Misoo9005 píše:MikeSenn: No budem mierne OT ale musim sa opytat. Dokazal by si porovnat JH16 s IE8?

Chcem pocut len tvoj nazor, subjektivny

V com si spozoroval najvacsie zlepsenie?

Měl jsem je vedle sebe jen chviličku a to hned ze začátku co mi JH16 přišly, takže jsem si spíš zvykal na usazení a kochal se celou tou parádou

...ale na nějaké to srovnání samozřejmě došlo..velice rád porovnávám

..
Tak jen malé velmi subjektivní srovnání JH16 vs. IE8 z prvních dojmů...
IE8 jsou zábavné s věrným podáním nástrojů, detailů, prostoru.. Ale teprve po nasazení JH16 jsem zjistil co slova jako prostor, detail, separace nástrojů, rychlost znamenají. Všechno je neskutečně přesný a živý.. Doslova miluju detaily a s JH16 je najednou nějak ještě víc těch detailů, které začínám vnímat a o kterých jsem dřív ani netušil, že v nahrávce jsou

támhle kytaristovy sjede prst po struně, někde jinde zase přezní strunění ze šroťáku tam kde šroťák vůbec není, nádechy vokálů...nádhera

...Na IE8 mi s postupem času začal hodně vadit ten jejich pověstný hrb na středobasech, teda hlavně to, že se pak zvuky v tom pásmu překrývaly a slévaly ..u JH16 je to přesně naopak.. všechno precizně oddělené, každý nástroj zvlášť a přesně tam kde má být. Největší rozdíl jsem poznal asi při zkoušce s kapelou kdy používám sluchátka pro to, pro co byly původně navrženy - In Ear Monitoring. Vzhledem k tomu, že přes In-Eary hrajeme celá kapela, ženeme si do sluchátek všechny nástroje (bicí, basa, 2 kytary, vokály) a na tom zvuku jsme závislí. Byl jsem absolutně překvapen jak realisticky dokážou JH16 zahrát všechny nástroje. Nádherně prokreslené kytary, basa úžasně "kope" a "přede" přímo mě v hlavě

kopák údernej, rychlej.. to samé šroťák a hi-hat

nádherně čistá, krásně mi syčí a cinká do ouška

..ale hlavně ta separace, to je něco neskutečného

.. konečně slyším všechno a dokonce přesně tam kde to má být!

...V tomhle je to pro mě oproti IE8 fakt velký skok dopředu

Toť asi můj názor a mé "první" dojmy... Snad, tou chválou, kterou tady na ně pěju, někoho nerozhorčím
Bína píše:Fiio E17 se imodu nevyrovná, ani naprostá většina přenosných daců. Jediné přenosné zařízení co hrálo líp jak iMod byl Fostex.
Sluchátkáč potřebuje, ale není důvod proč se limitovat na Magni, k JH16 bych klidně pořídil nějaký lepší přenosný, třeba Pico Slim či nějaký Meier a ten bych používal jak na cestách, tak i doma.
Tak přesně něco takového jsem chtěl slyšet

už se koukám na e-bay po nějakém iPodu

Ten Pico Slim se mi taky docela zamlouvá ..malý, skladný, ovládání hlasitosti přes poťák (nenávidím tlačítkové jako je např. u FiiO E17 - to je velký důvod, kvůli kterému jsem si to nepořídil

) ..a zvukově už to asi taky nebude nějaký low-end že

..
Ryan Giggs píše:Prave že sa nevyjadril či to nechce použivať aj ako stolove riešenie. Preto som použil slovne spojenie "MOŽE BYŤ aj podstatne lepšie". O PC sa zaujimať nemusi, nie každy chce kvôli hudbe zapinať PC.
Určitě bych DAC rád využil i ve spojení s PC

jak píše
bogino, taky "som clovek notebookovy"

Michael G.
Doma:
VINCENT CD-S6 MK + Cambridge Audio Azur 840A + Xavian Evoluzione 125 XN /
JH Audio - JH16Pro
Venku:
iPhone + Chord Mojo + JH Audio - JH16Pro