Colorfly C3

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hanni 19. 9. 2012 17:42

Jedna otázka na vec, ktorá mi dosť vadila u Cube C30. Vie tento prehrávač prejsť automaticky z poslednej piesne jedného adresára na prvú nasledujúceho keď je zvolené Repeat all, alebo hrá stále dokola iba v zvolenom adresári? Táto istá otázka platí aj pre prípadných majiteľov konkurenta Rocoo P/BA...
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 19. 9. 2012 17:47

Podle meho hraje stale stejny adresar a nepamatuje si,kde skoncil naposledy.Ted to asi vypada,ze ho jenom hanim,ale tak to neni.Vypsal jsem veci,ktere chybi me,ale subjektivne zvuk je super a to je to hlavni.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 19. 9. 2012 17:49

Keď ho pustíš začína stále prvou pesničkou v zvolenom adresári?
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 19. 9. 2012 18:09

Po vypnuti se ti objevi nabidka,zda chces vnitrni pamet,nebo kartu.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 21. 9. 2012 06:43

Takže ak som to správne pochopil, počúvaš nejakú hudbu, prehrávač vypneš a keď ho zapneš, objaví sa ti znovu ponuka, odkiaľ chceš hudbu prehrať? Ak áno, tak to je teda poriadne blbé :-l
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 21. 9. 2012 06:59

Pochopil jsi to naprosto správně.Včera jsem zapoměl vypnout a ve stand by se mi to po pár hodinách vybilo.Dal jsem nabít,ale přehrávač nijak nereagoval,už jsem myslel,že je v háji.Ráno jsem provedl reset pomocí tlačítka a OK.To mi spadl velký šutr ze srdce.O případné reklamaci v Honkongu bych moc nadějí zřejmě neměl....
V.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 21. 9. 2012 07:13

Tak to je naozaj blbé, že nedokáže obnoviľ prehrávanie od miesta, kedy bol vypnutý....ja ani nepoznám prehrávač, ktorý by nemal túto úplne základnú funkciu. Musí byť dosť otravné liezť stále pri zapnutí do zložiek :roll: Takže tento prehrávač škrtám zo zoznamu nástupcov môjho Zipu...takže mi zostáva Rocoo P/BA, Cowon C2, poprípade nejaký z Hifimanov?

Má niekto skúsenosti s Rocoo alebo Hifiman, ako je poriešené tam obnovenie po vypnutí a prehrávanie po zložkách?
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 21. 9. 2012 08:54

Tak mi "ruplo" a objednal jsem si C3 taky - uvidíme :-) Za cenu z ebay to nebude zas tak velký výdaj, v nejhorším to prodám...

Jinak k tomu "neobnovení přehrávání" a další kritice, třeba playlistů - ono je to zjevně míněno jako zařízení pro náročnější poslech, kdy si člověk spíš poslouchá album jako celek a ne nějaké "zmatené shufle". Tohle mi zrovna asi moc vadit nebude, já patřím k těm, kteří preferují právě takovýto ucelený poslech, popravdě jsem třeba u Apple věcí v životě playlist nepoužil, ač se v iTunes sestavují naprosto perfektně. Spíš je otázkou, jaké budou v ovládání jiné nesrovnalosti...
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 21. 9. 2012 09:59

Nepočúvam žiadne "zmätené shuffle" :-) ale proste chcem zapnúť prehrávač a počúvať tam, kde som predtým skončil a sám sa rozhodnúť, kedy vleziem do zložiek. Tak isto aj keď skončí jeden album, chcem počúvať ďalší a nie zase chytiť do ruky prehrávač a liezť do zložiek a klikať do ďalšieho albumu.. tak som proste zvyknutý a vyhovuje mi to tak.Samozrejme, že každému vyhovuje niečo iné. Rozhodne si však nemyslím, že absencia takejto funkcie je známkou nejakého náročnejšieho počúvania, skôr nedotiahnutosti čínskeho firmwaru ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 21. 9. 2012 10:50

Já to myslel obecně na příspěvky k ovládání v diskusi, to nebyla přímá reakce na poslední příspěvky hanni... Třeba ty playlisty jsou zmíněny už někde na straně dvě a zrovna tohle mi opravdu jako zásadní vada nepřijde a jsem si dost jistý, že si toho ani nevšimnu.
Naproti tomu to chování po vypnutí/usnutí a třeba i navázání přehrání už asi potenciál mě "vytočit" má, teprve praxe ale ukáže, jak to bude vážné.

Až mi to přijde, tak napíšu nějaký popis a mohu zaručit, že do kixů v ovládání, které mě budou vadit v reálném používání, rýpnu dost, zrovna já nejsem typ, který by to "ve jménu hifi" přehlížel :-)
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod glassmoon 21. 9. 2012 10:52

heh, sa mi paci ako sa mnohi snazia evidentne nedostatky UI ospravedlnit tym, ze vyrobcovi islo najma o zvuk :P
spravit pouzitelne UI nieje problem a dokonca v sucasnosti by ho ani robit nemuseli (rockbox).
a ako spominal Bina, aj vyssi model ze VIAC prachov menu napikacu.
I'm a quitter. I come from a long line of quitters. It's amazing I'm here at all.
glassmoon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 21. 9. 2012 11:04

Dotaz trochu offtopic - vám fakt Rockbox připadá jako dobré ovládání? Mám ho v Sansa Clip ZIP a slušně plní očekávání ve smyslu funkcí (více podporovaných formátů atd.) a do jisté míry i zvuku, naproti tomu ale z hlediska ergonomie ovládání pro něj mám sympatie velmi blízké nule a najde se i dost výhrad funkčních. Třeba aktualizace databáze po významnější změně obsahu je "velmi zábavná" skoro vždy :-(
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 9. 2012 14:43

glassmoon píše:heh, sa mi paci ako sa mnohi snazia evidentne nedostatky UI ospravedlnit tym, ze vyrobcovi islo najma o zvuk

Zase to netreba zovšeobecňovať. Pretože nie pre každeho je nedostatok to, čo pre ineho. Niekto proste nerieši, hlavne nech to hra čo najlepšie. Napr. ja som nikdy v živote na žiadnom prehravači nepoužil žiadnu inu "funkciu" okrem posunu skladby a hlasitosti. Ine proste nepotrebujem.
Takže ono to nie je vždy o "ospravedlňovani" nedostatkov. Niekomu proste stači tak ako je. Veď predsa ak viem, že to nevie toto a ono, a ja to potrebujem, tak si predsa nekupim taky prehravač, ktory to nevie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod glassmoon 22. 9. 2012 16:29

Ryan Giggs píše:Zase to netreba zovšeobecňovať. Pretože nie pre každeho je nedostatok to, čo pre ineho. Niekto proste nerieši, hlavne nech to hra čo najlepšie. Napr. ja som nikdy v živote na žiadnom prehravači nepoužil žiadnu inu "funkciu" okrem posunu skladby a hlasitosti. Ine proste nepotrebujem.
Takže ono to nie je vždy o "ospravedlňovani" nedostatkov. Niekomu proste stači tak ako je. Veď predsa ak viem, že to nevie toto a ono, a ja to potrebujem, tak si predsa nekupim taky prehravač, ktory to nevie.

pochopitelne, ja som na tom podobne (ved trpim UI v sflo :P)... skor som narazal na to ze to v dnesnej dobe vobec je v predaji taketo daco (casto aj za 400-500$). mne by tiez stacilo len zakladne UI. ale napr. to ze niekam idem, potrebujem na chvilu vyp. mp3 a o 20min si to nepamata kde to hralo by ma asi vytocilo.
ale velmi rad by som ho otestoval s triplami ako velmi mu vadia vacmenice (s tym ma vela prehr fest problemy - ano, aj hifiman napr.), takze ak sa ozve nejaky kosican/bratislavcan tak budem povdacny ;-]
I'm a quitter. I come from a long line of quitters. It's amazing I'm here at all.
glassmoon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 6. 10. 2012 07:49

Tak mi to přišlo...
První dojem že, hraje slušně, v tom je očekávání splněno. Provedení je sice masivní, ale přijde mi to až samoúčelné a zbytečně těžké. V praxi to až tak vadit nebude, ale přijde mi to nedomyšlené.

Ovládání je o úhlu pohledu - na jednu stranu umí fakt prd, na druhé straně jsem ale na kartu nakopíroval hromadu skladeb a vše v pohodě hraje ihned. Když to srovnám s Rockboxem na ClipZip, kde je po aktualizaci vždy moment překvapení, zda se nová skladba aktualizuje dobře, vůbec anebo bude naaopak dvakrát, tak mám pro trivialitu C3 jisté sympatie :-)

Více napíšu po delších testech (sluchátka používám Etymotic HF5)...
tomashr
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka