Zdravím,
rád bych Vás požádal o radu ohledně výběru nového přehrávače. Nesleduju trend už několik let, moje historie přehrávačů čítá:
- Aiptek MP3-310, 128 MB (ve své době za 3500,- Kč, FM tuner "integrovaný" ve sluchátkách)
- Oxygen MX-322 (po pár měsících umřel, reklamace)
- Creative ZEN, který hrál dle mého velmi slušně, fajn displej na videa a fotky, nicméně už dávno odešla baterka, začal se vypínat, problikával displej, atd. Navíc už tehdy mi vadilo pár věcí -> neuměl FLAC, krkolomná tvorba playlistů a vůbec konektivita s PC (vlastní software), neuměl přehrávat po složkách, ...
Co se tak dívám, tak se upouští od krásných displejů a "mp4" přístupu (video a fotky pokryje smartphone/tablet/něco, pomatuju si i Sencor s anténkou a DTV tunerem pár let zpátky...) a prioritní je zvuk, což kvituji s povděkem.
Požadavky:
- cena: cca 5000,- Kč (případně jsem ochoten si opodstatněně připlatit)
- použití: 50% venku / 50% doma, soustředěný poslech .-)))
- hudba: mp3 320kbps, FLAC (metal/rock/elektronika)
- kvalitní konstrukce (ideálně hliník), intuitivní ovládání, rychlá odezva, solidní výdrž
- a hlavně co nejlepší zvuk v této cenové hladině... .-))) osobně bych preferoval čistý (minimální zkreslení), vzdušný (prostorný), vyvážený (basů tak akorát) a detailní (rozlišení nástrojů)
Tipy:
- FiiO X1 / FiiO X3 2nd gen (pokud by mi někdo mohl stručně vysvětlit hlavní rozdíly a jestli se vyplatí nebo nevyplatí připlatit, budu mu vděčen)
- Cowon Plenue D (vzhledově se mi líbí, akorát se bojím dotykovýho ovládání a je narvanej ekvalizérama, který nepoužívám, tak by mě hlavně zajímalo jak hraje v základu oproti X1/X3..?)
- Cowon M2 / Cowon X9 (mp4-ka oproti hi-res playeru asi nemá smysl, když mi jde hlavně o zvuk, že..?)
Díky za případné odpovědi.