Mrazíkovo - HELP

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod saba32 20. 9. 2016 22:01

Promiň, že jdu na tebe takto na "trvdo", jde pouze o očekávání, že zpětná reakce bude rychlejší, protože nemám kam zastrčit jack. Moje Fiio X3 2 gen. odešlo natrvalo do křemíkového nebe a pro mne je to impulz zkusit něco jiného. Uvažuji nad Cowon Plenue D2, ale funguji momentálně na Atlasech a v blízké době je nehodlám vyměnit. Na druhou stranu, v debatě u D2 jsi vzpomínal, že si s Atlasy moc nerozumí, mohl by jsi blíže specifikovat problém v nekomunikaci mezi němi, resp. poradit, zda je lepší znovu koupit X3 /byl jsem s ním spokojený/, nebo zkusit Cowon? DAP, cenový rozdíl, výdrž baterie atd. neřeším, jde mi čistě o zvukové podání.
saba32
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 20. 9. 2016 22:25

Me se kombinace Cowonu PD a Atlasu nelibila. Lepe mi Atlasy sedely s iPhonem. V bazaru je X3ii za relativne slusny penize. Pokud Ti ten zvuk vyhovuje, tak je asi nejlepsi resit to tak. Pripadne pokud Ti jde opravdu o zvuk, podivej se na Aune M2. Stoji skoro stejne jako Cowon, ale je vyrazne lepsi. Jen tedy ta baterka je pomerne slabsi. Zvukem by si byl, ale pripravenej na sluchatka v trojnasobne cene Atlasu.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod saba32 21. 9. 2016 21:55

Toho Cowonu lituji, je mi sympatický, ale co už. Každopádně si najdem bližší informace o Aune, slyším o něm poprvé, ale protože v budoucnosti rozhodně plánuji upgrade sluchátek, nevadí mi vyšší investice do přehrávače, tudíž mu dám šanci, alespoň v rámci výběru. Jen mi z tvé reakce není úplně zřejmé, zda případná kombinace Aune s Atlasy je vhodná, slyšel jsi je spolu?, protože nerad by jsem chtěl řešit po koupi Aune rychlou výměnu sluchátek z důvodu, že si nesedí. Ano, vím, sto lidí, dvěstě uší, ale i tak děkuji za jakékoliv postrčení dopředu, stejně jako za rychlou odpověď:)
saba32
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 21. 9. 2016 22:09

Neslysel jsem je spolu. Zkousel jsem s Aune jine hybridy a sedelo to k sobe dobre. To ze me se kombinace Cowonu a Atlasu nelibila neber jako dogma. Zkus si to nekde poslechnout sam. Cowon sam o sobe je vybornej a priznam se, ze malinko prodeje lituju. Kdyz pockas na Black Friday, tak ho sezenes i za dobrou cenu. Navic mam pocit, ze je jeden na bazaru.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod saba32 21. 9. 2016 22:33

Tu nejde o dogmy, vycházím z toho, že např. u Atlasů mi stejně jako tobě vyhovují černé filtry, byť jsem zpočátku poslouchal filtry žluté, které jsou na první poslech možná nejlíbivější, ale v konečném výsledku jich černé překonávají. Tu též nejde o žádnou dogmu, pouze o osobní názor, který se ale slučuje s Tvým, tudíž určitá podobnost v rámci požadavku konkrétního zvuku je dána. Dívám se na info ohledně Aune, předpokládám, že jsi měl na mysli M2 base, protože je i M2 Pro, který je již o něco dražší, nicméně v porovnání s jinými přehrávači své i dražší kategorie o dost zajímavější. Každopádně to nechám pár dní v hlavě uležet a poté se rozhodnu.
saba32
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 21. 9. 2016 22:59

Jo mel jsem tu zakladni verzi. Ja mel Atlasy primarne k telefonu a ten zvuk se mi libil. S Cowonem to nebyla vyslovene hruza, ale proste mi to nejak nesedelo. Bylo to takovy placaty bez zivota. Aune je uz jina liga v porovnani s X3 i Cowonem. Jeste bych zkusil nejaky lepsi prehravac v telefonu. Mas-li iOs, tak se podivej na Kaisertone, na Android by melo byt k dostani Onkyo HF player. Oboji za cca €10, mohl bys tedy na DAP pomerne vyrazne usetrit.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal744 22. 9. 2016 11:51

mrazíkovo- Měl jsi možnost nějakého porovnání přehrávačů s Xduo X3? Já ho mám druhý den doma na zkoušku a dopadlo to tak, že si ho nechávám. Po nahrání rockboxu to v kombinaci Trinity delta a fialovými filtry, které bych normálně nepoužíval hraje ďábelsky. Použil jsem sice korekci, ale proti jiným přehrávačům to hraje. Když jsem zkusil zapnout korekci na Fiio X3,X5 nebo iBasso, tak šel zvuk okamžitě do kytek, tady je to paráda. Stolní sestava vůbec korekce nemá a ji nikdy nepoužíval, ale u dua to plní svůj účel +-2dB. Hraje to skvěle i bez nich a pro mé ucho lépe než výše uvedené.
Prophile 8, EarSonic Velvet V2, Xduoo X3, X10, Aune M1s, Cayin i5, iBasso DX200+ iBasso dx120, Hifiman Ananda, Audio gd NFB 11.38 Performance edition a nějaké ty highend repro
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 22. 9. 2016 12:47

Já jsem xDuoo X3 poslouchal jen chvilku a přiznám se, že mne nikterak neokouzlilo. Ano je to levný, ale jinak osobně nechápu ten poprask kolem něj. Ne, že by to hrálo blbě, ale pro mne osobně není ničím vyjímečné. Design, ovládání, baterka, zvuk. Jen ta cena.
Co se týče ostatních zmíněných přehrávačů, tak FiiOX3ii si myslím je slušná mašinka, stejně tak X5i. DX80 šumí, ale hraje dobře. Ostatní jmenované přehrávače co neuvádím mne nezaujaly.
Takže xDuoo X3 nehraje špatně, ale nejedná se zase o přehrávač, o kterém má cenu psát eposy. Je to levný, to je to jediný čím vyniká, takže pokud je cena pro někoho jeden z hlavních atributů, tak si jo.
Korekce nepoužívám, výjimku jsem udělal na chvilku u Cowonu PD, ale i tam jsem je po čase vypnul.
Velkou roli hraje i synergie se sluchátky. Ne všechno hraje se vším.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal744 22. 9. 2016 13:02

Mně právě zaujala jeho primitivnost. Výsledný zvuk pro mne za jedna. Já mám prostě ten rovný zvuk rád, uši nepřesvědčím.

edit: řekl jsi to naprosto výstižně. On ničím nezaujme, přesně tohle jazz potřebuje.
Prophile 8, EarSonic Velvet V2, Xduoo X3, X10, Aune M1s, Cayin i5, iBasso DX200+ iBasso dx120, Hifiman Ananda, Audio gd NFB 11.38 Performance edition a nějaké ty highend repro
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 22. 9. 2016 13:36

Zkus se někde dostat k tomu AUNE.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal744 22. 9. 2016 14:59

Aune rozhodně zkusím, to už je jisté. Ten mi vrtá hlavou delší dobu a v příhodné chvíli ho beru. Je nutné jít do verze M2 pro?
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod saba32 22. 9. 2016 22:20

mrazíkovo: Přes mobil to řešit nechci, již jsem rozhodnutý, kupuji Aune M2, sice nevím, jak si budou konkrétně rozumnět s Atlasy, ale uvidím. V nejhorším případě budu mít přehrávač nachystaný na lepší sluchátka, což je krok, ke kterému i tak směřuji. Díky za tip.

michal 744: Dle tohoto "rozhodce" není rozdíl mezi M2 base a M2 pro velmi výrazný, navíc dává porovnání s ostatními přehrávači - http://www.head-fi.org/products/aune-m2 ... iews/14717
saba32
Junior

Odeslat příspěvekod michal744 23. 9. 2016 00:36

Saba32 s tím chybu neuděláš, to bude Klasa
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 23. 9. 2016 07:08

mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 23. 9. 2016 08:17

http://inearspace.com/2016/03/01/lookin ... s-in-2016/
A Review and Comparison of the iBasso DX80, Aune M2 Pro, Cayin N5 & thebit Opus #1

Jestli si to někdo pořídíte a nebude se líbit, šel bych do nějaké výměny za Opus numero uno O:-) :mrgreen:
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Další stránka