MP3 přehrávač - výdrž

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod FacKan 7. 4. 2016 22:19

Zdravím, hledám náhradu za můj ztracený přehrávač COWON D2. Hlavní prioritou je výdrž na baterii. Našel jsem MP3 přehrávač s výdrží max 20 hodin a to se mi zdá poměrně málo :-( Ovládání by mohlo být nahmatatelné , abych jej nemusel neustále vytahovat z kapsy, jinak další parametry jsou asi celkem nepodstatné. Cena taky nemusí být zrovna přehnaná, líbil by se mi COWON Plenue D, ale s tou cenou ani omylem...
FacKan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 4. 2016 07:53

To si hladal nejako divne, vacsina Sony prehravacov ma udavanu daleko vyssiu vydrz ako 20 hodin. Niektore modely az cez 70. Len u Sony velmi nenajdes slot na karty.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod FacKan 8. 4. 2016 08:02

Můžeš prosím poslat odkaz na některý z nich? Možná už byly mimo cenovou hladinu mého hledání, nebo nemají ovládání které by šlo pohodlně nahmatat přes kapsu.
FacKan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zatycz 8. 4. 2016 09:28

Např http://www.sony.cz/electronics/walkman/nwz-e580-series
Výdrž kolem 70 h mohu potvrdit, fakt je to překvapivé u tak lehkého a tenkého přehrávače. Ovládání naslepo v kapse v pohodě, jsou to tlačítka a né nějaké podivné senzory. Zvuk celkem kvalitní (na úrovni mé Sansa Clip +), ale jen 16GB a bez slotu na karty. A dával bych si pozor s jakými sluchátky je chceš používat, protože výstupní výkon je omezen a né každé sluchátka to nakrmí. Pokud máš někde poblíž Sony centrum, vem sluchátka, na flashku nějakou hudbu a požádaje je o vyzkoušení.
Přehrávač má i funkci aktivního noise cancelingu s přiloženými sluchátky (které neurazí), coŽ je občas fajn, ale zase to zbytečně zvedá cenu.
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 4. 2016 10:05

FacKan píše:Můžeš prosím poslat odkaz na některý z nich? Možná už byly mimo cenovou hladinu mého hledání, nebo nemají ovládání které by šlo pohodlně nahmatat přes kapsu.

Cenovu hladinu si nenapisal a vestit nikto nevie. Takze sa nemozes cudovat.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod FacKan 8. 4. 2016 10:14

Já sice chtěl mp3 přehrávač, ale smířím se s mp4. Jen pokud u Sony MWZ je ovládání přeskakování skladeb řešeno tím kolečkem (5ti směrným tlačítkem) tak pochybuji že to v kapse dokážu nahmatat. COWON D2 to měl řešené při zamknutém displeji přeskakování tlačítky hlasitosti. Šlo o to nahmatat i v tlusté mikině...
FacKan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 4. 2016 10:25

Ja zas pochybujem ze to nenahmatas. Ved podla polohy prehravaca v kapse to musi zvladnut aj opica.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod FacKan 8. 4. 2016 10:35

Skutečně myslím že není nad výrazná tlačítka z boku. To je pak jedno v jaké je přehrávač poloze. Tady když bude displejem k tělu mám smůlu.
Nicméně objednal jsem si SONY NWZ-E585, tak uvidím jestli bude vyhovovat. Díky za tip.
FacKan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 4. 2016 11:09

To je jasne ze je lepsie mat samostatne, dedikovane tlacidlo na kazdu funkciu. O to sa predsa nikto nespori.
Ale pochybujem ze moze mat niekto problem ovladat naslepo takyto 5 tlacidlovy system. Ja som sice tento sony v rukach nemal, ale mal som ine s rovnakym sposobom ovladania a je to uplne bezproblemu. Aj zatycz ti pise ze s tym problem nema.

Ked mas displej smerom k tvari, tak posun skladby je tlacidlo doprava. Ked ho mas chrbtom od tvare, tak je vlavo. Na tom nevidim naozaj nic komplikovane. To vo vrecku bezproblemu nahmatas.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Sinuhet1 8. 4. 2016 11:22

A co Cowon M2?
Sinuhet1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FacKan 8. 4. 2016 11:35

Super, nechápu jakože jsem na něj nenarazil...
FacKan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kozenka 8. 4. 2016 14:32

A co třeba Fiio M3 ? Je to malý, výdrž 24 hodin taky slušná a hrát to nebude špatně.
DSLR - Nikon D90
kozenka
Junior

Odeslat příspěvekod FacKan 8. 4. 2016 14:45

Výdrž 24 hodin je málo. Zatím mám objednaný NWZ-E585 a když nebude vyhovovat ovládání tak koupím COWON M2.

K tomu ovládání nechci dávat ruku do kapsy kvůli přepnutí na další skladbu. Ideální je přepínání přes oblečení. :-)
FacKan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 4. 2016 14:52

To ale ani u toho kruhoveho ovladania nie je treba.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod zatycz 8. 4. 2016 15:39

Tak přes oblečení nevím, to jsem nikdy u Sony walkmanu nezkoušel, ale pokud si vzpomenu, tak večer zkusím na starším modelu, který má že už asi 5 let a stále drží baterii na cca 30 hodinách z původních 50.

Obecně ty Soňácké walkmany jsou pro běžného uživatele fajn, jedinná chybe je ten dementní proprietární konektor, kterého se Sony stále drží.
zatycz
Mírně pokročilý