich není málo. Ale pro běžného, dalo by se říct i mírněji náročného uživatele však postačující. Sám jsem si dal do přehrávače plno alb, které jsem si chtěl pustit a když jsem tak učinil, zjistil jsem, že polovinu z toho už poslouchat nebudu, takže jsem vše zredukoval. Těžko hodnotit, záleží na každém a na jeho hudebním záběru.
PřenosnostZatím jsem nepřišel na věc, která by mě vyloženě omezovala, nebo otravovala. Pokud se rozhodnete (ať už z jakéhokoli důvodu) použít defaultní sluchátka, můžete mít trochu problém s délkou kabelu. Jednomu sluchátku náleží kratší kabel, než tomu druhému a někdy, když máte hlubší kapsy kalhot, tak to trochu tahá za uši. Ale nic, co by se nedalo vyřešit koupí jiných sluchátek s delším kabelem. Ale razantně se to do přenosnosti nepromítne. Přehrávač jsem nosil ve vnitřních kapsách kabátu, saka, v náprsní kapse košile. Vždy bez problému. Hodnotím
skvěleSystémStále jsem si ještě neupgradoval firmware na nejnovější verzi, ale co se týče výčtu vylepšení, zatím nepociťuji nutnost upgradu. Systém šlape jak má, žádné zasekávání, žádné nepřesnosti ani do očí bijící bugy. Vše jede jak má. Co se týče vzhledů, nejvíc přístupný mi přišel defaultní Typeface. Nabídku vidíte před sebou, nemusíte se orientovat v ikonách. Hodnotím
skvěleZvukZvuk mě nepřestává stále udivovat a ohromovat. Vždy najdu nějaké nové věci ve skladbách, které poslouchám roky a až teď s Cowonem jsem si jich všiml. Různé detaily a drobnůstky, které však potěší a zpestří hudební zážitek. Přiložená sluchátka hrají kupodivu velice dobře, ale nejde si odmyslet jejich propustnost a nutnost v tomto případě hnát hlasitost o pár dílků výš. Plánuji koupi špuntů, kde si myslím žádný problém nebude. Hodnotím
skvěleCelkový dojem
Jsem s přehrávačem na 100% spokojený ve všech aspektech. Nebudu z tohoto čísla odečítat nemožnost rozšíření paměti, s tím jsem prostě musel počítat. Pro mě je to krásně přenosný přehrávač s atraktivním designem a fantastickým zvukem, který dokáže pokaždé něčím překvapit. Fantastický zvuk je samozřejmě proměnná, neboť každý má jinak citlivý sluch. Ještě nová sluchátka a dojem bude naprosto skvělý

Děkuji za pozornost, snad jsem už nepřesáhl hranici informativnosti a otravnosti