1) V zásadě si myslím, že by mi X1 k poslechu v terénu stačilo a že by to byl pro mě velký skok (do teď jsem měl totiž obyč empétrojku Phillips). Ale protože si doma i nahrávám nějakou hudbu, zajímá mě případná využitelnost X3 coby zvukové karty k míchání nahrávek. Moje současná zvukovka v home studiu (trochu přehnaný výraz), které se nehodlám vzdávat, je E-MU 0404 USB. Má někdo zkušenost, že by porovnal, jestli/nakolik by byl poslech (frekvenční podání, prostor) při použití X3 v této roli lepší? Nevím zda je to relevantní informace, ale na stránkách E-MU je zmíněno, že použitý D/A převodník je AK4396 - vůbec nevím, co to znamená..

2) Stále moc nechápu, na jakém principu funguje vylepšení zvuku, když se přehrávač propojí s některým mobilním sluchátkovým zesilovačem. Zatímco X3 má i digitální výstup, z X1 ten signál vždy leze už analogový, tudíž tak jako tak projde jejím zesilovačem, a tedy mi vrtá hlavou, jak kvalita zvuku může těžit z průchodu dalším přístrojem (třeba Fiio Mont Blanc..). Sice to není aktuální varianta, ale zajímá mě to, kdybych koupil X1 a časem ji chtěl touto cestou "upgradovat"..

3) Když už bych šel dražší cestou, v současnosti je také za přijatelnější cenu ve výprodeji první generace X5. Jak si stojí v porovnání s X3 druhé generace? Nejen zvukově, ale tak nějak i uživatelskou vstřícnosti, abych tak řekl...
4) Možná to zde bude trochu off topic, ale zároveň řeším i sluchátka. Donedávna jsem měl VSonic VSD1, ale žena mi je zabavila.. Asi bych chtěl zůstat u téhle značky, ale možná bych šel o krůček či dva výše. Čili zvažuju VSD3 S - podle toho, co jsem se dočetl mají být charakteristikou rovnější než ta verze bez "S" a říkal jsem si, že s X1, která je přecijen asi trochu na hranici spotřebitelské/hi-fi, by si mohli sednout. Mimo hru nejsou ani "GR07", ačkoliv si nejsem jistý, zda by se mi chtělo utrácet za obě dražší varianty (myšleno X3 + GR07). Ale kdyby se tu větší množství kapacit shodlo na tom, že by tu kombinaci doporučovaly, třeba i zabořím ruku do kapsy až po loket, kdo ví..

Předem díky za názory a připomínky.