HiSound Nova

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hanni 11. 1. 2013 09:43

Tak už tu máme prvého majiteľa nižšej rady modelu HiSound Nova N1, ktorý by mal byť nástupcom RocooP. Vyzerá to celkom slušne, aj keď ten chlapík vlastní aj RocooP a zhodnotil, že kvalita zvuku RocooP je lepšia ako u Nova N1. Prostredie je úplne prekopané a viac user friendly, žiadne syčanie, ale menej výkonu...som zvedavý na ďalšiu diskusiu a názory, lebo si robím zálusk na Nova N3 :-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

:arrow: http://www.head-fi.org/t/631142/favrite ... st_9040137

Nejaké údaje, neviem, do akej miery presné:

Battery playing time: about 10 hours.
Memory: Both of N1 and N3 has sd card slot, internel N3 is 16GB ,N 1 is 4GB.
Screen: 1.8 inch color screen.
Opearation: touch key pad.
Out put power: N1 - 45 mW, N3- 50 Mw.
Measurement About 9.2X 4.3x0.8 cm.
Body material: Aluminume.
Stock earphones: N1 -PAA-1, N3 - PAA-1, Wooduo 2 and Tabour.
FM Radio: Yes
Recorder: Yes.
Weight about 60g.
N1 priced at USD 149, N3 priced at USD 249.
N1 is featured with more heavy bass and more suitable for the “modern”style music. N3’s sound character is more refine and detailed and neutral. It is more suitable for high quality records( audiophile grade tracks). N3 has about 10% higher grade overall sound quality than N1 .
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hesperus 15. 1. 2013 17:58

N1 mám předobjednáno (teď je momentálně vyprodáno a čekám znovu na naskladnění a poté budu platit :-) ).
Nova je vlastně nová řada a ne nástupoce Rocoo, jen ho Jack z HisoundAudio srovnával (a N3 se Studio).
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod APMP 18. 1. 2013 10:09

Prave mi dorazil NOVA1.

Je to ten najkrajsi kusok techniky aky som kedy videl :shock: :shock: :shock: :shock: Ako keby prenosne prehravace robil Meridian alebo niekto podobny.

Krasny, sedy, matny kovovy povrch.

Este som nezapinal (je zima a nechavam aklimatizovat) a nezlozil foliu. Idem dospat, potom napisem :D

DSC_5590.JPG
NOVA1
APMP
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 18. 1. 2013 11:50

Tak napíš nejaké dojmy a môžeš napr. porovnať zvukovo s Clipom..hlavne by ma zaujímala kvalita zvuku a firmware tohoto prehrávača..či dokáže napr. po zapnutí začať presne od miesta, kde skončil pri vypnutí, či nemrzne, dokáže prehrávať po zložkách a podobne ;-) ak máš možnosť urobiť nejaké krátke video prostredia FW a funkcií.
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod APMP 18. 1. 2013 17:36

Prve dojmy - zvuk dost parada na prenosny player. Presny, ostry, priestorovy, detailny, dynamicky. Trochu sumi - s Rock-it R50 je to pocut, ale nerusi ma to.

Na porovnanie, Ipod video je zahuhlany, stlaceny, zlieva sa. V clipe musim reorganizovat skladby lebo som pouzil kartu z neho, tak potom porovnam aj s tym.

Je tu zopar zaujimavych ekvalizacnych kriviek. Jedna znie ako elektronky.

Ma divnu regulaciu hlasitosti. Spolu 32 stupnov, ale napriklad medzi 1 a 10 nie je velky rozdiel. Vlastne ani medzi 1 a 32 nie je velky rozdiel :D Celkovy vykon je dost nizky a kto pocuva nahlas, asi mu nebude stacit.

Ma to zopar zaujimavych ekvalizerov.

Firmware je standardny cinsky crep ako ma tento Emgeton: http://avmania.e15.cz/emgeton-m1-cult-6 ... st/ch-3280 a dalsie playery s tymto fw.

Nie je to sice taka tragedia na ovladanie ako tie lacne kramy, reaguje to vacsinou normalne rychlo. Hlasitost obcas zablbne, niekedy drzim ^/v dlho a player zareaguje az po polminute tym ze mi vypne zvuk :) ale problemy su rovnake: odsekava prvu polsekundu skladby, neprehra 96k, k pamatovej karte je pristup iba cez file browser a nie music. Ked sa prehrava z karty a vlezie sa do menu, uz sa neda vratit na play screen. Radenie foldrov je ciastocne podla abecedy, ale niektore polozky su mimo.

Zda sa ze nadviazat kde skoncil dokaze, ale iba zo vstavanej pamate, karta je iba nechceny pribuzny.

Dotykove senzory su tiez skor za trest. Mohlo to byt aj horsie, ale predsalen tlacitka by boli lepsie.
APMP
Junior

Odeslat příspěvekod Hesperus 18. 1. 2013 20:00

Obsahuje možnost "přehrát vše"?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 18. 1. 2013 22:28

S tou kartou budú zo začiatku problémy, s tým som aj tak trochu rátal, lebo pôvodne v Nove vôbec nemala byť a Jack ju tam pridával až na základe negatívnych ohlasov z head-fi. Zatiaľ to vyzerá dosť "šité horúcou ihlou" :roll:
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod APMP 19. 1. 2013 01:18

Da sa prehrat vsetko. Teda, v menu Music je polozka All Music, ktora vylistuje vsetky skladby v pamati podla abecedy. Hudbu na karte je treba spustit manualne z file browsera. V menu su volby, ci ma prehravanie skoncit po jednej skladbe, po adresari alebo ma prehrat postupne vsetko, pripadne repeat/shuffle.

Prave mi pise Jack ze vydali novy firmware, tak uvidime co sa zmeni :D Ale velmi by som sa nespoliehal, ze sa chovanie ku karte zlepsi. Toto je standardna softverova/cipsetova platforma pre vela cinskych prehravacov a vsetky co poznam sa chovaju rovnako (vasina nema slot na kartu).

Kazdopadne tento player potrebuje dve veci: fyzicke tlacitka a Rockbox :)
APMP
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 19. 1. 2013 08:11

Spolupráca s kartou sa dá v FW poladiť, to by nemal byť problém...na Rockbox zabudni :-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod APMP 19. 1. 2013 22:36

Poladit sa da, ale neverim ze sa poladi, lebo cela digitalna cast (a obal) je standardny OEM. Hisound pravdaze pridal svoju vykonovu cast, ekvalizer a cojaviemcoeste, ale pochybujem ze budu rozoberat firmware a prerabat ho.

Na pobavenie. Upgradoval som fw (btw nefunguje, asi mi Jack poslal starsiu verziu). Na to treba najprv v menu zvolit upgrade, cim sa prehravac prepne do ineho rezimu, ktory po pripojeni k PC potrebuje vlastne drivery. Ked som player pripojil v rezime upgradu fw, moj WinXP ho rozpoznal ako...
hisound-emgeton.png
hisound-emgeton.png (7.6 ) Zobrazeno 5977 krát

Ako vravim, standardna OEM platforma :D (Ale ze to hra lepsie ako Emgeton, to je bez debaty.)

Inak trochu som dnes porovnaval s iPod 5G+Fiio E11. Nova je sice slabsia ako tato kombinacia - ma ostrejsie a nie tak jemne vysky, ale nie je to taky zasadny rozdiel. Ked napr. pocuvam 5g+e11 a prepojim sluchatka iba do samotneho ipodu 5g, mam dojem akoby som bol odrazu pod vodou. Zatial co presun sluchatiek od 5g+e11 k Nove1 nie je vobec sok - proste je to menej sofistikovany zvuk, ale nie tak zasadne. Myslim, ze s nejakymi slabsimi sluchatkami to nebude ani pocut.

A Clip+ sa moze zahrabat, ten znie oproti Nove ako stary fonograf :-)
APMP
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 20. 1. 2013 09:42

Tak si sa s tou podobnosťou FW s Emgetonom M1 aj trafil :-D ináč na nedoladenosť a pomalosť FW dopláca vačšina čínskych prehrávačov. Aj keď urobia kvalitný HW, narvú do toho shiťácky software a tým ten prehrávač úplne pochovajú.
Keď si porovnával zvuk s Clipom, máš v tom Clipe rockbox alebo origoš FW?
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 20. 1. 2013 11:16

Takovou šanci měli, kvalitně hrající a přitom hezký player, ale ne, SW to zase zabil. Musím se smířit s tím, že kvalitní zvuk a použitelné prostředí zůstane výsadou imodů či ipodů spojených s Fostexem či podobným dacem :)
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod blackfear 20. 1. 2013 13:41

hanni píše:Tak si sa s tou podobnosťou FW s Emgetonom M1 aj trafil :-D ináč na nedoladenosť a pomalosť FW dopláca vačšina čínskych prehrávačov. Aj keď urobia kvalitný HW, narvú do toho shiťácky software a tým ten prehrávač úplne pochovajú.
Keď si porovnával zvuk s Clipom, máš v tom Clipe rockbox alebo origoš FW?

No to máš celkem jedno já měl clip i s rockboxem a zvuk hisound (mám rocoo ba) je někde jinde,
clip hraje celkem pěkně ale je bez patřišné dynamiky a prokreslenosti prostě nudný... :roll:
blackfear
Junior

Odeslat příspěvekod APMP 20. 1. 2013 16:47

Ako vravim, nie je to s Novou take tragicke, videl som ovela horsie poriesene fw. Viac nez fw ma stvu tie tlacitka. Neviem preco sa rozhodli pre dotykove plosky, nema to ziadnu vyhodu okrem toho, ze player vyzera dobre vypnuty.

Jack pise ze chyby co som mu vymenoval opravia v dalsej verzii... Tak uvidime.

V C+ mam RB. Vanilla C+ sice hra o cosi lepsie IMHO ale bez RB mi to pripada nepouzitelne.
APMP
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 25. 1. 2013 07:26

Už je v predpredaji aj Nova N3. Mal som včera večer pokušenie si ho objednať, ale na poslednú chvíľu som si to rozmyslel, počkám si na nejaké recky a skúsenosti. ;-)

:arrow: http://www.ebay.co.uk/itm/HisoundAudio- ... 1216481507?

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
hanni
Mírně pokročilý

Další stránka