dostatečně hlasitý mp3

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tyma 5. 8. 2013 05:18

Prosím o radu - potřebuji sehnat dostatečně hlasitý přehrávač (ideálně 110 - 120 dB i více) a zjistila jsem, že zatímco před pár lety se to bez potíží dalo, dnes je to problém.
Máte někdo tip? Spíše z levnější kategorie (maximální cena, kterou jsem ochotna obětovat je cca 2500,-)
Koukala jsem po Sundisk Sansa Clip zip a po iPodu...pokud jim změním nastavení mimo EU, bude pro mě hlasitost dostačující?
tyma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 8. 2013 07:52

Ci to bude pre teba dostacujuce, nemame ako vediet. A zalezi aj na sluchadlach ako hlasno to bude hrat. Pozri nejake Cowony, tie su vykonnejsie. Pripadne je riesenim nieco lacne (napr. Clip) a k tomu nejaky sluchadlovy zosilovac.

Osobne si neviem predstavit co to mas so sluchom ked potrebujes taku hlasitost.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 8. 2013 07:55

Jo, pokud nastavíš "other countries" a ne €uroÚd, bude to hrát docela nahlas.

Bohužel, jestli to bude DOSTATEČNĚ NAHLAS se říct dopředu nedá, protože výslednou hlasitost reprodukce ovlivňuje i impedance a hlavně citlivost k přehrávači použitých sluchátek. Tudíž já osobně bych doporučil poohlídnout se po nějakým tom portable = přenosným sluchátkovým zešilovači, protože tam si nastavíš bez ohledu na €urohujery hlasitost jakou potřebuješ...

EDIT: Heh, Ryan byl rychlejší - ale to jen potvrzuje co jsme oba napsali. :tleskani :tleskani
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tyma 5. 8. 2013 09:47

Děkuji za rady - moc jste mi pomohli. Už jsem se obávala, že si nadosmrti nic neposlechnu. ;-)
tyma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chistos 5. 8. 2013 20:20

OT: Ryan: Ono to väčšinou nie je o tom, čo máš zo sluchom, ale mladí počúvajú hudbu na max hlasitosti, je im absolútne jedno, že potom budú hluchý ako polena. Mne sa minule stalo, že mi môj spolužiak dal na hlavu jeho slúchadlá, že ma nejakú dobrú pesničku od nejakej neznámej kapely, okamžite som si tie slúchadlá dal dole, pretože som mal pocit, že mi to rozreže uši. On sa ešte čudoval, že mi je to moc "hlučné" :shock:.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tyma 5. 8. 2013 22:29

Tak u mě to je zrovna opravdu těžší formou nedoslýchavosti... Ale to jsem tu rozebírat nechtěla. ;-)
tyma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 8. 2013 22:38

Myslel som si, ze to bude kvoli nejakemu sluchovemu problemu a nie z nejakeho mladeznickeho rozmaru. To tu ale samozrejme riesit nebudeme.

chistos:
to je sice pravda ale tu bola rec o 120 db. A to by ani dnesna mladez nerozchodila. To su pre zdrave usi extremne hodnoty.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 8. 2013 23:24

Sluchový problémy jsou většinou ještě kmitočtově ohraničený - jako kompenzace se musí určitým způsobem zkreslit = "znelinearizovat" přenosová chára soustavy (přehrávač) - zesilovač - měnič(e) sluchátek tak, aby zesílení určitýho pásma kmitočtů vyrovnávalo nedostačující citlivost sluchu v daným pásmu. A tohle už je opravdu na foniatrovi a testu vnímání kmitočtů, ne na nás abychom tady něco takovýho posuzovali. Mně byl problém jasnej už v momentě, kdy jsem viděl požadavek na 120dB výsledný hlasitosti - pro člověka s "normálním" sluchem už je to hranice bolestivosti...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod marty63 6. 8. 2013 18:01

120dB je startující letadlo
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý