Ahoj, na doporučení zdejších uživatelů jsem pro sportovní aktivity taky koupil SD ClipSport.... Snad někomu v rozhodování pomůžou moje prvotní dojmy:
Velikostně je přístroj úplně akorát, zaoblenější krabička od sirek, je lehký a dobře se drží (i když toto asi nebude zásadní kritérium koupě). Displej je dostačující, klidně bych si vystačil s MP3 bez displeje nebo 1-řádkovým. Clip na zadní straně je dostatečně pevný, přístroj nesklouzne ani na funkčním tričku, které trochu "klouže).
Po zapnutí jsem nastavil Severní Ameriku (nebojte, jazyk se volí zvlášť). Na kartu (32GB) nahrál přibližně 1200 songů, přístroj asi 30 vteřin přemýšlel a načítal soubory. Potom jsem se trochu lekl, protože po výběru "Hudba" v menu se mi nezobrazil žádný. Přístroj má v menu zvlášť ikonu "Karta" a tam jsem všechny songy našel. Přístroj mě mile překvapil, že v Nastavení se dá "oholit" nabídka o nadbytečné funkce (radio, čtení knih atd.), takže jsem si v menu nechal jen "karta" a "nastavení", které je povinné. Super je, že se nemusím po zapnutí probírat v menu až k výběru "karta" a můžu přehrávat rovnou. To byla další věc, která mě překvapila, po zapnutí přehrávač ihned hraje

Jediné, co bych vytl jsou tlačítka, působí trochu chatrně a nejsou moc "pevná", což občas zapříčiní náhodné přepnutí písničky. Vím, že se dají zamknout tlačítka, ale to mi přijde zdlouhavé, když chci jen přepnout písničku, tak vzít přístroj, dívat se na něj, odemknout klávesy, přepnout písničku a pak zase uzamknout. To třeba při jízdě na kole, bez zastavení není úplně možné. Ale při vhodném připnutí přístroje se náhodné přepínání písniček úplně eliminuje.
Jinak zvuk je perfektní, poslouchám na SoundMagic E50, sluchátka jsou nová, kupoval jsem s přístrojem, hrají opravdu skvěle, jen se mi občas zdá, že se potřebují "zahřát", ze začátku jsou taková opatrnější a až třeba po 5ti minutách se rozehrají

. Jinak po nastavení Severní Ameriky je skoro nemožné poslouchat na úplně nejvyšší hlasitost (dlouhodobě

.
Od přístroje jsem nic nečekal na nadmíru splnil mé očekávání

. Jediné co jsem chtěl, tak si nahrát do empétrojky oblíbenou muziku, zapnout jí, dát náhodné přehrávání a nechávat se překvapit. Toto splňuje na 100%, více jsem ani nechtěl.
BTW. jaké používáte nastavení pro equalizer? Zkoušel jsem "normal" a je to takové o ničem, tak si zkouším pohrát s vlastním nastavením, zatím pokus omyl, ale poměrně slušně to hraje na +3 +4 +2 +4 +3.