Čím "krmit" JH16Pro ???

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MikeSenn 21. 1. 2013 00:55

Zdravím :-)

Tak jsem se po delším uvažování, nad změnou sluchátek, nakonec rozhodl a skočil z IE8ček rovnou na JHAUDIO JH16Pro :-)

Teď je přede mnou další problém a velká otázka a to je čím JH16ky "krmit" ..jinými slovy, jaký přehrávač použít, abych aspoň částečně využil jejich potenciál :-)
Doma si zatím vystačím s CD playerem VINCENT CD-S6 MK a zes. Cambridge Audio Azur 840A ...nevím, možná to není nejlepší volba pro sluchátka, ale nic lepšího zatím k dispozici bohužel nemám...
Takže momentálně řeším nějaký přenosný player. Trošku jsem se prokousával tady tím nepřeberným množstvím přehrávačů co jsou na fóru, ale moc chytrý z toho nejsem, je toho příliš moc :-/. Už kdysi mě docela dost zaujal iMod ..je to celkem i v příznivé cenové relaci ..kolem těch 5.000,- .. plus samozřejmě třeba FiiO E11/12 nebo nějaký jiný AMP... nejdřív ale ten player :-)... Tak pokud by se našel někdo ochotný kdo by mi mohl a chtěl poradit, budu velmi vděčný za jakékoliv rady :-)
Michael G.
Doma:
VINCENT CD-S6 MK + Cambridge Audio Azur 840A + Xavian Evoluzione 125 XN /
JH Audio - JH16Pro
Venku:
iPhone + Chord Mojo + JH Audio - JH16Pro
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 1. 2013 06:31

Najlacnejsia moznost je prave imod, alternativa nejake zariadenie s Androidom s usb audio out a k tomu prenosny DAC.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MikeSenn 21. 1. 2013 15:35

A Android zařízení se dá zvukově srovnávat s iModed ??
O tom USB Audio OUT u Androidu, se musím přiznat, slyším dnes poprvé...něco jsem se o tom snažil zjistit o strejdy googla, ale moc toho zatím nevím..snad jen že to podporují zařízení s Androidem 4.0 a vyšším.
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 1. 2013 19:00

MikeSenn píše:A Android zařízení se dá zvukově srovnávat s iModed ??
V tomto pripade bude to Android zariadenie služiť "len" ako uložisko dat. Cela kvalita bude zavisieť na použitom DAC. Teda to môže byť aj podstatne lepšie.

http://www.head-fi.org/t/595071/android ... -dacs/1005
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Hesperus 21. 1. 2013 19:03

zvukově je tak kvalitní, jak kvalitní koupíš DAC/zesilovač :-)
Co jsem četl, tak úplně všechny zařízení se 4.0 androidem kompatibilní nebudou. Na čem by jsi to teoreticky provozoval?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 21. 1. 2013 19:34

Pokusil bych se sehnat iMod, to je kvalitou fakt paráda k JH16. Nebo si chvíli počkej, třeba se dočkáme už Fiia X3, což má naději být první dobře hrající a zároveň i použitelný přehrávač.

Do té doby, ikdyž to budeš provozovat třeba na Sanse, tak to bude hrát naprosto super.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod MikeSenn 21. 1. 2013 21:37

Ryan Giggs píše:V tomto pripade bude to Android zariadenie služiť "len" ako uložisko dat. Cela kvalita bude zavisieť na použitom DAC. Teda to môže byť aj podstatne lepšie.

Ajo, no jasně! ... akorát bych pak musel o to víc peněz navalit do kvalitního DACu a AMPu.. :hm

Hesperus píše:Co jsem četl, tak úplně všechny zařízení se 4.0 androidem kompatibilní nebudou. Na čem by jsi to teoreticky provozoval?

Já mám už delší dobu staré HTC LEO(HD2) se kterým jsem celkem spokojený ..původně tam byl Windows Mobile, který jsem samozřejmě okamžitě odstranil a nacpal tam Android .. kdybych tam zkusil nacpat nějakou ROMku, od borců z XDA developers, s Androidem 4.0 nebo vyšším, mooožná by to mohlo i běžet :) problém je, že to nemám jak vyzkoušet.. je potřeba nějakej speciální kablík a samozřejmě DAC kterej doma nemám :grr: ...

Bína píše:Nebo si chvíli počkej, třeba se dočkáme už Fiia X3, což má naději být první dobře hrající a zároveň i použitelný přehrávač.

Koukal jsem na ten stroječek no :-) vypadá slibně ... neví se nějaké předběžné datum kdy by ho tak mohli vypustit do světa ? :-) ..na to, že měl být už před více než rokem, si dávají na čas :-D

Bína píše:Do té doby, ikdyž to budeš provozovat třeba na Sanse, tak to bude hrát naprosto super.

Hraje to super, ale nemůžu si pomoct, ten zvuk mi nějak nevyhovuje :-- ...
Lehce debilní dotaz :arrow: Pomohlo by za Clipa "píchnout" nějakej Portable AMP ? trošku ten zvuk oživit, nakopnout něčím?.. Stejně jsem ho plánoval koupit, kvůli In-Ear přijímači v kapele, který občas lehce "nestíhá"..tak by mě jenom zajímalo jestli by to i tomu Clipu nějak pomohlo :-)
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod hmpf 21. 1. 2013 23:38

Já měl ten samej problém na Sanse sou takový línější. Westony byli pro mě z mp3 živější, že to stačilo.
Za Clipa bych, ale nic nepíchal.
To nové Fiio X3 se mi taky líbí asi bych taky počkal na nějakou takovouhle mašinku k nim. A k pc Schiit Magni Modi to vypadá báječně ke špuntům nebo ke Grádům a tak :D
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 23. 1. 2013 15:46

Jo, to je přesně ten výraz - línejší !... :)

hmpf píše: A k pc Schiit Magni Modi

Měl někdo možnost tohle zařízení slyšet jak to hraje ??? Tady na foru jsem o tom nenašel kromě pár zmínek prakticky nic... Vypadá to hezky, ale zdá se mi to docela laciné za 200 doláčů :-D
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 23. 1. 2013 16:00

Magni není použitelný v Evropě, má nějaké ujeté napájení optimalizované pro USA, do Evropy se zatím ani neposílá, protože nenašli adaptér který by s tím fungoval.(vyjádření výrobce, netuším co na tom je)

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod kuko61 23. 1. 2013 16:12

Podla toho co pisu na stranke, Magni a Modi vyrabaju len 115V typ pre siet v USA. Ostatne dacy a zosilovace sa daju objednat aj 230V.
Do kosika vsak oba vlozit idu a vypocita aj postovne na Slovensko, takze s kupou by nemusel byt problem. Len u nas by sa musel pouzit konvertor 230V na 115V.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hesperus 23. 1. 2013 16:20

Tak to mě štve, taky jsem na to koukal a uvažoval o pořízení :-). Hlavně se mi líbí i design Shiit produktů.
/edit: Jak koukám na vstup napájení u Magniho, nestačí k tomu jen normální napájecí trafo? (vstup má 16V střídavého proudu)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 23. 1. 2013 16:32

Tak u Modi(dac) je to úplně jedno, protože je napájené přes USB

Hesperus: Napiš jim email a zeptej se, zda jsou vůbec ochotný to opravdu do Evropy posílat.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod kuko61 23. 1. 2013 18:51

Ja som im napísal - opýtal som sa, ci mozem od nich kupit Magni do EU a ci nebude problem, ak pouzijem konvertor napatia 230V na 115V. Taktiež kolko wattový konvertor je potreba.

Odpoved prisla do 2 minut.
Kód: Vybrat vše
Yep, 230 to 115V converters work fine with Magni.
100W should do just fine.
Jason Stoddard
Co-Founder

Takze predpokladam, ze kupit sa bude dat, aj ked to priamo nenapisal.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 23. 1. 2013 19:10

Ryan Giggs píše:
MikeSenn píše:A Android zařízení se dá zvukově srovnávat s iModed ??
V tomto pripade bude to Android zariadenie služiť "len" ako uložisko dat. Cela kvalita bude zavisieť na použitom DAC. Teda to môže byť aj podstatne lepšie.

Je 100% pravda, ze kvalita bude zavisiet na pouzitom DAC, len s tym 'podstatne lepsie' mam pochybnosti. Bavime sa totiz o prenosnych USB DAC (predpokladam, lebo inac by sa zaujimal aj o moznost pouzit PC ako player).

Moj imod hra o triedu lepsie nez FiiO E10, ILTW DAC v adaptivnom rezime alebo trebarz Zero DAC cez USB. Cize toto nie je porovnatelna kvalita. Porovnatelne s imodom hra HRT MS II, ILTW DAC v asynchronnom rezime a aj ODAC, hoci charakter zvuku nemusi byt rovnaky (napr. ODAC je menej dynamicky, svetlejsi, s vacsim podielom vysok). Toto su ale vsetko skor stolove DACy. Otazka je, ktory prenosny bateriovy DAC dosahuje ich kvalitu, cize kvalitu imod-u. Mam pochybnosti, ze napr. E17 ma takto dobry USB transport. Podla toho, ako sa Bina pred casom vyjadril, USB nie je najsilnejsou strankou E17. Otazka teda je, ktore prenosne DACy su lepsie nez imod a co by to vyslo. Ja taky zatial nepoznam, ale rad by som spoznal.

-- 23. 1. 2013 19:28 --

Bína píše:Tak u Modi(dac) je to úplně jedno, protože je napájené přes USB

Lenze je to len DAC, ku tomu potrebuje este sluchatkovy zosilnovac.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Další stránka