Přehrávač jako paměť k rádiu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mipa 9. 12. 2012 17:33

Byl bych rád, kdybych od někoho dostal radu jak postupovat v mém problému. Mám rádio /Diamond/ do kterého bych chtěl připojit nějaké paměťové médium /asi MP3?/ které si nakrmím hudbou - mluveným slovem z uložených souborů v PC. Má představa je taková, že k rádiu připojím MP3 a trvale si budu přehrávat uložené soubory. Do rádia mám audio vstup 3,5mm, to zřejmě znamená mít propojovací kabel s na jedné straně konektor 3.5 mm a na druhé straně něco co půjde zastrčit do MP3. Je má úvaha správná? Případně existuje jiné, vhodnější paměťové médium pro tento účel? Prosím poraďte.
mipa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hesperus 9. 12. 2012 17:39

Použít půjde cokoli, co má nějaký audio výstup - všelijaká digitální přehrávače, discmany, telefony apod. Další možností je například nějaký FM transmitter do USB. Nejvhodnější volbou bude nejspíše nějaký mp3 přehrávač se slotem pro paměťovou kartu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod mipa 9. 12. 2012 18:10

Mohl byste doporučit pár přístrojů se kterými máte dobré zkušenosti? Asi nebude nutné mít velký a barevný dispej, FM, atd. zato bych se přimlouval o velkou výdrž baterií.
mipa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 12. 2012 18:23

Najprv by bolo dobre napisať nejaky cenovy limit.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod mipa 9. 12. 2012 18:35

Přehrávač bude sloužit výhradně k uvedení činnosti. Poto si nenárokuji žádné speciálnosti jako např. video a pod. Rád bych byl kdyby trvale fungoval. Cenový limit pokládám za hranici cca 500 - 600 Kč max. Propojovací kábel lze koupit běžně v prodejnách?
mipa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radimecek13 9. 12. 2012 18:50

v této cenové relaci toho moc neseženeš,zvukově to nebude nic moc...a bude to mít malou paměť....jediné co jsem našel je tohle,ale aspoň to má slot na microsd,tak se dá paměť rozšířit
http://interlink.tsbohemia.cz/mp4-mp-ma ... 34667.html
http://interlink.tsbohemia.cz/kb-kabel- ... 70592.html
Naposledy upravil radimecek13 dne 9. 12. 2012 18:52, celkově upraveno 1
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 12. 2012 18:52

Kabel jack-jack kupiš bežne v elektre.

Za 600 Kč sa neda očakavať ani veľka kapacita (riešenim môže byť slot na SD) a ani vydrž. A kvalita ako taka tiež nebude nijako vysoka.

Za niečo nad 600 Kč je od tych znamejšich vyrobcov napr. Emgeton X8: http://mp3-prehravace.heureka.cz/emgeton-cult-x8-4gb/, za cca 800 potom prevereny a vyborny Sansa Clip Plus: http://mp3-prehravace.heureka.cz/sandis ... -plus-4gb/.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod mipa 13. 12. 2012 21:15

Po delším uvažování jsem přehodnotil svůj názor. Zjistil jsem totiž, že některé MP3 mají přímo v sobě zabudovaný reproduktor. Nebudu tedy muset přehrávat z MP3 do rádia, ale mohl bych poslouchat nahrané soubory z PC do MP3 přímo z ní. Jsem si vědom toho, že reproduktor v MP3 nebude asi žádná sláva, ale hodlám to používat hlavně na mluvené slovo. Z toho, co jsem si mohl prohlédnout na internetu, mě zaujal přehrávač Transcend MP870, 4GB, např. zde
http://www.kasa.cz/prehravac-mp3-transc ... 4gb-cerny/
Má někdo s tímto přehrávčem zkušenosti? Poud by existovala levnější varianta, bez přehrávání videa, fotografií byl bych rád když mě upozorníte. Současně děkuji za předešlé komentáře.
mipa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mipa 20. 1. 2013 17:02

Nikdo nezná Transcend? Nebo je to značka tak špatná, že ji málokdo kupuje? Pravdou je, že jsem zatím nenašel žádnou recenzi od odborníka. Podle toho co se dá přečíst u jednotlivých prodejců, nebo v manuálu se nezdá /aspoň podle mého názoru/, že by to měl být nějaký šmejd.
Velmi si cením integrovaného reproduktoru, displeje 2.4 ", USB, doby přehrávání 22 hod., dokonce je i funkce sleep. Trochu mě mrzí dotykový displej. Prosím přidejte někdo názor!
mipa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hesperus 20. 1. 2013 17:52

Zde na fóru se většina lidí orientuje na kvalitní věci a taky na použití se sluchátky a ne na propojení s rádiem. V téhle cenové relaci většina přehrávačů vyjde na stejno.
Co se týče technických specifikací u prodejů - prodejce napiše cokoliv, jen aby prodával. Viz třeba televize (2 tv - jedna stojí 7000,- a druhá 17000,- papírové údaje můžou být stejné, ale kvalita obrazu bude u obou jiná).
Pro použití na mluvené slovo je v podstatě jedno, co koupíte - na kvalitě výstupu nezáleží, takže se podívejte na co nejlevnější přehrávač se slotem na kartu a solidní výdrží.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior