SanDisk Clip Sport

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ansam 18. 3. 2016 09:31

reign píše:... nezvládá jednu nahrávku v .ogg ...
Uploadni niekam tu *.ogg nahrávku - pozriem sa na to u seba.
Ansam
Junior

Odeslat příspěvekod reign 20. 3. 2016 06:10

http://uloz.to/xa3hanjH/01-laura-main-title-ogg

tohle mně ale nijak nevadí, někde to CD vydoluji a udělám si FLAC, spíše jenom ukojím zvědavost, jak dopadneš ty
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ansam 20. 3. 2016 10:14

Tento súbor 01-laura-main-title.ogg nešiel ani v mojom prehrávači prehrať. Pretože nemám problém s prehrávaním *.ogg súborov, tak so pátral po príčine. V tomto súbore sú zapracované "Metadata block picture" - je tam vložený obrázok s ktorým si Sandisk Clip Sport nedokáže poradiť:

Obrázek

Po odstránení toho obrázka zo skladby, súbor ide v poriadku prehrávať:

Obrázek
asi ten obrázok prekračoval maximálnu hodnotu 480x480 pixelov, max 96 dpi a veľkosť 450 kb.

a tuna je ten istý súbor bez obrázka, ktorý už ide v pohode prehrať:
Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/xRU8eLqh/01-laura-main-title-ogg
Naposledy upravil Ansam dne 20. 3. 2016 17:01, celkově upraveno 1
Ansam
Junior

Odeslat příspěvekod reign 20. 3. 2016 12:30

Vidíš to, Clip+ neměl problém...
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ansam 20. 3. 2016 16:53

reign píše:Vidíš to, Clip+ neměl problém...
Ani moje 12 ročné iAudio X5 s tým nemá problém.

SanDisk® Clip Sport User Manual strana 20:
Obrázek
Ansam
Junior

Odeslat příspěvekod reign 21. 3. 2016 08:57

to je ovšem jiná váhová kategorie, Clip+ byl holt asi příliš dobrý...

edit:
obrázek alba jsem odstranil v mp3tagu a už to běhá, s velikostí ovšem problém nebyl (200x200pix 27kb) takže se asi jen netrefil do vkusu
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 23. 3. 2016 15:21

Mám jeden lama dotaz ohledně omezení zobrazení souborů. Když překročím limit 3000 skladeb na kartě tak se mi některé složky nezobrazí? Nebo se limit týká max počtu najednou zobrazených souborů? Jsem z toho celkem jelen. Rád bych pořídil větší kartu a nechce se mi úplně na blind.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ansam 23. 3. 2016 16:24

V menu "Priečinok - Externá karta" uvidíš všetky priečinky v poradí ako si ich nahral na MicroSD kartu. Môžeš si vybrať hociktorý priečinok a prehrať si ho.

V menu "Karta" sa ti v hociktorej voľbe z podmenu zobrazí iba prvých 4000 súborov. K súborom s číslom 4001 a vyšším sa z tohoto menu "Karta" nedostaneš.

reign píše:...Rád bych pořídil větší kartu a nechce se mi úplně na blind.

Užívateľský manuál str. 26 (max. 32 GB):

Obrázek
Ansam
Junior

Odeslat příspěvekod reign 23. 3. 2016 17:33

Díky, to jsou dobré zprávy, omezení je teda pro mně jenom teoretické, přehrávám v režimu Složka (priečinok) a žádnou se 4000 skladbami nemám.
Add omezení na 32gb - to je limitní velikost SDHC karet, ty jsou formátovány standardně na systém FAT32. Větší karty - SDXC - jsou formátovány jako exFAT a s tím holt Clip neumí. Řešením je formátování karty na FAT32. Tolik alespoň teorie ze Sandisk fóra, co to udělá v praxi netuším.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 15. 4. 2016 07:46

Fiio X1 je doma, Clip skončí asi na mrazáku, rozdíl zvuku je pořádný.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ansam 15. 4. 2016 09:05

SanDisk Clip Sport je predurčený k športu a na počúvanie vonku (rušná ulica). Fiio X1 je predurčený na domáce použitie, kde vonkajších rušivých vplyvov je omnoho menej a v takomto tichom prostredí je teda aj rozdiel vo zvuku výrazný a dá sa vychutnať. Nedokážem si predstaviť, že by som si išiel ráno zabehať s Fiio X1 vo vrecku kraťasov. Beh (šport) so SanDisk Clip Sport je nijak obmedzujúci. Fiio X1 by mi pri behu a športe obíjalo stehná a ešte aj voľačo iné.

Záver:
Fiio X1 je samozrejme lepší, ale nie na počúvanie pri športových aktivitách.
Ansam
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 4. 2016 11:56

X1 je prave prenosny prehravac, na doma su ine pristroje. Ja v to nevidim ziaden problem pouzivat ho aj na beh. Existuje totiz nieco co sa vola armband. Ziadne stehna ani nic ine ti to neobije.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod reign 15. 4. 2016 12:15

Můj "sport" se odehrává na kole, tam mi rozměry Fiia vadit nebudou, na běh bych se asi rozmýšlel.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dezavy 4. 5. 2016 21:26

Zdravím odborníky na mp3 přehrávače.

Nikdy jsem mp3 neměl a nemám s nimi žádnou zkušenost.
Po dlouhém hledání a bádání jsem došel k tomuto kousku a zajímají mě tyto dvě věci:
1) Pokud přehrávač budu nabíjet přes autonabíječku, můžu s ním zároveň přehrávat hudbu?
2) Lze u něj nastavit náhodné přehrávání? Nebudu si v něm tvořit žádná alba, ale všechny písničky si naházím do jedné složky.
3) Bude mi po vypnutí/zapnutí hrát od poslední přehrávané písničky? Nebo si písničky po vyp/zap nepamatuje?

Mnohokrát děkuji za Vaše odpovědi a ujištění o koupi :-)
dezavy
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka