Náhrada za iPod Nano+Rockbox - něco podobného

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jannnn 19. 2. 2013 22:39

Pěkný den,

rád bych si vybral nový přehrávač, který by mi nahradil dosluhující iPod nano 2. generace. Používal jsem ho s Rockboxem, jelikož origo apple firmware mi vážně k srdci nepřirostl. Tato kombinace mi vyhovovala a hledám něco obdobného, tedy:

- Kvalitní zpracování - v tom byl iPod špica a absolutně jsem se o něj nebál, vydržel toho mraky včetně několika utopení.
- Kompaktní velikost - opět iPod byl ideální, opravdu nestojím o monstra typu iPod Touch
- nedotykové ovládání - dotyk displej fuj, fuj, fuj, na to mi stačí telefon. mp3 chci ovládat i po slepu a ne tam pořád něco hledat.
-displej, na kterém bude něco vidět, tzn. ne jen jeden monochromatický řádek
- pokud možno přenos písniček napřímo přes mass storage, nikoliv různé šílené balíky jako iTunes
- paměť 8 nebo 16GB, nemusí být dále rozšiřitelná
- nejsem žádný extrámní audiofil, takže nevyžaduji špičkový hudební výstup, ale šumítko od číňanů zas poznám.. ;-)

Abych to shrnul: Kdyby existoval iPod nano 5.generace s Rockboxem, tak neváhám ani sekundu a jdu do něj. Bohužel neexistuje, tak hledám alternativu.

Např toto vypadá na první pohled docela dobře, věřím že budete mít i další tipy :)

http://www.alza.cz/sandisk-sansa-clip-z ... 279754.htm
http://www.alza.cz/sony-walkman-nwz-e47 ... 353860.htm
http://www.electroworld.cz/product/audi ... MP_HEUREKA

Díky!
jannnn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hanni 20. 2. 2013 07:13

Ja odporúčam Clip Zip, sám mám 8 GB verziu + nahráš Rockbox .
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 2. 2013 20:26

Pozri aj na Cowony.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod hanni 21. 2. 2013 10:12

jannnn píše:- Kompaktní velikost - opět iPod byl ideální, opravdu nestojím o monstra typu iPod Touch
- nedotykové ovládání - dotyk displej fuj, fuj, fuj, na to mi stačí telefon. mp3 chci ovládat i po slepu a ne tam pořád něco hledat.

S týmito podmienkami Cowony asi nie :-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 11:06

Kompaktnu veľkosť (9, 10) maju, neviem o čom je reč. A to ovladanie je sice dotykove, ale nie je to dotykovy displej. To je o niečom uplne inom.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod hanni 21. 2. 2013 14:27

Cowon i9,10 nie su mozno nejake obrovske tehly,ale ku kompaktnosti v style Nano alebo Zip maju daleko..a on nechce DOTYKOVE OVLADANIE a nielen dotykovy displej.Precitaj si poriadne,aka je poziadavka a potom sa tu dohaduj.Ja viem,o com je rec a tak znelo aj moje odporucanie.Podla jeho poziadaviek je najlepsie co moze kupit Clip Zip.
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 15:15

Označovať Clip ako kompaktny, je trošku mimo misu. To je skôr mikro. A Nano je akurat tenši. A hlavne ma vo vybere tie Sony a Philips...

Predstav si že som čital poriadne, piše "fuj" o dotykovom displeji. Ovladanie Cowonov je o niečom inom. Da sa to intuitivne ovladať aj vo vrecku (narozdiel od dotykoveho displeja) len to chce cvik.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod hanacius 21. 2. 2013 15:18

Cowon i10 mám v 32gb verzi... je sice skělý přístroj co se kvality zvuku, zpracování a pro mě ovládání týče ale všechny tvoje požadavky rozhodně nesplní... rozhodně ne velikost a ovládání. display sice není dotykový nýbrž touchpad pod ním, rozhodně však nelze ovládat poslepu v kapse (pouze vol +/-). Jinak ovládání skvělé dle mého názoru. vše ostatní splňuje do puntíku.

to hanni: souhlasím Clip Zip rozumná volba dle zadaných požadavků...
hanacius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hanni 21. 2. 2013 15:43

Ryan Giggs: čítam tu tvoje príspevky a nemienim sa hádať s človekom, ktorý "má vždy pravdu" :-)

hanacius: a ja som mal možnosť skúsiť si starší model i9, takže viem o čom píšem ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 16:08

Vždy pravdu maš očividne ty. Ja sa nehadam, to robiš z mne neznameho dôvodu ty. Pišem z vlastnej skusenosti. Mam Cowon 9 a (po naučeni par ťahov) ho ovladam poslepu (prepinanie skladieb). Takže neviem prečo ma tu ideš presviedčať o opaku.
Netvrdim že je to idealne riešenie, a ano tlačidla su lepšie, len pišem že to pri troche snahy ide.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod hanni 21. 2. 2013 16:17

Požiavka bola nedotykové ovládanie. Má i9 dotykové ovládanie? Má. To je všetko, čo som chcel k tomu napísať. To, že tebe nevadí neznamená, že to nebude vadiť jemu, keď si ho výslovne nežiada. A ak mu to nebude vadiť, nech si ho kúpi, kľudne aj 10 do zásoby, my sa tu o tom zbytočne budeme dohadovať.

Peace ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 16:45

hanni píše:Požiavka bola nedotykové ovládanie. Má i9 dotykové ovládanie? Má.
On tam ale zaroveň piše o dotykovom displeji. Čiže ta požiadavka sa da vyložiť všelijako. :roll:
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod jannnn 21. 2. 2013 17:25

Díky všem za názory, klidně pokračujte v diskuzi, já si z toho nějaký obrázek udělám :)

Co se týká toho dotyku - jde principiálně o to, abych úkony jako hlasitost, pauza, předchozí/další mohl dělat v kapse, resp třeba večer v posteli bez nutnosti svítit si displejem do očí..
jannnn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 18:02

Tak u Cowonu 9 je hlasitosť ovladana mechanickymi tlačidlami, "tlačitko" pauza/play ma tiež svoje pevne miesto, to nie je problem trafiť. Len to posuvanie skladieb je trošku krkolomnejšie.

Ostatne na youtube je kopa videi, takže si môžeš prezrieť ako ktory prehravač funguje.

Netvrdim že je to pre tvoje použitie idealne, ale uviedol som Cowony ako jednu z možnosti ktora by nemusela byť prehliadana. Hlavne po zvukovej stranke.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Milos66 23. 2. 2013 14:17

jannnn

Ja mám iRiver E300. To čo tu požaduješ všetko splĺňa.
Milos66
Junior

Další stránka