Nova N3 je už od včera doma. Ak by som mal charakterizovať prechod z Clip Zip, tak by som si dovolil zacitovať:
APMP píše:A Clip+ sa moze zahrabat, ten znie oproti Nove ako stary fonograf

To isté platí aj pre Zip. Pri nastavení EQ HSA 2.0 v kombinácii s VSonic GR07 znie N3 jednoducho úžasne. Prvé, čo hneď udrie do uší je "uhladenosť" zvuku, najmä basovej zložky. Rozplácnutý bas na Zipe je na N3 krásne pevný (ešte výraznejšie je to počuť na Branwavz R1, kde tieto sluchátka hrajú na N3 o dve triedy lepšie, ako na Zipe), detailné stredy, uhladené výšky. Tie znejú na N3 naozaj krásne, jemne, neagresívne, ale v dostatočnom množstve s čím mal Zip u GR07 často problémy. Priestor je úžasný, separácia nástrojov tiež, počujem aj také mikrodetaily, ktoré som na Zipe nikdy nepočul. S GR07 nepočujem takmer žiadne syčanie, načo sa majitelia na head-fi často sťažujú, možno v úplne tichých pasážach málinko, ale je to takmer nepostrehnuteľné.
Čo sa týka veľkosti a vzhľadu, veľkosť je veľmi príjemná, prehrávač sa dobre drží a ovláda jednou rukou, pôsobí veľmi elegantne, aj keď verzia N1 je predsa o čosi krajšia. UI je jednoduché a intuitívne, reaguje svižne (hudbu mám v internej pamäti), viem, že niektoré 32 GB a 64GB karty spôsobujú problémy. S dotykovým ovládaním nemám problémy, aj keď tlačítka by som určite prijal viac. Moja dosť podstatná podmienka je splnená, v menu Music je položka Breakpoint Player a prehrávač hrá odtiaľ, odkiaľ skončil pri vypnutí. Prehrávač nepodporuje ID3 tagy, čo mne osobne zase až tak veľmi neprekáža. Vadia mi zatiaľ iba dve veci, ktoré má riešiť čoskoro nový FW: urezáva 1s na začiatku FLAC a niekedy aj MP3 (iné som zatiaľ neskúšal) a výstupný výkon je žalostne malý, počúvam na hlasitosti 27/30, a to nemám rád hudbu príliš nahlas. Možno by sa hodilo viac zosúladiť menu Folder s menu Music, lebo menu Folder je naozaj iba taký prídavok. Nefunguje v ňom indexovanie, čím je vlastne odrezané od hudobnej knižnice a funkcií s ňou spojených.
Takže toľko prvé dojmy, kľudne sa pýtajte ak vás niečo zaujíma, pokiaľ budem vedieť, odpoviem