Čím "krmit" JH16Pro ???

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 23. 1. 2013 22:39

Fiio E17 se imodu nevyrovná, ani naprostá většina přenosných daců. Jediné přenosné zařízení co hrálo líp jak iMod byl Fostex.

Sluchátkáč potřebuje, ale není důvod proč se limitovat na Magni, k JH16 bych klidně pořídil nějaký lepší přenosný, třeba Pico Slim či nějaký Meier a ten bych používal jak na cestách, tak i doma.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Misoo9005 24. 1. 2013 00:40

MikeSenn: No budem mierne OT ale musim sa opytat. Dokazal by si porovnat JH16 s IE8? :-) Chcem pocut len tvoj nazor, subjektivny :-) V com si spozoroval najvacsie zlepsenie? :-))
JRiver (Wasapi)-->JDS Labs ODAC-->DIY AMP-->AKG K712 Pro + Oyaide HPC-X62
HTC One (Poweramp)-->Sony MH1C
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lancia Kappa 20V Turbo
Lancia Thesis 2.4 JTD
Misoo9005
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 1. 2013 15:54

bogino píše:Je 100% pravda, ze kvalita bude zavisiet na pouzitom DAC, len s tym 'podstatne lepsie' mam pochybnosti. Bavime sa totiz o prenosnych USB DAC (predpokladam, lebo inac by sa zaujimal aj o moznost pouzit PC ako player).
Prave že sa nevyjadril či to nechce použivať aj ako stolove riešenie. Preto som použil slovne spojenie "MOŽE BYŤ aj podstatne lepšie". O PC sa zaujimať nemusi, nie každy chce kvôli hudbe zapinať PC.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 24. 1. 2013 20:01

To je pravda, jasne sa nevyjadril. Som clovek notebookovy, preto mi bolo divne uvazovat o stolovych DACoch bez vztahu ku PC. Ale Android ci PC, to uz zacina byt jedno. Windows 8 v mobiloch a tabletoch bude dalsi krok na zblizenie.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 26. 1. 2013 11:49

Misoo9005 píše:MikeSenn: No budem mierne OT ale musim sa opytat. Dokazal by si porovnat JH16 s IE8? :-) Chcem pocut len tvoj nazor, subjektivny :-) V com si spozoroval najvacsie zlepsenie? :-))

Měl jsem je vedle sebe jen chviličku a to hned ze začátku co mi JH16 přišly, takže jsem si spíš zvykal na usazení a kochal se celou tou parádou :-D...ale na nějaké to srovnání samozřejmě došlo..velice rád porovnávám 8-P :-) ..
Tak jen malé velmi subjektivní srovnání JH16 vs. IE8 z prvních dojmů...
IE8 jsou zábavné s věrným podáním nástrojů, detailů, prostoru.. Ale teprve po nasazení JH16 jsem zjistil co slova jako prostor, detail, separace nástrojů, rychlost znamenají. Všechno je neskutečně přesný a živý.. Doslova miluju detaily a s JH16 je najednou nějak ještě víc těch detailů, které začínám vnímat a o kterých jsem dřív ani netušil, že v nahrávce jsou :-) támhle kytaristovy sjede prst po struně, někde jinde zase přezní strunění ze šroťáku tam kde šroťák vůbec není, nádechy vokálů...nádhera :-) ...Na IE8 mi s postupem času začal hodně vadit ten jejich pověstný hrb na středobasech, teda hlavně to, že se pak zvuky v tom pásmu překrývaly a slévaly ..u JH16 je to přesně naopak.. všechno precizně oddělené, každý nástroj zvlášť a přesně tam kde má být. Největší rozdíl jsem poznal asi při zkoušce s kapelou kdy používám sluchátka pro to, pro co byly původně navrženy - In Ear Monitoring. Vzhledem k tomu, že přes In-Eary hrajeme celá kapela, ženeme si do sluchátek všechny nástroje (bicí, basa, 2 kytary, vokály) a na tom zvuku jsme závislí. Byl jsem absolutně překvapen jak realisticky dokážou JH16 zahrát všechny nástroje. Nádherně prokreslené kytary, basa úžasně "kope" a "přede" přímo mě v hlavě :-) kopák údernej, rychlej.. to samé šroťák a hi-hat :arrow: nádherně čistá, krásně mi syčí a cinká do ouška :-D :-) ..ale hlavně ta separace, to je něco neskutečného :-).. konečně slyším všechno a dokonce přesně tam kde to má být! :-)...V tomhle je to pro mě oproti IE8 fakt velký skok dopředu :-)
Toť asi můj názor a mé "první" dojmy... Snad, tou chválou, kterou tady na ně pěju, někoho nerozhorčím O:-) :-)

Bína píše:Fiio E17 se imodu nevyrovná, ani naprostá většina přenosných daců. Jediné přenosné zařízení co hrálo líp jak iMod byl Fostex.

Sluchátkáč potřebuje, ale není důvod proč se limitovat na Magni, k JH16 bych klidně pořídil nějaký lepší přenosný, třeba Pico Slim či nějaký Meier a ten bych používal jak na cestách, tak i doma.

Tak přesně něco takového jsem chtěl slyšet :-) už se koukám na e-bay po nějakém iPodu :-D

Ten Pico Slim se mi taky docela zamlouvá ..malý, skladný, ovládání hlasitosti přes poťák (nenávidím tlačítkové jako je např. u FiiO E17 - to je velký důvod, kvůli kterému jsem si to nepořídil :-D ) ..a zvukově už to asi taky nebude nějaký low-end že :-)..

Ryan Giggs píše:Prave že sa nevyjadril či to nechce použivať aj ako stolove riešenie. Preto som použil slovne spojenie "MOŽE BYŤ aj podstatne lepšie". O PC sa zaujimať nemusi, nie každy chce kvôli hudbe zapinať PC.

Určitě bych DAC rád využil i ve spojení s PC :-) jak píše bogino, taky "som clovek notebookovy" :-)
Michael G.
Doma:
VINCENT CD-S6 MK + Cambridge Audio Azur 840A + Xavian Evoluzione 125 XN /
JH Audio - JH16Pro
Venku:
iPhone + Chord Mojo + JH Audio - JH16Pro
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Lighting 8. 2. 2013 14:07

MikeSenn...takze to prislo ze ako ma hrat skutocny bass:D
Ipod 6g 80gb - Toxic Cables Silver Poisson - JH13 Pro
Lighting
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kirby111 8. 2. 2013 22:15

Zdravím, tak jsem si dneska objednal jh16 a ted taky řeším čím je krmit, přehrávač mám clip +, moje cenová hranice je tak cca 10 000kč. nejvíc se mě líbí pico slim hlavně kvůli velikosti, ale taky jsem se díval na ALO audio nebo ibasso, můžete mě pomoct něco vybrat? vím že u toho pico slim se asi hodně platí za to že je tak suprově malej a tak nevím jestli ta cena odpovídá kvalitě. Nebo mě ještě napadá sehnat si imod + někej amp kolem 3 000, byla by to zvukově lepší kombinace než samotnej amp za 8-10 tis? díky
kirby111
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bogino 8. 2. 2013 22:20

amp kolem 3 000 vo vseobecnosti neda taky zvuk ako amp za 8-10 tis a rozhodujuci je vzdy najslabsi clanok v retazi.

imod je lepsi zdroj pre sluchatkovy zosilnovac nez clip+
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kirby111 8. 2. 2013 23:29

no jasně ale mě jde taky o to jestli když dám clip a třeba ten pico slim kterej stojí něakejch 8tis jestli to bude hrát líp než když dám imod kterej mě vyjde tak na cca 5tis + třeba ibsasso d7 za 3 500kč
kirby111
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 9. 2. 2013 02:25

clip k jh16, lol :mrgreen:
Colorfly C3
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 2. 2013 06:48

Je uplne jedno ci to bude amp za 3 alebo 100 tisic. V tomto pripade bude najslabsi clanok Clip. imod je zvukovo o niekolko tried lepsie riesenie a bude to aj s lacnejsim ampom hrat podstatne lepsie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod kirby111 9. 2. 2013 13:16

ok díky :) takže ještě měsíc pošetříme na imod.. ale ted se vracím k mému prvnímu příspěvku je pico slim za ty peníze dobrá volba? nebo kolem těch 8tis seženu něco lepšího? :)
kirby111
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MikeSenn 9. 2. 2013 14:00

Mám už nějakou chvilku iMod taky doma :) a oproti Clipu je to velký rozdíl, takže určitě se do toho investovat vyplatí ! ...Zatím mám k němu bohužel jen FiiO E11, který slyšitelně zhoršuje kvalitu :-/ .. po připojení iModu ke stolnímu zes. Cambridge Audio to hraje podstatně lépe i když ten zes. není přímo určený pro sluchátka ... Takže taky uvažuju za co FiiO vyměnit .. Pico Slim se mi hodně líbí :-)
Jinak jsem srovnával iMod s lampovým CD přehrávačem Vincent - stejné skladby (samozřejmě ve stejném formátu) - proháněl jsem to oboje přes ten Cambridge Audio ..načasoval jsem si přehrávání z obou komponentů uplně stejně a jen přepínal vstupy na zes. .. Čekal jsem, že Vincent ten iMod s přehledem přehraje, ale nestalo se tak :-D Rozdíl byl uplně minimální ..CD má malinko větší prostor a možná i trošičku hlubší bass a světlejší výšky, ale to přisuzuji použitému kabelu protože z iModu mám pouze FiiO L9 a pak redukci abych to mohl propojit se zesíkem přes cinche :-/...
Věřím, že někteří zkušení posluchači by v tom našli těch rozdílů mnohem víc..já zatím asi nemám tak vytrénované ucho..
I tak musím říct, že mě tohle srovnání docela dost překvapilo ale i potěšilo zároveň :-)
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 9. 2. 2013 15:43

bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 28. 1. 2016 16:49

Zdravím pánové :)
Rád bych po "pár letech" opět otevřel mnou dávno nadhozené téma :) budu moc rád, když budete mít zájem se opět připojit a přispět svými názory, nápady a zkušenostmi :-)
Na čas jsem si dal v hledání trošku voraz a spokojil se s iModem.. Občas jsem akorát vyzkoušel nebo vyměnil AMP, ale nic mě příliš nenadchlo, tak jsem se rozhodl to nechat uležet… Teď ale přišla ta správná chuť znovu a já opět bádám a trávím noci u netu, při čtení recenzí a ze všeho mi jde akorát tak hlava kolem :-D možná někdo můj pocit znáte, tak budu opravdu moc rád když mě nějak nakopnete, inspirujete nebo pomůžete při rozhodování :-)
Zatím stále nevím, jestli chci zachovat v sestavě iMod a pořídit jen dobrý AMP nebo jestli má cenu pořizovat třeba zařízení typu Fiio X3II nebo X5…
Dost poslední dobou uvažuji nad přenosným AMP/DAC Oppo-HA2, který bych připojil k iPhone…A taky mě celkem zaujala krabička Furutech ADL X1 …
Nebo mi radši doporučíte nějaký stolní DAC + AMP ? :-)
Na trhu je toho nepřeberné množství … tudíž nápadům a různým variantám se opravdu nebráním, tak směle do mě :-D :-)
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka